Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    Prágai bakancslista rövidül. Hétfő este megvolt A Tigris. Előtte meg napközben betoltunk egy kilós sült csülköt ketten az ejtőernyősöknél. Ha tegnap nem jöttünk volna haza, most biztos hogy épp valahol a 6. vagy 7. sörömnél tartanék. De sajnos dolgozni is kell néha, hogy legközelebb is legyen pénz hajlékra meg sörre. Meg utopenecre.
    (a mostani alkalommal végre volt részünk negatív dolgokban is, az is kell egy listára, hogy realizálja és egyensúlyba hozza a pozitív értékeket. egy vendéglőben a 10 perces asztalnál ücsörgés utáni rendelésfelvétel, és az ezután is kb. 10 perc után kiérkező sör áll a negatív oldalon, és már csak pusztán a sörhözjutás sebessége alapján is a pozitív oldalra lehet tenni a tigrist)
    Amúgy ez mosolyogtatóan érdekes tradíció, ha az ember nem elég felkészült, hogy benyit a szinte fullra tele kimérésbe, a csapos a dobryvecer után két korsó között kimutat, kérdezve hogy 2 ember? Majd odamutat az egész sörözőben mindössze 2 db szabad helyre, hogy oda ülhetünk. (beszámolók alapján már ez önmagában nagy szerencse) de a lényeg, hogy a seggünk székre érésétől számított 2 másodpercre landolt a két korsó prazdroj előttünk a söralátétre. És amint kifogy, kb. 10 másodpercen belül jön is a csere. Kérdés, jelzés vagy bármi nélkül. Aki erre nem számít, fura helyzetbe kerülhet, de mi olvasottak vagyunk, így mosolyogva köszöntük meg. Tekintve hogy kb. 20 perc alatt sörivással, beszélgetéssel, utopenecfalással, és csak igazán minimális fotózkodással töltöttük el az időt, a helyiek ugyan látták, hogy turisták vagyunk, de legalább a jobbik fajtából. És óriási mázlival szerintünk csak helyiek voltak bent. Habár az is igaz, hogy ha egy prágai belvárosi sörözőben nem látsz turistát, akkor te vagy az :) Mindenesetre a megfelelő tempós sörivással, és nem kirívó viselkedéssel a fizetéskor kiérdemeltünk a pincértől egy félmosolyt és egy lájkot. Állítólag ehhez is szerencse kell, vagy sokvonásos cetli.

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák