- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Synology NAS
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
aláírásodban lévő EVGA 980TI ára péntek óta (nincs egy hét) esett 25.000Ftt. [link]
mire megjön sima 1080 ki kell importőr/nagyker/kiskereknek szórniuk, mire megjön beesik 1070 pedig nem maraddhat raktáron sehol, mert max vérpistinek tudják eladni. Minden attól függ mennyi van raktáron...
Tippre agusztus végére 980TI valósan nem fog 100-110Knál többet érni. ~2-3hó alatt esik ára ~-120Kt. Nem mellesleg nyáron jön polaris majd 1060 is ami ha szintén ilyen jól sikeredik tovább lökheti lefelé a régi kártyák árát.
btw off giga 7950 eladó
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
ÁdiBá
veterán
Lehet ennyi szorása van a drivereknek. Akkor leszek pipa ha szoftveresen csal az nvidia. Vagyis a 900 szériát leszarja és jobbnak tünteti fel a 1000 szériát. Közben a háttérben csak driver hiányosságok vannak.
Amúgy jól olvasom a DX12 tudás ugyan olyan szintű a Pascalban mint a Maxwellban?
Valaki ezt kifejtené. Nekem az ragadt meg hogy egyik sem tudja a Tier3 bekötési szintet...ÁdiBá
-
addikt
Azóta valószínűleg fejlődött a driver. Amúgy meg egy mérnök vagy egy fizikus tudja, hogy egy mérés semmit nem ér a hibahatár/konfidencia intervallum megadása nélkül. Mégis, ki látott már olyat VGA teszteknél hogy leírták volna korrekten, hogy 65.4 +- 3.6 FPS ?
(#914) ÁdiBá
Mi az, hogy szoftveresen csal? Már leírtam egyszer, hogy hogy működik ez, a 870-re válaszolva Valószínűleg még most jut energia a 900-as sorozatra is, de egyre kevesebbet fognak ráfordítani. -
sagit
veterán
Én ezt tudtam de azért köszi. Azért írtam csak le mert szerintem a 25" kicsi ehhez a képarányhoz, tényleg nem lesz sokkal nagyobb mint egy laptop. Nekem meg a 29 is kicsi, lehetne nagyobb. 34"-on már jó lenne.
Filmezni meg youtubozni mondjuk frankó. Játszani se rossz.
Modster :1920*1200 - ról váltottam 2560*1080 - ra. Nem tűnik soknak de hiányzik nagyon az a +120 sor. 1600p isten lenne. De 16:10 - et se vállalnék már be 27" alatt.
[ Szerkesztve ]
Philips 65OLED803 || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||
-
WaterWawe
őstag
1. Scomcomputers.....1080Ti..or...1080 custom......
2. sagit: 1070
3. Ren Hoek 1070(/B)
4. vitko 1070..custom....1080Ti...
5. droid16 1070 custom
6. Vtomi80: 980Ti marad, és szeretnék jövőre felépíteni egy házat.
7. Freesty(L)e: 980 Ti használtan, mert képtelen várni, aztán ki tudja mi lesz belőle. -
őstag
-
Milka 78
nagyúr
Nem tudom, de tény, hogy a 980ti mindössze egy lépcsőt vesz vissza és az is 64 foknál történik.Szerintem a Customok is vissza fogják dobálni magukat, csak nem ilyen mértékben. Ha nagyon jósgömbbűvölésbe kezdenék akkor a (980ti custm hűtőiből kiindulva) itt is várható a 60 fokos átlagos hőfok ami durván - 50 mhz. Nem érvágás,de majd a customoknál kiderül.
Reggie0 : Rosszul fogalmaztam... terhelés alatt ha nől a hőmérséklet akkor nől a fogyasztás is. Hawai karikon annó ki is lett mérve, hogy azonos beállításokon mennyivel eszik kevesebbet a kártya egy hűvösebb custom hűtéssel/vízzel/hybriddel.Lehet ezzel kapcsolatos, de cene se tudja.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
Dehogy adok. (na jó,egyet)Pont ezért vettem másik Ti kártyákat.
Vagyunk jó páran a fórumról akik sokat szoktunk beszélgetni "saját fórumon",és alaposan kibeszéltük ezt a dolgot. Sajnos igazunk lett. De mielőtt igazunk lett,én beszereztem a 980Ti kártyákat. Ezért jó "saját fórumon" is beszélgetni,kihagyva a PH-t.#1140 KAMELOT :
Pofátlanul sok.
Hamarosan újra visszamennek a 980Ti árak ahol voltak.[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
ÁdiBá
veterán
Sok értelme nem is lenne Custom kártyához, ha megfelelő VRM résszel nem szeretnék fel a megfelelő hűtés miatt. Lásd a 980Ti 250W TPD egy pillanat alatt átlépi OC-nál, 330-340W képes megenni egy maga, egy jól meghúzott környezetben.
A 1080GTX - nek is megfog jönni az étvágya ha az ember elkezdi babrálni.
De valószínű ott megint BIOS csere is kell...(#1182) Borisz76 Megint bejött amit gondoltam, mondtam. Nvidia nem hülye hogy saját kártyáját eladhatatlanná tegye.
Custom verziók első körben lesznek vagy 300 ezer forint.Ilyenkor azért megnézném a sok naiv arcát akik 200 ezer forintért vártak 1080GTX-et.
[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
nagyúr
Ez igaz, csak amikor a pénztárnál vagy és fizetsz ezek egy dekát nem számítanak.
Azt veszed amelyik jobb áron gyorsabb és többet tud (feature).
A rosszabb választás tökmindegy hogy alacsonyabb fogyasztással, vagy kisebb vagy nagyobb órajellel tud kevesebbet és lassabb.
Persze tudományoskodni meg elmélkedni jó ezeken, csak a nap végén nem számítanak igazán.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
nagyúr
Meg amit a verseny diktál.
GTX280 - $650
GTX285 - $400 (kösz AMD)
GTX480 - $499
GTX580 - $499
GTX680 - $499
GTX780 - $649 -> $499 (kösz AMD)
GTX980 - $549 (~kösz AMD, bár már kevésbé)
GTX1080 - $599/699 -> lesz kösz AMD megint?GTX295 - $499 (kösz AMD)
GTX480 - $499
GTX590 - $699 (kösz AMD?)
GTX690 - $1000
GTX780Ti - $699 (kösz AMD) - Titan/Black $999
GTX980Ti - $650 (kösz AMD) - Titan X $999Nagyon kíváncsi leszek hogy folytatódik...
Meg kár hogy közben a forintunkat (eurónkat) elkaszlták/-uk.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
Dyingsoul
veterán
Na annak én is örülnék és ha anomáliák nem lennének akkor én is tuti egy HMB2-es Vega-t választanék egy GDDR5X-es 1080Ti helyett! Na de már megint hozzáért a csupasz alsófelem a hideg falhoz...
(#1301) cyberkind: Pontosan ezt a logikát követem én is!
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
csibuka85
senior tag
Az kellene
Hülye voltam én is mikor felhívtam , na mind 1.Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
nagyúr
Nálam a bench table-n kb 6-7 fok a különbség a két Lightning között.
Rosszabb hűtésű kártyáknál ez lehet sokkal több is természetesen.[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
cyberkind
félisten
Nálam a Gta 5-ben volt ez, limites is lett egy pillanat alatt a 970 de ezt még a mai napig sokan vagy szinte mindenki nem hiszi el, kb mindenki szerint király és elég az i5 játékra(nálam nagy részben elég volt, de nem ezért vettem hogy itt meg ott limitet kapjak).
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
KAMELOT
titán
Vagy kevesebbért igen!
(#1699) Reggie0 : Valaki 1x ad ki ennyit és 2 évig használja utána eladja 100K tehát 150k használta. Valaki meg havonta elszór 30k cigi +20k pia aztán utána meg egy halom pénzt amit a gyógyszerre költ. És az soha nem térül vissza! Inkább vegyen ilyet és nézegesse használja mint valami káros szenvedélyt!
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
blu79
addikt
-
törölt tag
Rákérdeztem.Írtam egy emailt a fritzeknek, hogy mi az ábra végül is? Meghirdettem a 970-et, itt és Ausztriában is, nagy tolongás nincs rá egyenlőre
(#2111) GeneraL_XTX Azt már tegnap megtettem. 06.10-15 től lesz éles a dolog, bár egy haveromnak meg 4.-ét írtak. Nem valami pro a pr. Evgáéknál, lásd a remélhetőleg 'csak elb@aszott feature listákat, meg a méretezést, ahogy fentebb írták
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
A 2*3.5GB => 3.5 GB SLI memória vs. 1070 egy chip 8GB megoldás... Lehet adott esetben talán gyorsabb az SLI, de na ... másrészt 70K-ért még mindig nem olyan hűdegyakori a 970 használt.
(#2119) GeneraL_XTX Papíron ez igaz is... de ha beindul az árgépezet... kitudja hol áll meg.
260K-t már nem lehet felülárazni, mert már irreálisan sok lenne. Viszont 1070-et még meghúzhatják tényleg pár hétig, mert miért ne? Konkurencia csak a 970 Ti és a Fury X - azok pedig nem 140-ért vannak...Én remélem igazunk lesz 140-150 között papírforma szerint.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
deicide
veterán
"vagy 1440p-re, oda bőven elég a 1070."
3440x1440 azaz szintén 1440p, 2db TitanX és most 2db GTX1080 sem elég minden játékban a monitor által tudott 100Hz azaz 100fps elérésére, még egy olyan "egyszerű" játékban sem, mint a Trine3.
1 kártyával még annyira sem lesz "elég" a 1070. Hacsak nem 1440p@60Hz-re, oda minimális kompromisszumokkal elég lehet.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
Ijk
nagyúr
Nem, az r3xx az ugródeszka a másik oldalon, mert a Pascal új architektúra ami fogyasztás/teljesítmény arányt tekintve köröket ver az előző generációra.
Szóval nem ugródeszka, csak itt páran valamiféle csodát vártak hogy majd lesz 100% teljesítménynövekedés ugyanazon az áron. Aztán jött a "pofáraesés"hogy meglepő módon annyi a fejlődés mint az összes többi generációváltásnál, és a megjelenési árak a jelenlegi piac teljesítményéhez lettek igazítva, magyarul ha 200-250k a 980Ti, akkor nem lesz 180k az 1080 és 120 a 1070.kenwood: 30%-ért nem éri meg váltani, 60-70-ért már esetleg, szerintem.
[ Szerkesztve ]
/人◕ ‿‿ ◕人\
-
nagyúr
A custom kártyák megjelenése egy kicsit (pár %-kal) el fogja tolni az erőegyensúlyt az 1070 javára. Úgy már akkora lesz az előny, hogy a tuningolhatóság-beli különbséget is majdnem kompenzálni fogja. Nem nagyon van már szerintem miről beszélni - akinek már megvan a 980Ti, annak nemigen érdemes foglalkozni az 1070-nel, mindenki másnak az 1070 a jobb választás.
(mindkét kategóriára lehet extrém sarokeseteket találni, ahol a fentiek nem igazak, persze)[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
őstag
-
Dyingsoul
veterán
Ennek az oka szvsz az, hogy míg 1070-ből csak az FE verzióról készítettek még bencheket, 980Ti-ből viszont ki tudja melyik oldal milyet használt a benchekhez. Van ahol említik, hogy referencia kártyát használtak alap órajelen és vannak akik a tesztek metodikáját is részletesen leírják (pl a korábban linkelt pc per) nem csak egy bekezdésben írnak a tesztkonfigról.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Landon
őstag
-
prmcsk
addikt
Nekem inkább az a furcsa, hogy a "nagy" oldalak általában ugyanazt hozzák ki a tesztekben, és jön egy-két ilyen teszt, ami meg homlokegyenest ellent mond nekik..
Ott a pont...
Mintha ki lenne adva ezen oldalaknak és talán a preferált gamereknek is, hogy tuti tesztet aztán ne, amíg el nem adtak belőle vagy x ezret...Félek, de a reményért komoly pénzzel kell addig fizetni.
És itt elsősorban az 1070 szériára gondolok.[ Szerkesztve ]
"Azé lesz egy ország, aki teleszüli". Kezdek aggódni magamon. Ha a katicabogarat hasznosabbnak tartom, mint a krumplibogarat, már rasszista vagyok ?
-
s4hu|SyD^
addikt
Azért azt tegyük hozzá, hogy egy 980Ti egy erős csúcs kártya míg az 1070 egy butított 1080. Ahogy írták 980Ti mellé majd az 1080Ti megy párnak. Lehet hasonlítgatni, de ha ár/teljesítményt nézel akkor 1070 odaver szépen. Aki Full HD Ultra beállításokra vágyik alacsony fogyasztás mellett annak az 1070 a legjobb. 980Ti-ről nem érdemes váltani 1070-re az biztos. Kár ezen agyalni. Nem értem ezt a sok beszélgetést erről az 1070 így-úgy meg a 980Ti így-úgy. A 980Ti az egy Ti!
Ja és igen elfelejtettem, hogy a 8 GB memória az az 1070 mellett szól.
[ Szerkesztve ]
"Tedd, amit tudsz, azzal, amid van, ott, ahol vagy!"
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- Horgász topik
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Sorozatok
- Gyúrósok ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- ASUS RTX 3070 Ti TUF Gaming OC 8GB használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest