Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz Zsmester89 #40821 üzenetére

    Alapvetően nem a hőmérséklet a lényeg, hiszen ha automata a ventiprofilod akkor ennek megfelelően megy. Amit érdemes lenne megnézned, hogy "izzasztás" alatt ezeket a hőmérsékleteket mekkora ventilátor fordulattal mellett tartja akár rpm akár a százalékos értéket nézve.

    Saját példám gtx 970 60-70 celsius fok körül mozog a vidikari hőmérséklete terhelés alatt de ezt 40%-os max ventilátor terhelés mellett hozza, tehát van még benne tartalék és ez a lényeg. Volt, hogy csináltam manuális ventiprofilt aminél 60%-on azért már bőven volt hangja a ventilátoroknak.

    Amúgy amiket olvastam 70 celsius körül megfelelő a hőmérséklet de 80-hoz közelítve tartósan már nem egészséges és ami fontos a VRM mennyire melegszik - az AIDA64 nálam ezt is tudja monitorozni ami magasabb hőmérsékleteket is bír de azért ott is van egy határ.

    (#40822) F e Z o ahogy írta, ezt én sem figyeltem a leírásodban hogy IDLE azaz terhelés nélküli állapotban 50 celsius fok alatt kell lenni - nálam a gtx 970 kb. 40 celsius vagy hűvösebb szobában 40 fok alatt.

    Tehát ott van valami gubanc ha ilyen terhelés nélkül is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák