-
IT café
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz rossitibi #8152 üzenetére
Ha uj arban veszek termeket akkor az legyen uj. Ha meg nem uj akkor adjak hasznalt aron. Szerintem igy nem eri meg h adnak egy hasznaltat kozel uj aron. Bar az is igaz h 5 evig nem kell agodnod, es 3 ev mulva lecserelheted egy sokkal jobb ujra.
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
veterán
Ez igaz, de nekem van egy olyan érzésem, hogy ez már inkább bűvészkedés a számokkal. Szerintem az emberi szem már nem nagyon érzékeli a különbséget tényleg max annyit, hogy már túl harsányak/élénkek a színek bizonyos beállításoknál.
-
veterán
A tényekkel nyilván nem vitatkozom és aláírom, hogy így van és mindig lehet még többet/jobbat csak kérdés az, hogy milyen áron és, hogy tényleg van-e látható különbség.
Én a tv-n csak filmeket nézek a legtöbb esetben múlt századbelieket de minimum 5-10 éveseket. Na már most ezeknél teljesen mindegy, hogy van-e HDR, BT2020, 4k meg az összes többi hívószó mert semmi különbséget nem lehet tapasztalni oled és oled között.
Hozzáteszem még a mai filmeket sem masterelik úgy szét, hogy tényleg kijöjjön a különbség. Nincs az a studió aki kockáról kockára pixelről pixelre átnézné a filmet, hogy minden szín maximálisan megfeleljen a valóságnak. Sőt a legtöbb alkotást mind a mai napig rendesen filterezik tehát nem is cél a valós kép bemutatása hanem a film hangulatához igazítják/torzítják a valós színvilágot, ergo tök mindegy milyen színteret tud a tv-d, te úgy is azt látod amit az anyag/rendező enged/megálmodott.
Egyedül néhány pár perces tech demo-ban viszik olyan szintre a képminőséget és a masterelést ahol tényleg lehet látni a különbséget, de nekem ez nem ért meg plusz 200e-et. De akinek igen azt is megértem és tényleg évezze a közel tökéletes látványt.
[ Szerkesztve ]
-
-
veterán
válasz Ren Hoek #8456 üzenetére
Én rárakom a filmeket egyesével egy pendrive-ra azt betolom a tv-be és megvan oldva a probléma. Számomra teljesen kielégítő a beépített media lejátszó. Mivel nincs különálló hangrendszerem ami tudna HD hangot vagy atmos-t így még ezért sem fáj a fejem.
-
veterán
Miért ajánlottabb a Sony? Jobb a képe? (elvben ugyanaz a panel) A smart rendszer meg egy androidos fos amiről még a Google is elismeri, hogy hagy némi kívánnivalót maga után. Szerintem a WebOS-nél nincs perpill jobb smart rendszer.
-
veterán
válasz Ren Hoek #9506 üzenetére
Tőlünk nyugatra 4k alatt szóba sem állnak az emberrel, mi meg annyira kicsik vagyunk, hogy nem fejlesztenek ránk. Még szerencse, hogy az A7 kijött és a 910 után nem ment levesbe a FHD, mert a kisebb ktg vetéssel rendelkezőknek ez nagy segítség.
-
veterán
válasz junior11 #9522 üzenetére
Ahogy nézem akik 2017-ben vettek 4k oled-et azoknak baromira nem éri meg váltani mert kb semmiben nem lesz számottevő előrelépés.
Én abban bízom, hogy lassan jönnek a kínaiak és letörik az árakat. Bár eddig még sok mindent nem láttunk tőlük de hátha.
-
-
veterán
Ezt úgy írod mintha a mostani OLED-ek mozgásmegjelenítése olyan lenne mintha diavetítést néznénk.
Én nem mondom, biztosan van olyan akinek "megéri" de szerintem nem fognak tömegek nyomorogni az MM előtt, hogy lecseréljék a Signiture tv-jüket.
-
veterán
válasz Morph76 #9697 üzenetére
Én nem mondom, fejlesszenek mert ettől megy előre a világ de én biztosan nem ajánlanám senkinek, hogy ezért várjon még x hónapot mire kaphatóak lesznek és fizessen ki pluszban x százezer Ft-ot.
Főleg úgy, hogy ez a BFI nem végleges megoldás hanem egy "átverés". Ettől nem lesz jobb a mozgásmegjelenítés csak az agyadat/szemedet veri át. Amúgy nem tudom, hogy pl mennyre zavaró, hogy a kép folyamatosan vibrál ahogy vált a sötét és világos képek között. Nyilván nem látszik mert az agy nem tudja lekövetni, de a szemet még fáraszthatja.
-
veterán
válasz daneel_hu #9709 üzenetére
Meddő vita de az interpoláció számomra nézhetetlenné teszi az anyagot. Konkrétan hányinger kerülget tőle ha nagyon fel van tolva.
A moziban a 3D-t meg az első perc után már nem is látom, mert hozzászokik a szemem. Másrészt egy két órás film után úgy érzem, hogy teljesen leszívtak agyilag.
Kb. ennyit érnek ezek fantasztikus kényszermegoldások. Normális formátumban kellene rögzíteni a filmeket és akkor nem lenne ez a szerencsétlenkedés az interpolációval, BFI-vel meg a társaival. Persze akkor mivel lehetne eladni az új modelleket...
-
veterán
Egyébként az OLED-el tényleg jobb a képminőség mint a moziban (még a CP-nél is)
Én egyedül a méret és hang miatt járok moziba, mert ott (mondjuk ez is kb csak a CP Atmos termeire vonatkozik) sokkal jobb mint az otthoni nem létező rendszeremnél.
-
veterán
válasz chris0000 #10386 üzenetére
Nem azert de egy Oled topikban mit vartal? Hogy majd a qled-et fogjak eltetni?
Szerintem jatszani, desktopnal hasznlani lehet hogy jobb egy lcd (qled-et engedjuk el) de filmhez CSAK oled!
(Btw en jatszani is oled-en szoktam)Egy biztos ha lcd-t veszel keruld el a samut. Akkor mar inkabb Sony.
-
veterán
válasz chris0000 #10635 üzenetére
Egy jóféle win 10 háttér beégve? [link]
Azért ezeknek a tv-knek a hangját mindennek lehet mondani csak részletgazdagnak meg dinamikusnak nem. Annyit tudnak, hogy egész hangosan és jól betöltik a teret de semmi több.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Tarlóbetyár #10723 üzenetére
Elvben nem. Itt mintha lett volna valaki akinek sikerült, bár én nem nagyon hiszek benne.
-
veterán
válasz Zsmester89 #11833 üzenetére
Szerintem meg ahhoz nem kell mágusnak lenni, hogy ha ránézek a számlámra és látom, hogy 350-ért vettem az OLED-tvmet akkor az olcsóbb volt mint 400.
-
veterán
válasz Zsmester89 #11838 üzenetére
Digitalko.hu-ról vettem hivatalos LG garival be van reggelve bár ahogy látom te ezt nyilván jobban tudod.
-
veterán
válasz Zolom89 #11842 üzenetére
Nem de a kolléga az OLED-ről nyilatkozott én meg arra reflektáltam.
Nem jövőálló? Ezt nem értem. Én tudok rajta filmet nézni. Ha nem krepál be akkor valószínűleg a jövőben is fogok rajta tudni így nekem jövőálló. Az más kérdés, hogy az LG meg a többi tech cég nem rajtam fog meggazdagodni de szerencsésnek mondhatom magam, hogy nem vagyok az a típus akit egy egy új feature váltásra kényszerít. Annak örülök amim van.
Ha váltanék akkor max a méret miatt.
-
veterán
válasz Jack@l #11849 üzenetére
Mert a B8-nak még nincs hivatalos ára.
Zolom89: Tudom, hogy sarkítottam, de azért egy 2015-ös OLED-t amiben a világ legjobb paneltechnológiája van ne nevezzünk már nem jövőállónak. Azért mert nem lesz 4k, meg hdr, meg hdmi2.1, AI, meg egyéb finomságok ez a tv képminőségben 5, de 10 év múlva is meg fogja állni a helyét mert egyszerűen az emberi szem már nem nagyon képes látni a különbséget.
Én anno a b6 mellett láttam a 910-et és az egyedüli látható különbség 50cm-ről a felbontás volt, más nem. De meddő vita. Aki b7-et vett az úgyis azt mondja, hogy megérte aki meg más az meg nem.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest