Új hozzászólás Aktív témák
-
-Shadow-
aktív tag
válasz supercow2 #318 üzenetére
Az Oly E-System hátizsákot nem nézted?
Jó, tudom nem 5 papír, viszont elég jó és van benne hely bőven. Átalakítható vállpántosra is, nem csak háton hordható. Ilyen van nekem is, eddig bejött. 11 ropi Edigital-nál, így áfaemelés után.................
Itt egy kép (sajnos nem az én cuccaimról) [link][ Szerkesztve ]
-
-Shadow-
aktív tag
-
-Shadow-
aktív tag
Hello Urak!
Használ itt valaki E-520 meg Metz MB48 vaku kombót?
Ha infrásan vezérlem a külső vakut, akkor megoldható az valahogy, hogy a beépített vaku ne villanjon? Állítgattam mindent, de nem akar összejönni.Valakinek nem kell egy 14-42mm 3.5-5.6 obi esetleg? Még garos, minden tartozékkal, gyári állapotban. Nekem csak itt pihenne a tatyóban...
-
-Shadow-
aktív tag
Úgy látom vakura még nem írt senki. Szóval, ha rendezvényeket szeretnél fotózni, akkor nem, hogy érdemes, hanem szinte kötelező beszerezni egy jóféle rendszervakut. A beépített vaku ilyen esetekben felejtős, nem is igazán erre lett kitalálva, valamint a benne rejlő lehetőségek is eléggé korlátozottak egy külső vakuhoz képest, teljesítményről nem is beszélve. Ha anyagiak engedik mindenképp tervezd be ezt is. Itt mondjuk nem kötelező Oly-ban gondolkodni, más cégek is gyártanak igen jó kis vakukat (pl: Metz).
Ha jól látom a többiek írták már a fényerős obit is, ami szintén jó barátod lehet a későbbiekben. Én azt mondanám, hogy először használd nyugodtan a kit obikat, aztán majd ha jobban összebarátkoztatok, úgyis elkap majd a harci szellem, hogy mivel lehetne még bővíteni, jobbá tenni a rendszert. (Ezt tapasztalatból mondom, de szerintem nem vagyok egyedül.) -
-Shadow-
aktív tag
A stabilizátor jól jöhet, sztem érdemesebb az 520-at venned. Abból is lehet találni azért jó árban. Mondjuk itt.
Ja, meg esti fotóknál nem csak biztos kéz fog kelleni, hanem egy jó állvány is.
[ Szerkesztve ]
-
-Shadow-
aktív tag
Ha csak 40-150-ben gondolkodsz az igen karcsú lesz...itt konkrétan 80-300-ról beszélünk kisfilmes értéken. Portrézni még ok, de mondjuk rendezvényhez én inkább valami nagyobb látószögú cuccot választanék. Ha lehet, akkor olyan kitet vegyél amiben van 14-42 is. A nélkül elégg leszűkül a felhasználás köre... Előbb linkeltem egy hirdetést pl.
[ Szerkesztve ]
-
-Shadow-
aktív tag
válasz SpongyaBob #1141 üzenetére
Csak ne túl hamar, hogy legyen időm összespórolni rá!
-
-Shadow-
aktív tag
válasz SpongyaBob #1152 üzenetére
Volt szerencsém megejteni egy ilyen cserét kb. egy hónapja (szintén használt), de nem bántam meg. Nálam is a 2.8 volt a fő szempont. Ha valamilyen csoda folytán nem fog esni mikor hazaérek, akkor lövök majd egy két képet vele és felteszem. Azért méretre, meg fogásra is látszik, hogy sokkal komolyabb darab a 14-42-höz képest.
-
-Shadow-
aktív tag
válasz SpongyaBob #1159 üzenetére
Köszi! Blöki egy kicsit elcsúszott, azt láttam, de gondoltam ne csak makró legyen. Állítólag nem lesz eső hétvégén, akkor majd megpróbálkozom valami más témával is, most csak gyorsan mentem egy karistot a kertben. A 14-42 is egy frankó obi, főleg árához képest, de nálam is besza-behu szitu volt mikor megláttam ennek a mélységélességét ahhoz mérve. Még egy fix 35 kéne...
Apropó, neked van a régebbi 40-150? Gondolkodom én is a cserén, sosem árt egy kis extra fényerő , az elforgó frontlencse meg nem különösebben izgat. -
-Shadow-
aktív tag
válasz SpongyaBob #1168 üzenetére
Így elsőre nem tűnik rossz cuccnak. Bár német tudásom eléggé hiányos, nekem úgy tűnik, hogy a zoom fej nem motoros. Ettől függetlenül még lehet jó. Nem tudom, hogy mekkora a keret amit erre szánsz, de mondjuk Metzben nem gondolkodtál? Nekem egy ilyen van, és teljesen meg vagyok vele elégedve.
[ Szerkesztve ]
-
-Shadow-
aktív tag
válasz SpongyaBob #1170 üzenetére
Én is az FL36-os Oly helyett választottam a Metzet. Sokat számít, hogy kettővel több akksi van benne. Pontosan nem számoltam, de a Metz teljesen feltöltött akksikkal vígan kibír 300 körüli villantást. Az sem elhanyagolható, hogy 48-as a kulcszáma, míg az említett Olynak 36. Tény, hogy ára majdnem duplája a Cullmann-nak, de szerintem hosszútávon megéri a beruházást.
[ Szerkesztve ]
-
-Shadow-
aktív tag
válasz SpongyaBob #1174 üzenetére
Találtam paramétereket angolul. Nekem ebből az jön le, hogy infra vezérlés az nincs, bár lehet, hogy tévedek. Viszont a zoomra azt írja, hogy motoros.
-
-Shadow-
aktív tag
14-54 munkában. Sajnos árad a Duna is, úgyhogy fogtam az eszközt és csináltam pár képet, megörökítendő a helyzetet. Ezt az egyet meg kell gyorsan osztanom veletek, úgy érzem elég jól sikerült. Lesz még, csak már nincs kedvem a konvertálással foglalkozni.
[ Szerkesztve ]
-
-Shadow-
aktív tag
-
-Shadow-
aktív tag
válasz andzsin73 #1204 üzenetére
Hi!
Kompakt után igen jelentős minőségi javulást fogsz tapasztalni elsősorban. Na, meg azt, hogy nagy valószínűséggel nem a gép lesz a szűk keresztmetszet egy-egy kép elkészítésénél. Hogy, mit nem tud a gép? Például kávét nem tud főzni.
A két obiról annyit, hogy ezzel a kettővel kisfilmes értéken nézve le leszel fedve 28 és 300 mm közti tartományban, ami azért nem rossz. Az, hogy ez neked mire elég nagyban függ attól, hogy mit szoktál, szeretnél fotózni. Az obikkal szerintem nagyon jól jársz, azt merem mondani márkafüggetlenül, hogy talán ezek a legjobb ár/érték arányú és minősegű kitobjektívek.
Minden gépnek van valami gyengéje, ennek is. Szerintem olvass el néhány tesztet ott általában jól le vannak írva a dolgok pro és kontra.
Megnyugtatásként mondom, hogy ezzel a két lencsével jó sokáig elleszel, aztán később majd ráérsz gondolkodni, hogy mivel lenne érdemes bővíteni a készletet.Közben eszembe jutott egy hátrány is. Kompakt után ezt kicsit nehézkes lesz zsebrerakni
-
-Shadow-
aktív tag
válasz SpongyaBob #1209 üzenetére
Nem találtam semmi konkrét infót, de ha valaki tud valamit, akkor időben szóljon, hogy valami lottónyereményt időzíthessek a megjelenésre.
-
-Shadow-
aktív tag
Rubbi!
Még mindig keresel 14-54-et? Mert ha jól látom akkor épp van egy eladó. Már ha nem vitték még el...
-
-Shadow-
aktív tag
válasz SpongyaBob #1274 üzenetére
Hello!
Igazán nincs mit. Az ára tényleg szimpi. Nekem meg a 70-300 tetszene, csak szintén problémák vannak a kerettel úgyhogy majd egyszer....
Vakura kíváncsi leszek mit tud. Várjuk a képeket.[ Szerkesztve ]
-
-Shadow-
aktív tag
válasz SpongyaBob #1282 üzenetére
Na, akkor megnyugodtam, hogy nem vagyok egyedül.
Lehet újra nekifutok az esti sörözős-meccsnézős kombó után... -
-
-Shadow-
aktív tag
válasz SpongyaBob #1430 üzenetére
Nálam mind a kettő alatt sikerült már valamilyen hibát produkálnia.
-
-Shadow-
aktív tag
Ez attól függ, hogy mik az egyéb alternatívák, mire szeretnéd használni, meg, hogy mennyi a keret rá. Az is játszik, hogy a későbbiekben esetlegesen mennyire szeretnéd bővíteni.
Rosszul biztosan nem jársz vele, nagyon jók az Oly cuccok, a két obi meg tán a legjobb a piacon lévő kitobik közül. -
-Shadow-
aktív tag
El kell, hogy szomorítsalak, de nem. Az OM bajonett nem egyezik meg az FT bajonettel. Ha OM obit is szeretnél majd használni, akkor ahhoz is kell venned egy átalakítót.
Mennyi mostanság az M42-es átalakító? Ki kellene próbálnom a régi fix 50-es Zenit obi mit muzsikál az E-520-on...[ Szerkesztve ]
-
-Shadow-
aktív tag
válasz sanka81 #1479 üzenetére
Valami kérdés esetleg ami konkrétan érdekelne a Metz-cel kapcsolatban? Pixinfon pont van róla egy cikk, abban elég jól le van írva róla sok minden. Sztem elég ütős kis cucc, frankón lehet vele fotózni. Meg vagyok vele elégedve.
14-54-et konkrétan csak a sajátomat tudom pillanatnyilag, de nagyon sanszos, hogy ez lenne az utolsó dolog amitől megválnék.
Itt van néhány vele készült kép. Meg itt is.12-60 meg valóban odaba.., csak hát melyik egyszerű földi halandónak van arra dellája...???
-
-Shadow-
aktív tag
válasz SpongyaBob #1621 üzenetére
Photoshoppal szerintem el tudnán érni a kívánt hatást. Én is azt szoktam használni. A beállítások lehetősége végtelen, nagyon jó kis képeket lehet vele kreálni.
Én sem értek hozzá túlzottan, de hát ott a net, ha szeretnék valamit csinálni akkor utánnaolvasok. Ott van pl. a digiretus.hu, vagy ajánlom a Scott Kelby féle könyvet Photoshop digitális fotósoknak címmel.[ Szerkesztve ]
-
-Shadow-
aktív tag
válasz sebgutkopf #1658 üzenetére
Ha egy 12-60 miatt adod el, akkor nagyon irigyellek...
-
-Shadow-
aktív tag
válasz sebgutkopf #1660 üzenetére
Megkérdezhetem, hogy mennyiért adnád el a szűrőt? Vagy csak egyben eladó?
Új hozzászólás Aktív témák
- Horizon: Zero Dawn
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Google Drive
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest