Új hozzászólás Aktív témák

  • BlacKSouL

    addikt

    válasz Tothgera30 #58426 üzenetére

    A 28-as trekking kereket a gumin ajánlott 3,5-4,5 bar középútjára, 4-re állítottam be, de az olcsó teló miatt így is csak kb minden 3. bucka, göröngy esetében volt némi csillapítás elöl. Bizonyos méretű vagy sűrűségű hibákat egyszerűen nem tudja lekövetni. Néztem hogy akik nálam gyorsabban száguldottak ott ugyanúgy, hogy vették ezeket, de úgy tűnt ez csak nekem volt probléma :)
    Tavasszal elkezdem a gyakorlást, aztán közvetlen a túra előtt szoktam menni néhány ráhangoló kört, sajnos most a megelőző 3 hét kényszerűségből ki kellett, hogy maradjon, így kiestem a ritmusból kissé. Jövőre meg tervezem hogy a versenysúlyom kissé lejjebb viszem úgy 90 alá, mert most 100 fölött az csak csak a lejtőn segít ;]
    Igen, a Balaton nagyobbik része - már ami publikus közterület, és nem a körbeépített terület részét illeti - jelenleg erős retro életérzést kínál. Néhány felkapottabb pont kapott egy kis ráncfelvarrást, Siófok, Füred, meg a nagyobb zsúfoltabb pontok mindig modernizálódnak, de amúgy mind az épületek, mind a szolgáltatások, mind az egész milliő ami körülveszi az embert az olyan szocreál fíling. Mindehhez az árak viszont próbálják követni az emelkedéseket, és a kettő együtt nem mindig mindenkinek jön be. Nekünk most ez majdnem mindegy volt, illetve nem néztük, csak láttuk, hogy hol lehetne fejlődni, de azt is észrevettük, hogy szombattól szerdáig elég kevesen voltak. A korábban ismert megszokott tömeg, zsúfoltságnak nyoma sem volt. Az idő is bizonytalan volt, meg valószínűleg az emberek is kicsit visszavettek, de volt ahol szinte kihalt volt minden.
    Ugyanakkor meg épülnek, meg épültek olyan villák, nyaralók, házak, apartmanok, hogy a fentiek mellett csodálkoztunk hogy honnan van itt ennyi pénz? Mert hogy van az biztos, csak mi látunk belőle keveset.

    Amúgy van ahol lepusztult minden, van ahol csak a régi dolgokat újítgatták, de attól még az épületek, a környezet olyan 70-80-as éveket idéz. Viszont nem tudom, hogy ha mindent felújítanának átépítenének modernre, meg csillivillire, az segítene-e, illetve elriasztana-e néhány kevésbé igényes nyaralót, aki jelenleg pont a retro miatt jár oda. Nem tudom eldönteni, hogy pl. Velencén is a plázs dobott-e a helyen. Valamennyit igen, persze, de mégse az igazi. Mivel lehetne vonzóbbá tenni a Balaton ezen részét? Aki nem magánynaralóban akar lenni, hanem a nyilvános részeken is jobban akarja magát érezni.

    [ Szerkesztve ]

    Aláírás (nem kötelező megadni)

Új hozzászólás Aktív témák