Új hozzászólás Aktív témák

  • Rasiel

    senior tag

    válasz h1mpi #15455 üzenetére

    Nvidia driver bug. Az összes 8.1-es WHQL driverrel ilyen, régebben megnéztem (bétákat nem próbáltam), már jó ideje jelen van ez a hiba. 23"-es monitoromat DisplayPort-al szoktam használni, ott jelen van ez a dolog, HDMI-ről nem tudtam, de, akkor ezek szerint ott is, DVI-al viszont nincs gond. Szerintem a képfrissítési frekit nem muszáj átállítani más értékre, elég, ha csinálsz egy "custom" felbontást. Viszont azt nézd meg, ha elindítasz egy játékot, akkor nem áll-e vissza az egész alapra.
    Amikor először bekapcsoltam a gépemet DP-vel, akkor erősen néztem, hogy miért ilyen fakó, élettelen a képe a kisebbik NEC-mnek. Vártam vele egy kicsit, hogy melegedjen be a monitor, de semmi. Mondom ilyen nincs, itt valami para van. Rámértem a Display Pro-val, a feketeszint az egekben, a fényerő meg jóval alacsonyabb volt ez előzetesen beállítottnál. Mondom király, irány az NV Control Panel, pár dolgot végignéztem, aztán csináltam egy custom resolution-t, de 81 Hz-es képfrissítési frekivel, aztán jó lett. ;] Amúgy csodálom, hogy itt többen még nem írták, hogy van ilyen problémájuk. :)

    A monitoros topikban írtál egy Digital Vibrance dolgot, hogy állítsuk át 60%-ra, és nézzük meg mit hoz (asszem anno Tirexi is írta, hogy így használja a monitorját). Hát a wide gamut monitoromnál egy kín, ott nagyon elrontja az egészet. Ha jól emlékszem még annak idején az sRGB-s NEC-mmel próbáltam, de ott sem győzött meg, default, tehát 50 % szerintem a legoptimálisabb. :K

    Amúgy, ha hiányoznak az élénkebb színek az U2713H után, akkor miért nem vettél 70k-ért Dell U2410-et vagy HP LP2475W-t? :) Igaz használtan kapható már csak mindkettő Oázisnál és 16:10, de szerintem ennyiért ajándék mindkettő, ha keveset futottak és jó állapotban vannak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák