Új hozzászólás Aktív témák
-
gabesz78
tag
Üdv!
Általában a csíkozást a HP nyomtatóknál valamelyik nyomtatópatron okozza. Ez a papír rövidebb oldalával párhuzamosan jelenkezik, és vagy az gond hogy valamelyik patron kezd kifogyni, vagy pedig beszáradt a patron néhány fúvókája. Ha az előbbi eset áll fent gondolom tudod mi a teendő, ha az utóbbi próbáld meg a patron alját, ahol kilövi a festéket, puha alkoholos rongyal megtörölni.
Néha szokott segíteni a dolog!"Elképzelhető, hogy a Computerek a jövőben nem nyomnak majd többet 1,5 tonnánál." (1949, Popular Mechanics)
-
gabesz78
tag
Üdv
Hát ez nagy gáz! Egyébként a végtelenségig nem lehet újratölteni a tonerkazattákat, ugyanis a használat során a szelénhenger (zöld szinű henger) is elhasználódik és ez bizony halvány nyomtatási kép, és csíkozás formájában jelentkezik. Egyébként ha az utántöltés előtt tökéletes volt a nyomat és csak utána jelenkezett a hiba, valószinű hogy nem a szelénhenger a hibás, hanem valamit elszúrt a tonerkazettával.
Vagy ha nem az akkor: - vagy nem az eredeti tonert kaptad vissza
- esetleg a nyomtató nagyfesztáp is okozhat hasonlót.
A hibát mindenképp egy másik jól működő tonerkazettával lehet kiszűrni!
Tudom, nem nagy segítség de sajna csak ennyi!"Elképzelhető, hogy a Computerek a jövőben nem nyomnak majd többet 1,5 tonnánál." (1949, Popular Mechanics)
-
gabesz78
tag
válasz Macilaci457 #704 üzenetére
Ha a toner jó minőségű akkor ok, de ezt általában a gyakorlatban derül ki. Elvileg a 4050-es LaserJetben ha eredeti ha utángyártott tonerrel használod hivatalosan a HP szerint 200.000 nyomtatott lapszám után kell cserélni a karbantartó készletet (fuser, transfer roller, papírtovábbító görgők) ez kb. 60-70ezer Ft (de pontosan megmondom neked ha érdelkel az aktuális ára) a 200.000 oldal a gyakorlatban lehet 180ezer is és akár 250.000 is. Ez nyomtatónként változik, hogy mikor jelentkeznek lapfelvteli ill. nyomtatás minőségi problémák.
Egyébként sok ilyen nyomtatót javítottam már, de szinte a 99 százalékuknál csak a karbantartó készletet kellett cseréni 200.000 nyomtatott lapszám környékén. Szerintem elég jó szériája a HP-nek!"Elképzelhető, hogy a Computerek a jövőben nem nyomnak majd többet 1,5 tonnánál." (1949, Popular Mechanics)
-
gabesz78
tag
válasz Macilaci457 #710 üzenetére
Üdv
A HP mai listaára 60.193,- Ft + 20% ÁFA a 4050-es karbantartó készletére. Plussz még a munkadíj amiért beszereli neked a HP szerviz (ez szerviztöl fögg). Elvileg ha van egy kis műszaki érzéked és tudsz angolul egy kicsit, te is be tudod szerelni, teljes angol nyelvű útmutató van a dobozban a mikéntjére.(Tök egyszerű)
Egyébként a HP LJ 4000-től fölfelé minden nyomtatóban kell ezt a kitet cserélni változó lapszámonként, ha azt akarod hogy normálisan működjön. A 4000-es alatti sorozatokban elvileg nem, ott ha valami elromlik azt az alkatrészt kell cserélni!
A HP-n kívül más tipusú lézernyomikat nem szoktam javítani, úgyhogy azokról nem tudok mit mondani."Elképzelhető, hogy a Computerek a jövőben nem nyomnak majd többet 1,5 tonnánál." (1949, Popular Mechanics)
-
gabesz78
tag
válasz aviator #2014 üzenetére
Üdv!
A leírásod alapján első körben a tonerkazetta cseréjét ajánlanám neked. Ha nem segít, valószínűleg a fuser teflonhengere koszos, de szerintem toner gond lesz.
"Elképzelhető, hogy a Computerek a jövőben nem nyomnak majd többet 1,5 tonnánál." (1949, Popular Mechanics)
-
gabesz78
tag
Üdv!
Ha eredeti a patron, akkor mindenképp nézd meg hogy a rajta lévő szavatossági dátum mikori. Ha még nem járt le a szavatossága és nincs kifogyva a patron akkor még garanciális a probléma. Vagyis beviszed a legközelebbi HP márkaszervizbe, ahol kiállítanak egy HP kellékanyag igazolást (feltéve ha tényleg a patron rossz), és ezzel az igazolással ill. a vásárlást igazoló számlával visszaviszed a vásárlás helyszinére, és ott ki kell cseréljék neked a patront. Másik rosszabbik eset hogy a nyomtató rossz és nem a patron. Ez is gyakran előfordul. Sajna erre nem tudok megoldást. Garanciaidőn túl nem javítja a HP a tintasugaras nyomtatóit, egy az egyben cseréli, szinte egy új nyomtató áráért.
Persze biztosan vannak olyan szervizek ahol ezeket javítják és erre a problémára is van megoldás."Elképzelhető, hogy a Computerek a jövőben nem nyomnak majd többet 1,5 tonnánál." (1949, Popular Mechanics)
-
gabesz78
tag
Üdv!
Szerintem a fekete patronod ki van fogyva vagy be van száradva. Gondolom a Paintből szines oldalakat nyomsz, a Wordből meg feketét szeretnél!
Ha a nyomtató úgy csinál mintha nyomtatna, és üres papír jön ki, akkor csak ez lehet a probléma."Elképzelhető, hogy a Computerek a jövőben nem nyomnak majd többet 1,5 tonnánál." (1949, Popular Mechanics)
-
gabesz78
tag
válasz rontgen #4468 üzenetére
Én tegnap bontottam fel, és raktam bele egy nyomtatóba egy olyan 78-as HP patront aminek a dobozán az "install before" dátum 2008 szeptemberi volt. Teljesen tökéletesen nyomtat.
Szerintem a dobozon lévő dátum után még 1-2 évig biztosan tökéletes."Elképzelhető, hogy a Computerek a jövőben nem nyomnak majd többet 1,5 tonnánál." (1949, Popular Mechanics)
-
gabesz78
tag
Ha kipróbáltad több tutira jó patronnal is és úgy sem következett be változás, esetleg próbáld meg a patronok mögötti érintkezőket megtisztítani. Ha az sem segít akkor egy jól irányzott dobás a kukába.
Még ha valaki meg is tudja javítani - amire kevés esélyt látok - akkor sem éri meg."Elképzelhető, hogy a Computerek a jövőben nem nyomnak majd többet 1,5 tonnánál." (1949, Popular Mechanics)
-
-
gabesz78
tag
válasz medium84 #4727 üzenetére
Üdv!
Én úgy oldottam a problémát, hogy a papírméretnél a "4x6 hüvelyk letéphető füllel" méretet választottam. Ilyen esetben az egyik szélén egy csík marad, amit egyszerűen ollóval levágtam.
"Elképzelhető, hogy a Computerek a jövőben nem nyomnak majd többet 1,5 tonnánál." (1949, Popular Mechanics)
-
gabesz78
tag
válasz Julcsika1 #4757 üzenetére
Szia
Valóban, ahogy zka67 fórumtárs mondja, nincsenek beigazítva a színek. A nyomtató menüjében a nyomtatás minőségen belül keress egy olyat hogy kalibrálás. Ezt elindítva kb 5 percig zúg-csörög a nyomtató. Amikor kész nyomtass valamit. Ha úgy sem jó írj!
-
gabesz78
tag
válasz Julcsika1 #4757 üzenetére
Egyébként meg gyanús nekem ez a nyomtató. Mintha a magenta színt nem nyomtatná rendesen. Próbálj meg vízszintes csíkokat nyomtatni mind a három színből és nézd meg hogy halványabb e a magenta a lap egyes részein.
-
gabesz78
tag
válasz Julcsika1 #4764 üzenetére
Szia!
Örülök hogy megoldódott a probléma!
Viszont ha a magenta szín nem egyenletes hanem folyamatosan halványul a valamelyik oldal felé haladva, akkor az nem a tonerkazetta hibája, hanem a nyomtató laser/scanner-e van elkoszolódva.
Ennek megoldását nagy vonalakban már leírtam egy másik fórumozó részére az alábbi topic 791-es hozzászólásában. Persze csak akkor szedd szét a nyomtatót, ha egy kicsit értesz hozzá.
Ha nem akkor inkább szakembert javaslok!Sok sikert hozzá!
-
gabesz78
tag
Szia!
Ha azt mondod hogy a dobon is látszik ez a két csík akkor úgy néz ki hogy tonerkazettát kell ki cserélned! Egyébként valószínűleg a dob hibája okozza a problémát, valamiért összeszedi a festéket (kopott, sérült, stb.) Sajnos ezzel nem lehet mit kezdeni a toner cserén kívül.
-
gabesz78
tag
válasz >Dragon> #4788 üzenetére
Szia!
A legkézenfekvőbb megoldás a HP honlapján keresgélni!
Az alábbi linken részletesen le van írva hogyan tudod telepíteni Win7 alá a nyomtatót!
Sok Sikert!"Elképzelhető, hogy a Computerek a jövőben nem nyomnak majd többet 1,5 tonnánál." (1949, Popular Mechanics)
-
gabesz78
tag
válasz >Dragon> #4790 üzenetére
Szia
Pontosan úgy van ahogy delphinium fórumtárs írta. Az általa ill. az általam leírt linken ott van hogy a Windows update-el jön le a driver. De pl. nekem a HP 2400-as szkenneremhez is így jött le a driver.
-
gabesz78
tag
Szia
Rakd rá a nyomtatót a win7-es gépre, hagyd hol feltelepüljön. Próbáld ki, ha nyomtat rá rendesen, rakd vissza az XP-s gépre, amin meg kell osztanod a nyomtatót valamilyen néven.
Ezután a win7-es gépen a már feltelepült nyomtatónak állítsd át a portját az XP-s megosztott portjára.
Eszközök és nyomtatók --> A már telepített nyomtatón jobb klikk-->Nyomtató tulajdonságai-->Portok -->port hozzáadása -->Local port--> új port -->
\\XP-s géped neve\nyomtatómegosztás név ---> OK OK stb.Ezután elvileg működnie kell a dolognak!
Sok sikert hozzá!"Elképzelhető, hogy a Computerek a jövőben nem nyomnak majd többet 1,5 tonnánál." (1949, Popular Mechanics)
-
gabesz78
tag
Szia
Ha végképp nem boldogulsz vele, szerintem nézz szét ezen az oldalon, vagy vedd fel a Brother ügyfélszolgálattal a kapcsolatot itt.
Vagy szerintem ők is tudnak segíteni telefonon hogy megoldható-e a probléma.
Sok sikert!
[ Szerkesztve ]
-
gabesz78
tag
Szia!
Esetleg nem a kalibráló lapot nyomtatja állandóan amit be kell tenni szkennerbe és megnyomni a lapolvasás gombot?
Általában az szokott lenni a probléma, hogy nem olvastatják be a kinyomtatott lapot és így folyamatosan újra nyomtatja.
Persze ennek feltétele hogy mind két patron jól nyomtasson, és helyesen vissza tudja olvasni a kinyomtatott ábrát.Próbáld ki, hátha sikerül!
-
gabesz78
tag
válasz Santosh #5418 üzenetére
Szia
Minden gond nélkül megoldható a dolog. Tulajdonképpen teljesen mindegy hogy a WiFi routerre kábelen vagy WiFi-n keresztül csatlakozol a gépeddel,az egy alhálózaton lesz a kábellel csatlakoztatott nyomtatóval.
IP cím alapján ugyanúgy tudsz nyomtatni mintha kábelen csatlakozna a géped.
-
gabesz78
tag
válasz Kakashi356 #5421 üzenetére
Bizony hogy nem működik, ahogy alább epzon fórumozó is mondta!
Szép is lenne ilyen olcsón egy hálózatos nyomtatót csinálni!
-
gabesz78
tag
válasz alázógyík #5454 üzenetére
Szia!
Az alábbi módon lehet a hálózati beállításokat konfigurálni
A "Segédfunkciók/Utility" gomb megnyomása majd a "Felügyelet/Admin managment" menüpont választása, ezután kér egy kódot ami alapesetben 6db nulla.
Majd "Hálózati beállítás/Network settngs" és azon belül már tudod állítani az IP paramétereket.(Ha a kódot nem fogadja el, akkor a szerviz megváltoztatta. Ebben az esetben hívd őket)
A lényeg az IP cím és az alhálózati maszk beállítása, ezzel a két paraméterrel már működőképesnek kell lenni a dolognak. Az alhálózati maszk ugyanaz legyen min a számítógépeknél, az IP cím pedig ugyanabban az IP tartományban legyen. Ami még fontos hogy a nyomtatónak beállított IP címet más eszköz ne kapja meg a hálózatban.
A gépekhez letöltöd a driverét és minden géphez a hozzáadsz egy standard TCP/IP portot a nyomtató IP címével.
A hálókártya alapértelmezett IP címét sajnos nem tudom!
Sok sikert"Elképzelhető, hogy a Computerek a jövőben nem nyomnak majd többet 1,5 tonnánál." (1949, Popular Mechanics)
-
gabesz78
tag
válasz alázógyík #5457 üzenetére
Szia
Abban nem vagyok biztos hogy ennek is mint ahogy a hálózatos HP nyomtatóknak van-e böngészőn keresztül elérhető webes felülete. A jelenleg beállított IP címet szerintem valamilyen konfigurációs lap nyomtatásával ki lehet deríteni, azon többnyire rajta van. sajnos az nem tudom hogy ez pontosan melyik menüből csalogatható elő.
A másik megoldás amit leírtam: belépsz a menübe ahol az IP címet lehet állítani, és ott látszik hogy mi van már beállítva.
-
gabesz78
tag
válasz gyáliSanyi #5462 üzenetére
Szia
Milyen patron? Egyben van a fejjel vagy külön?
Ha egyben akkor mindenképpen a gyárit vedd meg, mert attól jobb nincs, bár én maximum egyszer tölteném újra. Nem egyszer láttam már nyomtatóba folyt patront! Nagyon csúnya látvány, és kipucolni sem egyszerű.Ha külön van akkor szerintem mindegy melyiket veszed.
De ez csak az én személyes véleményem! Én inkább a gyári vagy utángyártott egyszer használatos patronokra esküszöm, de nem is nyomtatok havi 20 oldalnál többet!"Elképzelhető, hogy a Computerek a jövőben nem nyomnak majd többet 1,5 tonnánál." (1949, Popular Mechanics)
-
gabesz78
tag
válasz #40731136 #5465 üzenetére
Szia
A 10.1000 hiba egyértelműen a fekete toner hibájára utaló hibaüzenet.
Első dolgod legyen hogy a Rendszerbeállítás-->Nyomtatási minőség-->Kellékanyagcsere(Replace supplies)--> menüben a Kifogy felülbírál(override out) menüpontot válaszd.
Eben az esetben ha úgy érzékeli a nyomtató hogy kifogyott a toner, ill ha nem chipes utángyártott, vagy utántöltött toner van benne, akkor is tovább megy és nem áll meg.Ezután próbáld ki hogy működik-e. Ha nem még mindig benn lehet a piros biztosító szalag , bár csekély esélyt látok rá hogy egy utángyártott tonerbe belerakják. Ez egyébként az eredeti HP tonerekből húzható ki a egy nagy narancssárga füllel az első használat előtt. Lehetetlen nem észrevenni!
Ha ezek után sem megy akkor szerintem csak a toner csere segít.
-
gabesz78
tag
válasz blintel #5468 üzenetére
Szia
Valószínűleg a szkenner van elkoszolódva. Le kell szedni az üveglapot , kiszedni a szkenner egységet és jól átpucolni - persze nem a zuhany alatt
Találkoztam már pár ilyennel."Elképzelhető, hogy a Computerek a jövőben nem nyomnak majd többet 1,5 tonnánál." (1949, Popular Mechanics)
-
gabesz78
tag
Szia
Nekem egy HP DJ5652 nyomtatóm van.
Ennél egyszerűen beállítom hogy nagyítás A4-es papírméretre, valamint a kétoldalas nyomtatást, és kész. Ha esetleg több A5-ös oldalt akarok egy A4-es lapra akkor "több oldal egy lapon" opciónál beírom hogy mennyit akarok és kész.
Tök egyszerű.
Ha esetleg megírod, hogy milyen típusú nyomtatóval akarod ezt véghezvinni, biztos lesz olyan akinek szintén ugyanolyan van és lemodellezi próbából a dolgot, de így a kérdésed elég általános, és sajnos csak általános választ lehet rá adni!"Elképzelhető, hogy a Computerek a jövőben nem nyomnak majd többet 1,5 tonnánál." (1949, Popular Mechanics)
-
gabesz78
tag
válasz moncsi0924 #5471 üzenetére
Szia
Bár inkább HP-ben vagyok otthon, és a Canon nyomtatókat nem nagyon ismerem, de nem hiszem ilyen gondot okozna egy driver frissítés. Ahhoz hogy a nyomtató felismeri vagy nem ismeri fel a patront a PC-n lévő meghajtóprogramnak vajmi kevés köze van. Ebben inkább a nyomtató firmware-nek lehet köze. Amit ugyebár nem frissítettél meg?
A nyomtatónak PC nélkül is működnie kell (másolás, tesztoldal, stb) és akkor ugyebár tökmindegy milyen driver van a gépeden. Ha ezek mennek, akkor viszont a PC-ről való nyomtatásnak is menni kell akármilyen patron van a készülékben.Egyszóval szerintem ez nem lehet probléma!
-
gabesz78
tag
Szia
Én a nyomtatómmal az alábbi képeken szereplő beállításokat használom ha A4-es papírra akarok kinyomtatni pl. egy word vagy pdf doksit, amiben a lapméret A5-ösre van állítva, és azt szeretném hogy a kinyomtatott lapokat összehajtva (vagy szétvágva majd össze spirálozva) egy A5-ös méretű füzetet kapjak, ahol az oldalszámok még jól is követik egymást .
Ha jól értem te is ezt szeretnéd?"Elképzelhető, hogy a Computerek a jövőben nem nyomnak majd többet 1,5 tonnánál." (1949, Popular Mechanics)
-
gabesz78
tag
válasz blintel #5500 üzenetére
Szia
Ha a tisztítás nem segített akkor szerintem semmi! Alkatrész nincs hozzá, javíttatni nem fogod tudni sehol, ill 1-2 ezresnél többet nem is érdemes rá költeni.
-
gabesz78
tag
Szia
Nekem a HP ScanJet 2400-as szkenneremnél az alábbi módon kell beállítani hogy pontosan a képet szkennelje be egy fájlba és ne legyen rajta üres terült, ill. ugyanígy kell beállítani ha több képet akarok egy szkenneléssel több külön fájlba beszkennelni.
A lényeg a pirosan bekeretezett részen van. A beállítást a HP Szolgáltatóközpontból való szkennelés során lehet elérni.
Szerintem valami hasonló beállítást keress te is."Elképzelhető, hogy a Computerek a jövőben nem nyomnak majd többet 1,5 tonnánál." (1949, Popular Mechanics)
-
gabesz78
tag
válasz remington2 #5540 üzenetére
Szia
Mielőtt vennél bele egy patront próbáld megmérni a tápfeszültséget az adapterén, persze csak akkor ha külső adapteres. Ha nem ok akkor tápcsere, ha jók a feszültségek, akkor kampec a nyomtatónak. Ez esetben kuka.
Semmiképpen sem a patron okozza a problémát.
-
gabesz78
tag
válasz kuronekosama #5544 üzenetére
Szia
Ha patronhiba miatt nem nyomtat akkor valószínűleg a patronokat kell kicserélni
-
gabesz78
tag
Üdv
A laser/scanner egységet tényleg érdemes időnként kitisztítani, de mivel csak a feketénél jelentkezik a hiba, és tudomásom szerint ennél a típusnál csak egy laser egyég van így nem ott kell keresni a hibát. Máskülönben a többi színnél is jelentkezne.
Én is inkább a fekete tonerkazettára gyanakszom mint ahogy Tel Elek fórumtárs is.A lézer egységben lerakódott finom por általában egyenletes, állandóan jelentkező, halvány nyomatot produkál.
Egyébként ha valóban a fekete tonerkazetta a bűnös és még 30%-os, és a számlád is megvan hozzá, akkor szerintem garanciában cserélhető. Legalábbis a HP-nél így működik."Elképzelhető, hogy a Computerek a jövőben nem nyomnak majd többet 1,5 tonnánál." (1949, Popular Mechanics)
-
gabesz78
tag
Üdv
Véleményem az előző hozzászólásokkal kapcsolatban:
Mivel ez egy fórum, és itt ki-ki önkéntes alapon segít annak akinek problémája van, ezért nem kellene leszólni sem a topikot sem senki mást. Szerintem itt mindenki a legjobb tudása és tapasztalata szerint segít a másiknak, ha pedig valaki nem kapja meg a segítséget az nem azért van mert ez egy újabb használhatatlan topik, hanem mert nem tudja senki a jó megoldást vagy a probléma okát. Ebben az esetben tegye fel a kérdését újra, és ha úgy sem kap választ akkor legyen csendben. Ha esetleg sikerült megoldást találni más úton a problémára tegye közzé a megoldást, és így hozzájárul ahhoz hogy ez egy használható topik legyen. Szerintem ez lényege a fórumnak. Ha minden ember - aki nem kapott használható választ a problémájára - beírná hogy ez nem jó meg nem segít senki, akkor tényleg egy kalap sz... lenne az egész, mert a hozzászólások 40%-a ebből állna. De szerencsére ez nem így van mert sokszor látok hozzászólásokat amiben megköszönik a segítséget, esetleg még ha az használhatatlan is volt.
Ha pedig valaki azt szeretné hogy a problémájára azonnal 100%-os megoldást kapjon, és ne legyenek "alultáplált műszaki szintű" válaszok, az vigye el egy szervizbe és ott jó pénzért megoldják a problémáját. Kekeckedő ügyfél esetén még plusz egy fél óra munkadíjat is rátesznek, ha meg nem kéri a javítást akkor ki lehet fizetni a bevizsgálási díjat és lehet menni Isten hírével, meg a továbbra is hibás eszközzel a hóna alatt.Ez az én véleményem, és remélem hogy a további hozzászólások nem erről a témáról fognak szólni hanem továbbiakban is a nyomtatós kérdések és válaszok fognak elhangzani a topikban.
-
gabesz78
tag
válasz faresz5 #5661 üzenetére
Szia
Kérdés az hogy csak a gépről nyomtat rózsaszínben vagy a géptől függetlenül az önteszt is hibázik, mert ha az is rossz akkor kár a driverben keresni a hibát.
Egyébként érdemes lenne egy képet feltöltened a hibáról, hátha többen tudnánk segíteni."Elképzelhető, hogy a Computerek a jövőben nem nyomnak majd többet 1,5 tonnánál." (1949, Popular Mechanics)
-
gabesz78
tag
Szóval.. ahogy mondani szokták ragassz rá egy százast és tedd ki a kuka mellé!
A viccet félretéve, ezt a nyomtatót nem nagyon lehet javítani. Alkatrész nem rendelhető hozzá. A kattogást a szkenner optika elkoszolódása szokta okozni ami tisztítással javítható , de az állandó homokórázást szerintem valami elektronika hiba okozhatja. Ezt megjavítani ill. cserélni esélytelen.
Mindenesetre egy szkenner optika tisztítást megér, ha meg nem segít rajta akkor a megoldás az amit az első sorban javasoltam.Sok sikert hozzá!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest