Új hozzászólás Aktív témák

  • ojb

    tag

    válasz Olympia76 #28014 üzenetére

    "Mi triggereli a nyitott és a zárt állapotot?"
    A kapcsoló...
    Tehát: alapesetben a kapcsolóhoz megy kettő szál drót. Általában az egyik a fázis a másik a villanykörtéhez elmenő un. kapcsolt szál. Ezt a két szál drótot a dobozban fixen összekötve a villanykörténél is állandóan megjelenik a fázis is a nulla mellé. innen kezdve lehet okos ZB izzót vagy ZB relét használni. stb A ZB RF433-al helyettesíthető :)
    A nyitásérzékelőben van egy reed cső ami érzékeli a mágnes közelségét - távolságát és kapcsol. Ennek a reed-nek a kivezetéseivel párhuzamosan kötött villanykapcsoló (amiből már előzőleg a "nagyfeszültségű" vezetékek ugye ki lettek kötve és a doboz aljára -- szépen leszigetelve -- be lettek "gyűrve" ) érintkezői helyettesítik a mágnest. Tehát egy - egy szál vékony drótot kell kötni a kapcsoló érintkezőire, majd a másik végét a reed cső kivezetéseire kell forrasztani.
    Mi ennek az egésznek az előnye? Elsősorban feleség kompatibilis :D
    Meg lehet tartani az eredeti kapcsolókat, nincs stílus keveredés stb.
    A door szenzor nyitott és csukott állapotában is kb ugyan annyit fogyaszt.
    A ZB (RF) nyomógombokra sajnos ez nem mindig igaz. (Logikátlan egy nyomógomb esetében az állandó nyomva tartás, ezért általában ehhez az állapothoz nagyobb fogyasztás tartozik ill maga az állandó nyomott státusz sincs sok esetben tisztességesen lekezelve a firmware-ben)

Új hozzászólás Aktív témák