Új hozzászólás Aktív témák
-
Alaaf Pi
senior tag
Azért vicces ez a 700$, mint jóárasítás. 2010-ben ezért akkori szemmel teljesen jó BD-olvasós laptopot lehetett venni, manapság meg már a hulladék alját esetleg...
-
ricsip
addikt
Akkor majd veszünk, ha tényleg olcsóbb lesz
-
-
martonx
veterán
Gyanítom kezdett olyan lenni a 2025-re 50%-os ARM részesedés, amint amikor azt mondták, hogy 3 éven belül milliárdnyi gépen Win11 fog futni...
Mondjuk 300 dollárral olcsóbban akár még érdekes is lehet egy Arm-os laptop.Én kérek elnézést!
-
Solten
addikt
Mindossze 700 dodo, szinte ingyen van mar...
Saor Alba
-
Gábor001
tag
Jó lenne, ha végre véget érne a Windows on ARM Qualcomm exkluzivitása.
Valószínűleg akkor kap az ARM nagyobb részesedést, ha filléres, középkategóriás telefonokba illő (vagy legalábbis ennek megfelelő) CPU-kat helyeznek olcsó házakba. Átlag felhasználásra (office + web) az is tökéletes, ott emulálni se kell.
A jelenlegi árcsökkentés valószínűleg csak olcsóbb házakat jelent drága processzorral, továbbá jövőre már az új X Elite is közeledik. -
ddekany
veterán
Azért meglepne, ha a 24H2 windows frissítéssel hirtelen kilőne az igény. Persze attól függ, mit fog hirtelen tudni az helyi AI, de nagy csodára erősen optimista lenne számítani. Ja, és ha még egyszer előmernek hozakodni a Paintban képgenerálással... kutya nem fog azért lapost vásárolni. Valami hasznosat mutassanak, ami tényleg hasznos minőségű is. Addig megette a fene.
-
Gábor001
tag
Hozzátenném még az előző hozzászólásomhoz, hogy az exkluzivitás megszűnésével újra megjelenhetnének az olcsó kínai windowsos tabletek, mint a bay trail korszakban. Erre szerintem sokaknak lenne igénye.
-
ddekany
veterán
Ami a CPU-t illeti, bizonyosan simán megy. (Kivéve, hogy nem tudom a hatékony x86 emulációhoz mi speciálisat tud a Snapdragon X, de gondolom minimum x86-féle kötöttebb memória konzisztencia mód az van.) De a komplett rendszerhez kell támogatást biztosítani a gyártónak, és ez nem PC-s világ, amennyire tudom sokkal kevésbé szabványos minden. A gigászi szívás a videó meghajtó lehet, ha nem Qualcomm Adreno-t használnak, hanem Mali vagy PowerVR. Bár, lehet nVidia GPU is pl.
[ Szerkesztve ]
-
Gábor001
tag
Raspberry Pi-n már hallottam mókolt WoA-ról, szerintem a DirectX támogatáson túl nem szükséges semmi különös. Emulációhoz van segédáramkör a 8cx/X sorozatban, de ez nem kötelező, csak lassabb lesz nélküle az x86 program.
Nem hinném, hogy bármi különleges kéne bele, ami nem valamiféle filléres fejlesztés. -
"...addigra az új Windows 11 verzió is kiforrja majd magát..."
LOL
Nemhogy az alkalmazasok a problema, de meg a Windows is, holott legalabb 1 eve (ha nem tobb) vannak publikus hirek arrol, hogy jon.https://www.coreinfinity.tech
-
-
devast
addikt
Szerintem ez az egész windows on arm egy vakvágány. Csöbörből vödörbe. Azt nem értem, miért nem repülnek rá a RISC-V -re, abban nagyobb potenciált látok.
-
ricsip
addikt
miért nem repülnek rá a RISC-V -re, abban nagyobb potenciált látok
Linus (a Torvalds, nem a YT techinfluenszer majom) mesélte egy videóban nemrég, h. a RISC-V is úgy néz ki ugyanazokat a hibákat követi el jelenleg (és fogja elkövetni), amiket az x86 is elkövetett az elmúlt 45 évben. Hiába van meg a kollektív tudás 0-ról egy jó ISA-t csinálni elvileg tech legacy nélkül, attól az még így is 1 nagyon nagy meló. És ha nincsenek meg a lessons-learned-ök alaposan áttanulmányozva a múltból, akkor a 126. új ISA is ugyanazokat fogja elkövetni. Max. gyorsítva lesz a RISC-V evolúciója, és nem kell hozzá 45 év az összes x86-hibát elkövetni.
[ Szerkesztve ]
-
-
bteebi
veterán
Építési minőségről nehéz nyilatkozni, de 250k-ért - igaz, akciósan - korrekt, 16 GB RAM-os, már talán 512 GB (M.2-es) SSD-s laptopot is láttam még tavaly. Ryzen procival, és talán háttérvilágításos billentyűzettel. És persze OLED kijelzővel. Mindenképp ASUS volt, egy Vivobook. De Zenbookok is voltak-vannak nem nagyon sokkal drágábban. Vagyis hát azok vannak sokkal drágábban is , de az aljukat már meg lehet(ett) csípni 300-350k körül.
Most amúgy már 180k-ért is elérhető egy, a fentebb leírtaknak gyakorlatilag egy az egyben megfelelő laptop. Oké, nincs billentyűzet világítás, de van 16 GB RAM és 512 GB-os M.2-es SSD. Ha nem gamerkedsz vagy renderelsz, akkor mindenre elég.
Hűtés, billentyűzet vonalon fogalmam sincs, hogy milyenek. Mondjuk utóbbiban de. MINDEGYIK SZAR! Van, amelyik kicsit kevésbé, de na, se nem jók, se nem kényelmesek. Ha meg asztalra rakod, nem a
töcombodra, akkor szerintem a melegedésük is elviselhető, pláne ha időnként kiszeded belőlük a porcicákat.Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
Alaaf Pi
senior tag
Sajnos tapasztalatom az, hogy win10 mellett a napi munkában is tud már korlátozni a 16GB RAM. CAD, render, vágás és egyebek nélkül, pusztán MSO, böngésző használat mellett.
A melegedés meg olyan, HP Elitbook, Probook kategória, köszönöm, ez ipari hulladék hűtés terén, s klavi felé is éget. Jobbnak a többit se látom. A nem forrasztott memória kezd kihalni, így a bővítés gond lehet, ha meg tönkre megy (sajnos láttam már), nem vagyok benne biztos, hogy a rendszer használható marad.[ Szerkesztve ]
-
Alaaf Pi
senior tag
Chrome, MSO, a céges biztonsági programok. Nyolc GB használhatatlan kategória. Integrált VGA esetén két kijelző már pláne tud gondot okozni, ha olyan a konfig.
A nyolcról 16-ra váltás sokat segített, de még mindig érezhető visszalépés a sokkal régebbi CPU+32GB RAM felálláshoz viszonyitva. -
ddekany
veterán
Ja, talán a céges biztonsági program a megfejtés. Attól szenvedünk ahol vagyok (vagy azt gondolom az a jelenség oka), mert gyakran nyögvenyelősek alapvető műveletek is. Kicsit ilyen Atom-os netbook feeling, csak relatív modern Thinkpadeken (16 GB RAM, Gen 12 Intel). Memóriát és CPU-t is lezabálja valami titokzatos amit nem láthatunk. Családban vannak ilyen 10+ éves szintű gépek, van amelyik 8GB-vel, azok a céges géphez képest fürgének érződnek.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Nem trollkodni szeretnék, de gyros csekk után itthon majdnem 3x a Dell XPS alap konfig Spandragonnal. 1 millió körül van, míg USA 999 USD (oké, most épp valamelyest akcióban). Ez egyelőre tényleg nem az a jóár (itthon semmiképp)...
Új hozzászólás Aktív témák
- Essejó: MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Bluetooth hangszórók
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Mostantól egyedi audioprofilt generál a PlayStation 5
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Mozilla Firefox
- Reklámblokkolók topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- HP OMEN Gaming Laptop 16-wf0774ng - ÚJ 16" GAMER notebook - i7-13700HX, 16GB, 512SSD, RTX 4070 (8GB)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 16GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen