Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    válasz tope #83590 üzenetére

    Kint élek. Természetesen lehet, csak rohadt drága. Másrészt egy ingatlanlufi tetején beszállni a piacba, amikor így fel vannak fújva az árak, az nem tűnik jó ötletnek. Márpedig az árak durván elszálltak, csak az elmúlt 10 évben, amióta kint élünk, minimum a duplájára.

    Harmadrészt benne van a kijelentésben a kispénzűek frusztrációja, akik úgy érzik, hogy ‘nem lehet’, de az igazság az, hogy ‘jobb’ szakmákban a bérek is csúnyán el vannak szállva. Illetve ez is nézőpont kérdése, nyilván, mondjuk inkább azt, hogy bizonyos szakmákban nem nőnek úgy, mint máshol. Az inflácí sajnos ilyen, ha mindenki 5% emelést kap, akkor az jár jobban, aki 5000, vagy 10000 eurót keres, nem az, aki 2000-et, vagy menniyre jön most ki a minimálbér. Így meg szépen nyílik az olló.

    Másrészt aki örökölt egy házat valami kulturáltabb helyen, egyszr csak azon kapta magát, hogy van egy félmilliós ingatlanja, ami kiadható, vagy eladható, és az ára befektethető. Nyilván aki örökség nélkül indul neki, annak a lakhatást jövedelemből kell kigazdálkodnia.

    De ugyanezek a folyamatok Mo-n is mind ugyanígy működnek, csak. (egyelőre) nem ezekkel a számokkal.

    p

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák