Új hozzászólás Aktív témák

  • msgt.fubar

    senior tag

    válasz NFree #38783 üzenetére

    Mindent megnéztünk, amit lehetett, 4 órán át keresztül távsegítettem neki. A PCIe slot x16 sebességen megy, tápcsatiból többet is nézett, megpróbálta a x4-es slotban is. Tápja biztos elég, alig 1 éves FSP Raider 550W, ami 42 ampert ad le a 12V-os ágon.

    A GPU-Z képeken egyértelműen látszik, hogy x16-os sebességen megy, és a PerfCap reason PWRThrottle, tehát nem kapja meg az elegendő naftát.

    BIOS-t frissített az alaplapon, visszaállította a BIOS-t defaultra, DDU-val legyalulta a drivert, majd újratette. A kártyához adott GPU Tweak is fenn volt a gépen. Néztük, nem melegszik túl a kártya sem, ami miatt lassulhatna. Tényleg mindent megnéztünk, amit lehet. Teljesen értetlenül állok a dolog előtt én is, de külföldi fórumok szerint ilyenkor a kártyát kell gariztatni.

    Az egyébként meg szerintem tévhit, hogy a PCIe slot sebessége ennyire befolyásolná a teljesítményt. Igaz, hogy GTX 480-as teszt, de 4x-es, 8x-os és 16x-os sebességen nézték meg a PCIe slot-ot:

    Elképzelhető, hogy ez másként alakul 3 generációval később, este fogok tesztet csinálni erről, nagyon kíváncsi vagyok mit produkál 4x-es slotban például.

    gottagofast

Új hozzászólás Aktív témák