-
IT café
Modst3R fórumtársunk részletes cikke: [link]
2016 májusában az nVidia bemutatta a(z) GeForce GTX-1080 és GTX-1070-es újgenerációs termékét, ami már a Pascal architektúrára épül. A GP104-es maggal van dolgunk, ami fölfogható a GP102 kistestvérének, erre épül majd a Quadro P5000-es termékük is.
A teljes GP104 2560 CUDA maggal rendelkezik, azonban ennyi csak a GTX-1080-ban aktív, a GTX-1070-nek 1920 aktív egységgel kell gazdálkodnia. A lapka mérete: 314 mm², TSMC gyártja 16nm FF+ -on.
Figyelem! Ezek az órajelek csak a Founder's Edition-re vonatkoznak, ettől a különböző gyártói, ún. custom kártyák eltérnek, a fogyasztás szintén eltérhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
prime77
aktív tag
Mert mi kellene neked?
Szerintem csodásan szép a játék.
Nézd meg a GTA 5-öt!
Ami aztán egy nagy adag szürkeség meg sárgaság.
Rossz a grafikája.
Na ha ott mindent kimaxolnál két darab 1080-al ,4K-n menne vagy 20 fpst a játék szerintem.
Witcher 3-nak nem kell egyáltalán kraft.
Ha leveszed a Hairworskot(ami szerintem parasztvakítás) egyből ott a majd 100 fps,ha végignézed a videót. -
prime77
aktív tag
válasz ScomComputer #2901 üzenetére
Gyorsan nyomj rá még van belőle!
Keldor mestert is két mondat meggyőzte.[ Szerkesztve ]
-
gainwardgs
veterán
Olyan grafikával kellett volna kijönnie mint ahogy bejelentettek csak hát fostalicska konzolok miatt vissza kellett butitani a grafikát. ..
4k-ban egy darabig egy kártya nem fogja futtatni maxon hát ha még az eredeti grafikaval jött volna ki akkor ütött volna igazán, bár így is elég sokat kihoztak belőle a CDPR srácok[ Szerkesztve ]
-
VTom
veterán
válasz gainwardgs #2905 üzenetére
Nem a konzolok miatt butítják vissza a grafikát, hanem a demo amit látsz az E3-on, egy 10 perces része a játéknak, amire egy csapat kap kb. fé lévet. Maga a játék ezzel szemben egy óriási nyílt világ, amire van mondjuk 3 év. Volt erről egy cikk nemrég valamelyik oldalon, igazából amit látsz, az egy demo, nem sok köze van a végleges játékhoz.
Egyébként a kraft a tesselation miatt kell, ami ha jól emlékszem 64x-es erről is cikkeztek anno, AMD kártyákon lejjebb lehetett venni catalyst-ben, úgy gyorsult a játék, nvidián sajnos nincs ilyen opció, és az nvidia nem is reagált erre a kérdésre. A növényzet szerintem fantasztikusan meg lett csinálva a játékban egyébként. A Hairworks-t le kell kapcsolni a p*csába, vagy van olyan mod, ami a szörnyeken meghagyja, Geralton meg kikapcoslja, és máris nyertél 10-15 FPS-t.Egyébként érdekes téma, hogy az akkor frissen kijött maxwell kártyákat pont a tesselation és élsimítás teljesítménnyel reklámozta az nvidia, itt meg mitadisten pont 64x tesselation meg 8x hairworks élsimítással adták ki a játékot, és a rengeteg felhasználó kérésére sem voltak hajlandóak foglalkozni a dologgal, de ez már egy másik történet
[ Szerkesztve ]
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
gainwardgs
veterán
2560-ban dsr-el felskálázva simán elég hozzá a tuningolt 980ti.
De a 4k az más történet
Talán majd a 1080Ti sliGrafikát meg simán meg tudták volna csinálni az eredeti engine-el csak kb a konzolokon diavetítés lett volna az egész és ez az eladásokon is meglátszott volna és ezt nyilatkozták is
[ Szerkesztve ]
-
prime77
aktív tag
válasz gainwardgs #2908 üzenetére
Írtam fentebb ,hogy nem kell hozzá 1080Ti SLI.
Ott a video a 4K-s.
Mert milyen grafikája lett volna eredetileg a Witcher 3-nak?
Van róla linked ahol meg lehetne nézni azt az "eredetileg" grafkót? -
VTom
veterán
válasz gainwardgs #2908 üzenetére
Igen, én is így játszom vele.
Vannak hozzá nagyon jó modok egyébként, ha érdekel, PÜ-ben szivesen küldök pár infót.
Everybody has a plan until they get punched in the mouth.
-
Dyingsoul
veterán
Jöhetnének már az 1070 árak, egyre borulátóbb vagyok a custom 1080-akat elnézve...
Az lesz ennek a vége, hogy a legeslegolcsóbb 1070-et fogom megvenni, mert ezek a hűtések (számomra) nem érnek 30.000-t.
Úristen! Az Asus Strix felszállása.
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
nmy1212
aktív tag
-
Dyingsoul
veterán
válasz deicide #2915 üzenetére
Igen, azt láttam de bízom benne, hogy lesz olyan olcsóbb custom, mint amilyen az EVGA 1080 esetében is van ~214k körül (679 euró), ami az 599$-os custom MSRP-nek megfelel.
Szerk: Még azért annyit hozzátennék, hogy az EVGA oldalán lévő 1080 customok mind az FE ára alá érkeztek. Kb ilyen árazást vártam, mint ami az EVGA oldalán látható és ilyet várnék 1070-re is. kicsit az qrta most fel az agyam, hogy linkelte Keldor papa azt az 1080-as MSI GamingX-t, ami egy árban van az FE-vel. Igazán kitehetnék már az árcédulákat a kártyákra, csak hogy tudja a pórnép hány nap böjtöt kell tartania, hogy megvegyen egy ilyen kártyát.
[ Szerkesztve ]
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Cole86
senior tag
válasz deicide #2915 üzenetére
Várható volt.. a costumok 170k + körül lesznek a jobbak egy "rövid" ideig még..
(#2913) vitko : van benne erő!
>> War..WAR never changes! << Köszönöm a belém fektetett bizalmatokat,lojalitásotokat,még látjuk egymást..! "Ha keresel, megtalálsz a mátrixban"! Ha valamire szükséged lenne, illetve garanciális ügyekben továbbra is rendelkezésre álló email: skylinepc-hungary@hotmail.com - - - I'll be back! : P
-
madahun
csendes tag
-
Dyingsoul
veterán
válasz deicide #2920 üzenetére
Jó persze, itthon drágább lesz. Amúgy korábban írta valaki, hogy 25 font a szállítás, az olyan 10 rugó. Na ha annyiból kijön, még akkor is 224k-nál tartunk, ami 11k-val olcsóbb, mintha itthon venné az ember. Ez a különbség viszont nem tudom minek tudható be, de mindegy is. Minden esetre köszi az infókért!
Emellett szeretnék feliratkozni a deicide 1070 RSS feedre, ha van bármi híred akkor ne tartsd magadban.
-
GeneraL_XTX
veterán
Hat ez az MSI Gaming drága is meg nem is. Egy esetleges EVGA ssc árához viszonyítva még mindig túlárazott viszont az itthoni FE árak tükrében meg olcsó
-
Ren Hoek
veterán
válasz Dyingsoul #2913 üzenetére
Amúgy a Strix nem a venti bugtól száll fel? Komolyan, ez nagyon gáz lenne ha játék közben ezt tolja... kb ha lenne tapéta látnánk, hogy az egész q..va asztal felszáll, mint egy quadrokopter drón...
(#2918) Cole86
Várható volt.. a costumok 170k + körül lesznek a jobbak egy "rövid" ideig még..
Mi számít "jobbnak"? Mondjuk a Giga WF3? Remélem az az olcsókártya... (amúgy teljesen pöpec 1070 TDP-re)
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz GeneraL_XTX #2925 üzenetére
Huh látom közben megreccsenőben van a 970 piac, már van 65-ért, 66-ért is eladó garis darab.Nem gondoltam volna, hogy nekem mázli ár lesz a 73k Szerintem SSC nem is lesz a 10-es szériából.
(#2929) GeneraL_XTX Mennyiért??? Meg sem merem kérdezni ezért milyen plusz szolgáltatást kell nyújtanod a vevőnek.. Amúgy grat, örülök, hogy összejön az eladás.
[ Szerkesztve ]
-
prime77
aktív tag
válasz madahun #2919 üzenetére
Köszönöm a linket.
Hát.
Nem lehetne ezt egy moddal orvosolni?
Mondjuk vannak részek ahol tényleg sokkal kidolgozottabb a 2013-as.
Tényleg kiválóbb a régi, de nem számottevően.
Azért ahol mutatják,hogy Geralt megy be Novigradba, a retailt,szóval ha azt itthon játszom 1920x1200-ban ultrán,azért az nem olyan szar mint a vidiben. -
-
ÁdiBá
veterán
válasz GeneraL_XTX #2787 üzenetére
Hol érdekel engem, úgy is 1080Ti veszek...
Én bármelyik 1070 GTX ellen kimerem rakni a kártyámat... és itt a többiek is.
Többi tesztben nem látom OC-t, vagy nyilván itt forumon mindenki alapon használ mindent... természetesen.[ Szerkesztve ]
ÁdiBá
-
Dyingsoul
veterán
válasz Ren Hoek #2926 üzenetére
Dehogy a venti bugtól! Hangositsd fel a videot avagy nézd az elejétől, hallani lehet ahogy klikkelget a csóka a vga vezérlőpanelében. Ő szabályozza manuálisan a ventit néhol a videóban.
Pohár: köszi, ezek szerint még olcsóbb az EVGA oldaláról rendelni, mint ahogy azt számolgattam.
(#2933) ÁdiBá: pár hónap múlva majd akkor VR tesztben szeretném kiállítani a 980 Ti-d ellen a leendő 1070em. Arra kíváncsi lennék, de nagyon!
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Dyingsoul #2934 üzenetére
Csak közepét és a végét néztem ... Amúgy ekkora fordulat nem hiszem, hogy kell még egy combos tuninghoz sem, hogy ne throttlingoljon.
Bár én is mindig kipróbálom az új kártyámat manuálisan feltolva neki a kraftot
Másik reagra: DX12-ben is lesz egy közepes előnye majd 1070-nek. Warhammer tesztben kijön. Érdekes ott nem az AOTS féle erősorrendet hozza. [link]
Mondjuk a Ti se nagyon marad el... 1:1-ben a DX11-es erősorrend.
[ Szerkesztve ]
-
csibuka85
senior tag
Na tessék LeC kollégánnál 245.000 ft az 1080-as
[ Szerkesztve ]
Z790 AORUS MASTER,I7 13700K+ARCTIC 420 RGB,G. PHANTOM 4090 GS,G SKILL TRIDENT Z5 RGB 32 GB 7200 CL34, SOUND B. Z,LOGITECH Z5500 THX 5.1,K. Renegade FURY 4 Tb M.2 ,34 TB HDD,EVGA G2 1300W,COSMOS C700P ,LOGITECH G7,G903,ASUS HORUS RGB,R.BLACKSHARK V2 7.1,L.G633 .1, AOC AGON 353UCG 200HZ HDR1000
-
Dyingsoul
veterán
Akár most is készíthetsz benchet, lementem magamnak a képeket aztán majd előveszem legkésőbb júni végén, akkor már biztos nálam lesz az 1070.
Hirtelen nem tudok jobb benchmarkokat ezektől, ha neked van ötleted, várom a javaslatokat.
-
rocket
nagyúr
HerculeZ-nek nagyon "cheap" hatasa van, igazi fapados verzio, jol illik az Inno3D-hez
[link]"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Dyingsoul
veterán
Ez az egyetlen bench amit találtam VR témában, bár itt 1080-al mérik össze a 980 Ti-t. Mondjuk eszerint nem mérhető csak headsettel a teljesítmény.
-
RaVal
tag
-
-
rocket
nagyúr
válasz akoska07 #2946 üzenetére
Nem biztos egyebkent, hogy nem hatekony ez a huto a kartyahoz, csak 550fontert nem ehez szoktak a szemek, hanem felteglakhoz, amiben latszik van anyag
Lehet a csili-vili customok is alig tudnak majd tobbet OC-ban a hardveres voltage lock miatt.
Furcsa az egesz, olyan mintha az NV elfelejtett volna szolni a gyartoknak, hogy giga-hyper custom PCB-s egesz tegla huteses verzioknak semmi ertelme, mert hardveres lock van 1.25volton.
Persze vannak bejaratott custom brandek, amikbol el lehet adni, megha az 1080 eseteben semmi jelentos extrat nem hoznak, csak nagy felarat.Az emberek nagy resze a dragabb custom verziokat a nagyobb tuning remenyeben veszi, es nem azert, hogy esetleg 65 helyett 60 fokon jarjon a GPU a hatekonyabb hutes miatt, es OC-ban meg semmi extrat ne hozzon a "cheap" verziokhoz kepest.
[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
nagyúr
Sztem is elég rá ez a hűtő. Az evga sincs másképp megoldva,csak az mutatósabb.
550GBP az alja jelenleg.
Egy hónappal ezelőtt ennyiért voltak a 980Ti kártyák a boltban (most 500 körül).Az emberek nagy resze a dragabb custom verziokat a nagyobb tuning remenyeben veszi, es nem azert, hogy esetleg 65 helyett 60 fokon jarjon a GPU a hatekonyabb hutes miatt, es OC-ban meg semmi extrat ne hozzon a "cheap" verziokhoz kepest.
Pont ezért kell megvárni melyik kártya mit dob majd és utána venni custom 1080-at.
Hamarosan vissza mennek az árak,és akkor lehet eladom a Lightning SLI-t,viszont még azelőtt kellene vennem két TitanX-et.
[ Szerkesztve ]
Az Amd a jövőbe mutat...De amikor az a jövő jelenné válna akkor az a jelen már régen a múlté... :DDD ....Na meg a horpadós ájemdééé
-
keIdor
titán
válasz akoska07 #2948 üzenetére
Az a baj, hogy itt már az van, mint a 780(Ti), 980(Ti)-nél hogy csak dísznek van az egyedi PCB meg a több fázis, feszlock van és jobban egyik se fog menni, a ref is hozza azt. GPU-tól függ minden.
Inkább a más hűtő az, amit megfizetsz, mert azt legalább érezni, hogy van.Az utolsó kártya, ahol számított az egyedi PCB az a GTX-680 volt, ott lehetett feszültséget is jelentősen emelni, azóta nem.
Extrém tuningot persze most nem vettem figyelembe, mielőtt írja valaki, az néhány embert érint a fórumon.Szerintem semmiképp ne vegyél TX SLi-t, jobban jársz két darab 1070-el.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest