Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz Pttypang #53204 üzenetére
Nem, mert a trágyaszag természetes. Büdös, de természetes. Ganajoltam én gyerekkoromban nagyanyáméknál minden állatot. Ráadásul az egyik nagyanyám a TSZ-től 800 méterre lakik (bár már nincs azóta TSZ), ami nem távolság, mert "a szél messzire viszi a szagot"
Viszont kétségtelenül nem voltam gyerek pl. az 1400-as években Közép-Amerikában ahol a füstölő dohány is legfeljebb akkor volt természetes, amikor a villámgyújtotta erdőtüzek átterjedtek a vaddohány mezőkre...
Aláírás (nem kötelező megadni)
-
-
-
BlacKSouL
addikt
válasz bitpork #53209 üzenetére
A dohány mint növény, természetes. Az, hogy a dohánylevél elszárad, az is természetes. A véletlen szülte erdőtüzek is természetesek. Ha ilyenkor elég a száraz dohánylevél, az is természetes.
Az, hogy az ember direkt megszárítja a dohánylevelet, és ebből papír segítségével tüzet rak a szájában, és a füstöt nem megemészti, lenyeli, feldolgozza, hanem kifújja másokra, az nem természetes.
Meg a sok műanyag, meg bármilyen feldolgozott termék, meg az emberi tevékenység 99%-a sem természetes, persze. Ilyenkor jönnek elő mindig az alkohollal, az étellel, meg mindenfélével, csak hogy a dohányzást mint tevékenységet megindokolják, vagy inkább megmagyarázzák, vagy mi is a jó szó...De alapvetően nem ez a téma.
A marhát nyersen vagy sütve rágcsálni az a táplálkozást mint alapvető létszükségletet hivatott támogatni. De a füst szívása melyik létszükséglet?
Én is elszívtam eddig életemben kb 100 szál cigarettát, meg vagy 10 szivart. De mindezt összesen kb. 8 év időtartamban, kb. havonta 1-1 szálat valami viccesnek tűnő alkalommal. Egy jó ideje viszont már csak az az okádék íz meg szag emléke van, amit minden ilyen alkalom után éreztem, meg a szórakozóhelyeken kötelező vágnivaló füst utáni ruházat és haj szaga...
Mindenkinek van valami kínja, nekem az időjárás, meg ez. Ja, félreértés ne legyen, aki 50 km-re tőlem szívja, az tegye, nem érzem, de ha én is arra vagyok kötelezve, hogy szagoljam, szívjam, akkor nem tetszik. Márpedig egy 64 lakásból álló háztömb egyetlen erkélyen álló füstokádóját is érezni fogja jószerével mindenki körülötte.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
-
bobsys
veterán
válasz kraftxld #53214 üzenetére
Ez igy van, de rahagyom Lenovoekra, most neztem meg meg van ra garancia. Elvileg next business day, csutortokig Richmondban vagyok, de pentekre jo lenne ha kijonne valami csoka es kicserelne.
Enterprise Admin? Kirk kapitany leszel? - Ne törődjél semmivel, egyél zsömlét kiflivel
-
gaborbol
őstag
Most hivott agy ugyfel a textilgyarbol, hogy cryptowall kirakta a decrypt utmutatot a szallitamanyozasi manager monitorara
-
EQMontoya
veterán
válasz tiv83us #53221 üzenetére
Lökhárítót inkább kábelkötegelővel szoktak javítani.
Valahogy ígySame rules apply!
-
veterán
válasz BlacKSouL #53228 üzenetére
Az se biztos, hogy az erkelyen bagozik valaki, ha az utcan az erkelyek alatt cigiznek es csak felszall hozzad a fust, akkor mit mondasz? Az utcan se lehessen ragyujtani? Sot, akkor mar gyalogolni se, mert az meg hangosnak tunik majd, miutan javaslatodra betiltottak a gepjarmuvek kozlekedeset.
Aztan jon az aramszolgaltato beperelese, mert serti a fuled a vezetekekben folyo aram hangja?Igen, direkt hasznalok ilyen sarkositott peldat, mert az a kis fust johet barhonnan. En kinyitottam délután az ablakot es a haz alatt dohanyzoktol feljott a fust az ablakomhoz a harmadikra.. De ennyi erovel az autok kipufogogaza miatt is reklamalhatnal
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
BlacKSouL
addikt
válasz Pttypang #53229 üzenetére
Persze, tőlem mindenki ott bagózik ahol akar. Csak én ne érezzem. Tőlem jöhet a fölöttem 10 kilométerre elszálló ukrán légideszantos hadosztály csapatszállító repülőjéről is, csak ne jöjjön be a nyitott szobám ablakán. A hetediken...
Amúgy légvonalban van 100 méterre egy 2x2x2 sávos derékszögű kereszteződés lámpával. Még buszok is közlekednek. És az a füst meg valahogy nem jön fel odáig. Vagy feljön, de nincs szaga...Az egyetlen amit még érezni, az a környező, magasabb dombokon lévő családi házak fatüzelésből eredő füstje - különösen ősszel és télen - ami hozzánk lejön a völgybe. Meg a bagó. Ami lefelé is, meg felfelé is száll, meg oldalra, meg mindenhova. Vagy én vagyok olyan mint a cápa, hogy 1000 km-ről megérzem a vércseppet a tengerben.
Na mindegy, a lényeg, hogy kurva kellemetlen, mikor friss levegőt akarok beengedni a szobába néha, de ahelyett bagószag, fafüst, kipufogógáz, meg mittudoménmi jön be. De főleg a bagó. És ezek megmaradnak. 30 perc múlva is érezni a szobában, nem a friss hársfavirág meg akácvirág illatot, merthogy egyébként rengeteg akác és hársfa van a környéken. (Nem most, hanem majd ha már lesz vagy 20 fok)Aláírás (nem kötelező megadni)
-
Sonja
nagyúr
Kissé mérges vagyok. Most hívott egy hölgy a Samsungtól, hogy a javításra leadott Samsung telefonomról kitöltsünk egy kérdőívet. Mondom micsoda?! Ez valami közvéleménykutatás vagy mi?! Azt mondja, hogy nem, hanem amit leadtam Samsung A5-ös készüléket javításra, arról kérdezzen! WTF?! Mondom nekem soha nem is volt semmilyen Samsung mobilom, tehát nem is adtam le javíttatni se. Mondja, hogy az én nevem meg telefonszámom van megadva! Elnézést kért és letette. Valaki visszélt a nevemmel és telefonszámommal?!
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
BlacKSouL
addikt
Kellene nekem pénteken reggeltől (kb. 8:30-tól) a Kelenföldi pályaudvarnál egy jó parkoló, ahol vagy kb. este 8-ig, vagy akár másnap délelőttig ott tudom/merem hagyni a kocsit. Ez lenne az? Vagy van valami jobb alternatíva? Fő cél, hogy péntek este vagy szombat reggel a pályaudvarra érkezve viszonylag közel legyen.
Köszi.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
nagyúr
válasz BlacKSouL #53235 üzenetére
Most adtak át egy vadi új P+R parkolót, valószínűleg ez az - én még nem voltam ott. De, hogy tudd, a környéken a parkolás nem fizetős, tehát igazából bárhol megállhatsz, akár az őrmezői, akár a kelenföldi oldalon.
-------------------------------
Más téma: Madridban mit érdemes megnézni egy hétvége alatt? Elcsíptem egy - három napos ünnephez képest - relatíve olcsó repjegy-akciót most hétvégére.
A választás szempontja az volt, hogy Magyarország úgy 800 km-es körzetében mindehol esni fog az eső egy ciklon miatt, szóval ezt a ciklon-zónát akartam elhagyni; Madridban elvileg napsütés és 20-25 fok lesz.
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
concret_hp
addikt
bírom az olyan arcokat akik a kis papírszuzukijukkal nem adják meg az elsőbbséget, aztán nem értik mi a probléma, legközelebb remélem egy kamion elé kanyarodik ki
vagy fullba vagy sehogy :D
-
Racecam
nagyúr
válasz BlacKSouL #53235 üzenetére
Ahogy @ mondja.
Mindkét oldalon ingyenes, őrzött parkoló van, ahol a plázákhoz hasonlóan egy elektronikus papír alapú kártyával tudsz parkolni. (Bejárati sorompónál megkapod, ha végeztél (akármikor), leolvastatod az automatánál és akkor kifelé kinyílik a sorompó.)
De ha éppen akkor dolgoznék, beállhatnál hozzánk a DBR járműtelepre is. De pénteken éjszakára megyek...
Com'è diverso il mondo visto da qui
-
BlacKSouL
addikt
válasz Racecam #53240 üzenetére
és @-nak is: Köszi!
Akkor megcélzom ezt, gondolom ott már nagyon nem lehet eltéveszteni, pláne ha felrakom Moha bá-t a műszerfalra
Még az odautat kell kitalálnom, M3 felől jövök, M0-t terveztem eredetileg, de most úgy nézem, hogy távolságban már elég sokat spórolok, ha nem kerülöm körbe a várost, hanem kivételesen keresztülmegyek rajta. Vagy reggeli csúcsban nem szerencsés? M3 -Hungária -Rákóczi-híd -Etele út a térkép szerint legrövidebb.Aláírás (nem kötelező megadni)
-
BlacKSouL
addikt
Akkor azt mondjátok, reggel jobban megéri azt a +25-30 kilométert, ha körbemegyek M31 - M0 - mittudoménmerre? És akkor ott hol menjek le M0-ról?
Gmaps aszondja Tétény - Budafok - Albertfalva... De nemtom, nekem az a vonal nagyon idegen.
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz BlacKSouL #53245 üzenetére
Reggel a nullás ugyanúgy halál. Szerintem arra menj, amerre kedved van, és vagy szerencséd lesz, vagy nem. Én még sosem variáltam túl, BP-n általában érzésre vezetek, nagyjából irányba állva, de azért a biztonság kedvéért bekapcsolt navival, ami le van ugyan némítva, de néha azért jó megerősítésként rápillantani. Nem kell ezt túlkomplikálni, csak a cél legyen meg, meg előre nézd meg nagyjából, hogy az hol is van (nálad gondolom, ez nme probléma, valószínűleg 3 hete különböző útvonalakat memorizálsz ) a többi már csak szerencse/türelem kérdése.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
BlacKSouL
addikt
Tehát ha 8:30-ra akarok a Kelenföldi parkolóban lenni, legeslegkésőbb 8:45-re, akkor mindegy merre megyek, van rossz, meg rosszabb útvonal. Rövid vagy gyors nincs.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Gumi és felni topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- LEGO klub
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat