Hirdetés
- Bitcoin topic
- DIGI kábel TV
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Alulértékelt az NVIDIA, 2035-re elkészülhet a mesterséges szuperintelligencia
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Windows 11
- DIGI internet
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- C# programozás
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
dannyl
addikt
G1 gaming-et miért nem ajánlja senki?
-
félisten
válasz szasanyi #5402 üzenetére
4 K tv van plusz FHD monitor. Van még egy 4460 procim+ hibás alaplap( csak a lan rész nem jó) gondolkodtam rajt, hogy odaépíteném a Tv mellé ilyen kis barbone pc nek. Nem tudom , hogy ez az IGP elboldogul e 4 K videókkal. most nézegetem a teszteket, nem túl meggyőző )
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
papirzsepi93
tag
Nekem is ilyen Strix-em van és semmi bajom nincs vele. Teszi a dolgát és a kis házamban is elfért gond nélkül. (Fractal Design Core 1000 USB 3.0) Tuningot is bírja igaz nem nagyon próbálkoztam vele, mindössze olvastam miket tud. Eddig a max amit kihoztam belőle 74 fok volt de 4 órányi Division kellett neki jó ez a hűtés. Igaz nekem nem kellett ráköltenem azt a 111k-t, mert a régi karimat cserélték le és én Mafia3-at sem kaptam hozzá.
Viszont ár-érték arányban egy MSI Gaming X jobb lehet. Sőt rövidebb is. -
titán
Gainward hamar leveszi az órajeleket, túlbiztosított sajnos, nem használja ki a legjobb a turbo-funkciót.
Bocs srácok, de tényleg nem lehet megjegyezni, hogy ez nem a gyártótól függ, hanem a GPU darabja viselkedik így? Ha ugyanazt a darab GPU-t beraknád egy másik gyártó kártyájába, akkor ugyanúgy viselkedne. Legfeljebb a hűtése lenne más (halkabb/hangosabb/melegebb/hidegebb), ami miatt egy pici órajelkülönbség kialakulhatna. De ez 50 és 75 között 3 lépcső mindössze <2%. A GPU-k között >7% is van.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
D.Orion
veterán
Üdv Srácok!
Nagyjából a GTX 1060 ill. RX 470 megjelenése idejében elkezdtem összerakni egy új gépet. De VGA-val mindig vártam, had álljanak be az árak. Mostanra körvonalazódott, hogy mire is van szükségem és mi is fér bele a keretbe.
1080p-ben szeretnék játszani, két legterhelőbb játék a Division és a BF1 lenne. Kisebb kompromisszumokkal, nagyjából High beállítások mellett.
Értelem szerűen RX 460 kiesett, 1050Ti még nem elég(plusz az ára is magas még).
Így eljutottam a 1060 3GB-hoz. Sok tesztet, youtube videót megnéztem és számomra úgy tűnik, hogy elég lesz eme kártya. A gép többi része i5-6600, 16GB ram, 512GB SSD.Kisebb megerősítésért jöttem csupán. Szerintetek is elég eme kártya? Többet megvallom nem is akarok rá költeni. Továbbá melyik gyártó melyik verzióját javasoljátok? A ház szellőzésére panasz nem lehet, és a hangszigetelésére sem, Antec P183. Nekem egy gyengébb hűtéssel rendelkező és kicsit hangosabb példány is elfogadható, mert árérzékeny a téma, és a ház úgy is lefogja a hangját.
-
Jinxb1rd
addikt
válasz D.Orion #5414 üzenetére
Vegyél akkor szerintem Inno3D-t. Az a legolcsóbb és eddigiek alapján nincs probléma vele, sőt. Nekem is az van egyébként, X2, két ventilátoros változat.
A Compact változat is jó, kicsivel magasabb a hőmérséklete, de cserébe viszont kisebb.
[ Szerkesztve ]
We are only Stardust...
-
-
jcs
tag
Szia! A legalsó kép Armor OC és nem Armor OCV1
[ Szerkesztve ]
...szakmaiatlan vagyok ! diszlexiás és a csökkent értelmi képességű :(
-
félisten
Pontosan erre gondoltam. nem a GPU ról van szó, hogy meddig húzható, hanem hűtés-BIOS beállításról, hogy mekkora hőfoknál mennyire vegye vissza az órajelet.
Most az 1080 órajeleit találtam csak hirtelen.2060 Mhzról már 65 foknál elkezdi levenni az Oc órajeleket és 70 foknál már 2000 Mhz alatt megy, ezzel gyakorlatilag értelmetlenné teszi a gyári OC-t. Ennél MSI nél jobb az OC kártya stabil órajelen tartása, igaz a hőfokok is kb 3-5 fokkal jobbak Load alatt, gondolom ennek köszönhető. Felesleges ez a túlbiztosítás, akár 78-80 fokon is pöröghetne a kártya 2050 vagy a fölötti órajelen, nem mintha ennek a plusz 7-8 % nak olyan nagy hatása lenne, de azért mégis, ha már OC.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
titán
Megnézed a képet, arról pont nagyon jól leolvasható, amit írtam. 50 fok után már csak 3 lépcsőt vett vissza. 2,5% órajelkülönbség van a 25 és a 75 °C között (2050->2000), az 50 és a 75 °C között pedig kevesebb, mint 1,5% van (2030->2000). Fps-re átszámítva kevesebb, mint 1% a hőmérsékletből adódó veszteség. Tartósan úgyse tudod 50 °C alá behűteni, vagy mondhatom inkább úgy is, hogy nem akarod.
Amiről te beszélsz "2140 Mhzról már 67 foknál elkezdi levenni az Oc órajeleket és 70 foknál már 2000" azt teszteld le alaposabban! Észre fogod venni, hogy nem a hőfok miatt vette vissza, ugyanis a 67 és a 70 fok között nincs egyetlen hőmérsékletlépcső sem, hanem a fogyasztási terhelés nőtt túl nagyra. A gpu beleütközött a tdp limitbe (és épp 7%-kal, lásd az az előző hozzászólásomat). Ezt úgy tudod leellenőrizni, hogy ha 100%-ra tekered a ventit, és ezzel alacsonyabban tartod a hőfokot, akkor is vissza fog venni ugyanoda, amikor megérkezik a valós terhelés. Ez pedig GPU darab függő, hogy épp milyen a szivárgása, mennyi a darab valós fogyasztása, milyen órajelnél fejeli le a tdp keretet terhelés alatt.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz szasanyi #5424 üzenetére
Igen, de 3-4 hónapot nem akartam várni rá, mert mégis ott volt benne, hogy akkor már megvárnám az újakat ami megint annyi várakozás legalább. Így meg mégsem 140K, és 3-4 hónapot nyertem - sőt az új generációhoz képest 8-9-et is akár -, ráadásul most az ára is remek. Na meg a Battlefield 1-hez kell, mert vagy nem játszom vele addig, vagy le kell butítani a grafikát, vgay vacak lesz a statom
Az 1060 idén nyáron jelent meg, amikor a Skylake procit is vettem. Szóval relatíve még nem régi
[ Szerkesztve ]
-
félisten
A tesztben írják, hogy 90 % TDP vel ment a kártya. ha nem adnak neki plusz feszt akkor nem fogja átlépni emelt órajelekkel sem, tartania kellene az OC beállításokat. itt [link] az EVGA videón is jól látszik. hogy fesz emelés nélkül is 90-94 % TDp vel 2088 MHz -n stabilan fut a kártya, igaz fel kellett emelnie a ventik fordulatát 60% fölé.Nem szabályoz le addig, felesleges is. Egyébként plusz 15 % FPS jött nekik belőle, azért az már nem rossz.
[ Szerkesztve ]
-
titán
A tesztben írják, hogy 90 % TDP vel ment a kártya
Igen, az nem fejelte le a tdp limitet, ezért lehet jól vizsgálni a csak hőmérsékletből adódó különbséget.ha nem adnak neki plusz feszt akkor nem fogja átlépni emelt órajelekkel sem, tartania kellene az OC beállításokat.
Na ez függ már a gpu minőségétől. Vagy átlépi, vagy nem.itt [link] az EVGA videón is jól látszik. hogy fesz emelés nélkül is 90-94 % TDp vel 2088 MHz -n stabilan fut a kártya
Itt is jó gpu-t használtak. Mutassak olyat, ahol már 1950-nél is megfejeli a 100%-ot? Sőt, ha másfajta terhelést kap, ott is el lehet érni, hogy 2000-nél már elérje. Mert ez függ a felhasznált szoftvertől is.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Igen pont ezért írtam,, hogy a gainward csak a hőmérséklet miatt vette vissza a hőmérsékletet, nem volt közel a TDP limithez.
Kipróbáltam most amit mondtál, 80 % fix ventivel RPM fesz emelés nélkül adtam, neki neki plusz 99 Mhz-t gyári OC órajel 1950 Mhz-t. amit 63 fokos GPu nál 1929 re vett vissza.Nem vette vissza az órajeleket.2049 végig, 67 fokos GPU.
Hogy tudom ezt Logolni GPU-z vel? mert így leírva nem az igazi .[ Szerkesztve ]
-
félisten
ja bocs össze vissza írtam mindent.A gyári értékek alig esnek vissza a z MSi gyári OC nál 20 MHz Ezt azért írom mert ez tényleg elhanyagolható, míg a Gainwardnál jól hangzik 2080 Mhz csak éppen 5 perc játék után már csak 2000 Mhz., ez így értelmetlen OC .
A másik fele:
hagytam a feszt emelés nélkül, és felnyomtam 2049 re a GPu-t , de hozzá belőttem fix venti fordulatot.és a minimális visszaesés is elmaradt. ja bocs nem 67 hanem 57 fok de azért így már volt hangja, fix 80 % fordulat IDLE alatt is.[ Szerkesztve ]
-
Mika1227
őstag
Ha feltolom a TDP limitet max-ra 108%-ra és nem húzom az órajelet, annak van valami értelme?
A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!!
-
törölt tag
Most, hogy eldőlt a kártya típusa - már el is utaltam az árát - és a gyártója is.
Pár kérdés:
Gameplayt az Nvidia Driverével natívan lehet felvenni, vagy az MSI Afterburner kell hozzá?
Eddig a Plays.tv-t aztán az MAD kártyához, de az AMD-hez van, másrészt meg a WOLFENSTEIN: THE NEW ORDER-t nem tudta rögíteni az OpenGL miatt. Nvidia kártyák esetében mi a helyzet az OpenGL-t használó játékok Gameplay rögzítésével? -
B.Á.L.!.N.T
senior tag
Hali
Az én 1060-am vége 2101 mhz-nél van, ez mennyire számít jó értéknek ?
Bír kicsit többet is,de ahogy eléri a 60c-fokot visszaveszi a fent leírt értékre. -
törölt tag
válasz bobalazs #5438 üzenetére
Köszi. Display Driver Uninstaller Download version 17.0.3.0 kell, mielőtt kiveszem az AMD kártyát?
-
szasanyi
félisten
válasz #41133696 #5439 üzenetére
AMD után nem árt. De az új Hotfix drivert tedd fel inkább, mint 375.70 WHQL-t de nézd meg.
-
jcs
tag
-
bobalazs
nagyúr
válasz Bjørgersson #5445 üzenetére
3.0 hozott valami érdemleges funkciót magával, amit a 2.11.4.0 nem tud ?
-
priti
addikt
Elkaptam a DK2-őt, megfertőzött. Most süpped. Kellett egy VR ready VGA, nézem az aprót 970-et adják 60-70 között, jól van mondom ne bohóckodjunk már, közismerten ramkezelési gondja van 3,5GB felett a 4GB-os 970-nek, aztán használtan 70k, fogtam vettem egy ilyet
hát gyerekek. Nem tudtam, hogy sírjak, vagy röhögjek. Ez a csicsahűtő, ami ezen a Gallardo-n van hátlapos. Az Asrock Extreme 4 mATX verziója meg olyan, hogy a hátlap pont ütközik a RAM pöckével. Magyarul az SLI ready alaplapba beszerelhetetlen a kártya, mert a felső 16x PCI-E a RAM miatt használhatatlan az alsó meg az előlapi USB és egyéb csatlakozók miatt.
Szóval dönthettem, hogy faragok rá egy hűtőt, vagy viszem vissza. Ráadásul a VRM egy bordán van a GPU-val, faraghattam még külön azt is. Az egész nap ráment, mire dobtam rá egy Ordasi CPU blokkot.
Amúgy jó kis kari, GTA5 rendesen kisimult 3 monitorral is. Remélem még éppen hányinger felett lesz a VR válaszideje is. Dobozán amúgy rajta van, hogy VR ready, megy az oltásHardverlesen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest