Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz bobsys #34196 üzenetére

    Nálunk MS Outl. van. Régen a mailszerver itt volt nálunk, gyors volt a levelezés, és nem volt szinkronizáció, amit láttam az a szerveren volt. az emailcím így nézett ki: vezetéknév-k@cégnév.hu (k mint keresztnév első betvje)
    Később aztán egységesítettek mindent, proxykat, mailszervereket, és most a mailszerver Japánban van, a proxy Franciaországban. Az emailcím egységesítve: vezetéknév-keresztnév@helyinév.cégnév-gr.com ahol a helyinév az adott cégcsoporton belüli leányvállalat rövidített mozaikszó neve, a gr a group röviden.
    És akkor betűzd el telefonon egy külföldinek az újat... És ezzel együtt a japán szerver miatt a kifelé érvényes 1Mbit/sec komplett sávszél hirtelen kicsi lett... Bármilyen levelet nyitottunk, kb. 10kB-onként 10 másodpercccel kellett számolni. Aztán Office 2010 lett, és ott végre beállították a szinkronizálást, és onnantól csak reggelente várunk 5-10-15 percet míg lejönnek a levelek, meg a küldés-fogadás esetén. Nem gyors, de kicsit jobb lett.

    Ja, a scannelt dokumentumok esetén átmegyek a másik irodába a scanneres másolóhoz, beállítom a dolgokat, rányomok, scannel, kiírja ok vagy 2.lap, leokézom, leveszem a papírt, átballagok a saját irodámba, lefűzöm a dokumentumot, elrakom a mappát, és ezalatt a 650 kB körüli fájl éppenhogy megérkezik a postafiókomba. Hiszen míg én sétáltam 20 métert, a fájl kiment a helyi mailszerverbe, onnan kiment mindenféle utakon Tokyóba, onnan átment Kiryuba, ott a mailszerver a scanner címét azonosította, kiolvasta a címzettet, kikereste a központi adatbázisból, elindította visszafelé, megfordult, visszautazott Tokyóba, onnan átjött a mi mailszerverünkre, és onnan meg is érkezett a postafiókomba.

    [ Szerkesztve ]

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák