Hirdetés
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
- Alulértékelt az NVIDIA, 2035-re elkészülhet a mesterséges szuperintelligencia
- 10 milliárd humanoid robotot jósol 2040-re Elon Musk
- Windows 10
- Windows 11
- ASUS routerek
- Windows 7
- AliExpress tapasztalatok
- AI-alapú önvezetésbe fektet a Toyota
- Alulértékelt az NVIDIA, 2035-re elkészülhet a mesterséges szuperintelligencia
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ubiquiti hálózati eszközök
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
scarabeus86
tag
Sziasztok! 3 GB-os 1060-al kapcsolatban kérnék segítséget. Fontos hogy félpasszív legyen. Korábban csak Asus kártyáim voltak (mostani integrált).
Először Gigabyte-ot néztem ki mert a legolcsóbbak, de úgy látom, általában hamar tönkremegy a ventilátoruk, vagy már újonnan sem jó.
Asusból a Dual nem félpasszív, a 3 ventis meg túl nagy és drága, nem fér be a házba.
Nonamet nem szeretnék venni, marad az MSI: Armor, esetleg Gaming, vagy Gaming X, itt prohardveren is az MSI-t mondjátok a legjobbnak, úgy látom.
Armor hűtése van olyan jó, mint a Gaming/Gaming X-nek? Megéri a Gaming (X) a felárat? (A csilivili led nem igazán hoz lázba, és az Armor passzol az alaplapom színéhez).
A "nem-x" Gamingen is van Backplate, vagy csak az X-en? Egyáltalán mire jó az? Elvezeti a hőt, vagy merevít?
Várható Black Friday akció ezekből a kártyákból? -
scarabeus86
tag
Értem, köszönöm. Fogyasztása jó, lehet bányászni is fogok vele.
Mire jó a Boost funkció? Huzamosabb ideig is képes úgy feltekerve működni?Nem hajlik meg a kártya a saját súlyától? Nem szorulhat meg pl emiatt a venti? Sosem volt még ekkora kártyám.
Csupingo: csak győzzem kivárni... arról a fórumról jöttem át ide, az MSI-t meg annyian dicsérik itt, szerintem azt választom
[ Szerkesztve ]
-
scarabeus86
tag
válasz #41133696 #5451 üzenetére
Én jóval kevesebből hoztam ki: monitort használtan vettem, gépház maradt az 5 éves óccó noname, prochűtő low budget, tápom szintén 5 éves de márkás, routert UPC adta, alaplapom ugyanaz mint neked. Egyedül a procim erősebb (6700K). Billentyűzetet valahonnan kukáztam, meg kaptam is másikat. Hangfalnak egy lépcsőházban talált, kiselejtezett hifit használok, nagyon jól szól. Windowsom warez.
-
scarabeus86
tag
Először is: nagyon komoly a VGA moddod!
Nem a külső a lényeg, jó ez a ház nekem. Legalább nem túl nagy, elfér az asztalomon. Néha berezonál a HDD-től, de ráütök s abbahagyja. Van még a P4-esem házzal, de annak hiányzik az oldala, meg több helyet foglal. Itt Debrecenben használtboltban csak mATX van 1200-ért, de az kicsi. Szerintem vidékről meg többe kerülne a postaköltség, mint maga a ház, habár még sosem vásároltam itt a hardveraprón, csak boltból.i7-re vágytam, C2Duoról váltottam. Rendereléshez vettem, bár alig konvertálok videót, de egyszerűen ilyet akartam, nem bántam meg. Azt viszont igen, hogy 1 éve készlethiány volt az egész világon, ezért több hét várakozás után 140k-ért tudtam megvenni. Így időtállóbb a hardver, nem cserélném le amíg ki nem rohad az alaplap alóla.
SLI-t sosem akartam, az érkező GTX 1060-nál nincs is rá opció. Sok játék ki sem tudja használni, a villanyórát meg leolvasztaná. Csak egy 1080p-s monitort használok, 5 éven belül nem tervezek nagyobb felbontásút.
Nem volt SLI nélküli alaplap, csak mATX, de azt nem vettem mert úgy jártam volna mint te, alig férne el benne valami, moddoláshoz meg nincs kedvem.
Fizetem az áfát, sajnos nem mozgok olyan körökben hogy meg tudjam kerülni. -
scarabeus86
tag
A bestia megérkezett! Jó nagy, a gépházba nem fért bele, ezért kibeleztem a régi P4-es gépet, a 15 éves házba már simán belement. Oldallapja nincs meg, a másikét rátákolom majd szigszalaggal, nem a külső számít. Eközben a low budget hűtő kilazult, ezért prociórajelt levettem 3.5GHz-re hogy le tudja hűteni.
Első benyomások: bitang erős! Dota 2: 170-200, Assetto Corsa kimaxolva 70-90, The Witcher 1 maxon: 65-120 FPS 1080p-s felbontáson. Mást még nem próbáltam. 1 éven keresztül integrált GPU-t használtam, ezért is tűnik ily nagynak a teljesítménye. Eközben alig melegszik, teljesen halk, venti meg-megáll terhelésnél is. Első MSI termékem, nagyon jó hűtést rittyentettek rá. Csináltam unboxing videót, meg majd tesztelem, és feltöltöm yt-ra, ha esetleg valakit érdekel.bobalazs:
Felraktam a Chromeot, ezt a videót néztem meg tesztnek, HTML 5-el hardveres gyorsítással semmi baja sincs nálam a lejátszásnak teljes képernyőn sem. A tegnapi driver van fent.
Nálam is 1923 MHz környékén van az órajel, és vRAMon is emel kicsit az Afterburner. Szerintem azért, mert amíg el nem éri a 120W fogyasztást, addig húzza fel az Afterburner/Precision az órajeleket, ez látszik is a képen. Gondolom a Power Target/Limit (%) csúszkával lehet állítani a TDP-t, azt még nem próbáltam ki.3D Vision 3D hardver nélkül jó valamire? Drivertelepítésnél kérdezett rá, nem tettem fel. Ahogy a HD Audiot sem, jól sejtem hogy DVI monitornál nincs értelme? Csak alap driver és physx van fent.
-
scarabeus86
tag
Speed(R):
lemértem előtte, úgy voltam vele hogy majd belehajtogatom valahogy, hát nem sikerült. Ez a régi ház viszont hatalmas, könnyű volt beszerelni. Ezelőtt ebben egy 478-as mini atx alaplap volt, teljesen eltörpült a házban. Ingyen kaptam gépestől, így legalább olcsón megúsztam a mókolást. Ebben 30 centis kártya is elférne.bobalazs:
Köszönöm!
Elég durva az a lejátszás, eddig ilyet még nem láttam. -
scarabeus86
tag
válasz bobalazs #5584 üzenetére
Megnyitottam sok Yt ablakot, és ugyanúgy kockásodik Chrome alatt! Le is törlöm mindjárt a böngészőt, úgysem használom. Edge, FF alatt jó.
Speed(R): én kb 5 percben elintéztem az unboxing részét, a védődobozos részt nem kameráztam le, azt minek. Majd tesztet is csinálok róla, egybeszerkesztem és úgy töltöm fel.
[ Szerkesztve ]
-
scarabeus86
tag
válasz Jinxb1rd #5601 üzenetére
Úgy vettem észre hogy a Dota 2 nagyrészben procifüggő. GPU terhelés sosincs 100%-on, csak olyan 60-80 körül azt hiszem. Proci 40-50%, VSyncet bekapcsolva csak 10-15%, de a kártya úgy is hasonlóan 60-80%, tehát a procira van hatással a több FPS, ez érdekes.
Melyik API-val dotázol? A legtöbb FPS-t a Vulkannal lehet elérni, néha 200-ra is felugrik, legkevesebbet az OpenGL-el. DirectX 9 és 11-el a két előbbi között van. Sajnos OGL/Vulkan alatt nem működik az OSD kiíratás, ezért DirectX-el használom. Bot meccsen teszteltem csak, élesben lehet kevesebb lesz az FPS. Ja és a procimat underlockoltam 3.5 GHz-re mert kilazult a hűtő pecke, tehát nincs oly sok különbség a procink között szerintem.[ Szerkesztve ]
-
scarabeus86
tag
Ennyit lehet Win10 alatt bányászni az 1060-nal. Ha jól tudom Linuxon még gyorsabb lenne.
-
scarabeus86
tag
válasz zsoltee10 #5663 üzenetére
Maxon járatja egy algoritmus a kártyát, matematikai képletet számol. Ha jól értelmezem, akkor ezért a teljesítményért kapok bitcoint, habár én Ethereumot akarnék, abban több a profit. Szóval elvégezteti ez a bányászprogi a kártyával a számításokat, amit feltölt a netre, magyarán ezt a teljesítményt adom el. Vásárolni is lehet számítási kapacitást, akinek gyenge a gépe. Valami ilyesmi, bár kezdő vagyok még, csak próbálgatom hogy milyen, nincs különösebb célom az egésszel. Havonta talán kijön belőle 2-3 kiló kenyér ára, az is valami. Többet nem hiszem h kereshetnék rajta, 24/7-ben tuti nem fogom járatni.
Milyen kártya lesz? Windforce, Gaming vagy Extreme?
-
scarabeus86
tag
válasz #41133696 #5688 üzenetére
Ráklikkeltem a linkre, erre először bejött valami kutyareklám. Köszi a tesztet, akkor a 3 GB-os verzióval is jól fog futni a GTA V. Ma jön meg a 3 terás vinyóm, arra feltelepítem majd.
AB-ben az MJPG-vel túl nagy volt a fájlméret, átraktam H264-re, az hasonló minőségben sokkal jobban tömörít.Kipróbáltam pár játékot: Witcher 3 max grafika+Hairworks is maxon 45-60 fps, igaz csak egy szobában voltam Geralttal. vRAM 1 GB környékén volt.
F1 2014 ultrán 8xMSAA-n 120 fps környéke. Venti 30%-ig pörgött csak fel, semmi hangja nem volt a kártyának. Ez a hűtés több, mint elég az Armor kártyáknak, majd nyáron 30 fokban fog igazán jól jönni.[ Szerkesztve ]
-
scarabeus86
tag
válasz #41133696 #5693 üzenetére
Win install után első dolgom UAC kikapcs, mert az agyamra megy. 30/3-as UPC netem van, ezért számít a méret. Feltöltés előtt megszerkesztem a videót, így végül is nem annyira számít a rögzített videó mérete. Adobe M. E.-en állítom be hogy kisebb méretűre konvertálja a feltöltendő videót a minőség megtartása mellett.
-
scarabeus86
tag
Látom többen aggódtok a kártyahajlás miatt, köztük én is. Nincs rajta Backplate? Van óccó megoldás: WC papír guriga! Nálam pont passzol, alsótápos házaknál a jóval hosszabb papírtörlő gurigát méretre lehet vágni.
Néhány észrevétel: hardveres gyorsítása is jó az 1060-nak, weblapok érezhetően gyorsabban töltődnek be, mint integráltnál. Premiere Proban 10 perces videót 2-3 perc alatt renderel, míg Intelnél 7-8 perc volt ha jól emlékszem.
GoodSpeed:
Nem tudom, nem tapasztaltam még ki ennyire, csak próbálgattam kicsit valamelyik nap. -
scarabeus86
tag
válasz Drumbase #5823 üzenetére
Azt írod nem akarod h a venti végig menjen, tehát félpasszív kártyák jöhetnek szóba. ASUS Dual nem az, MSI GT sem, viszont az MSI Armor és a Gigák mind azok. Nem hiszem hogy az Asus jobb meg erősebb a többinél, esetleg a bazinagy túlárazott 3 ventis szörny, de abból nincs is 3 GB-os.
Az Asusnál az O az OC-t jelent. Amúgy pár kattintás OC-zni, ezért is felesleges többet kiadni, ha van OC nélküli verzió is ugyanabból a típusból. Viszont úgy látom, amit belinkeltél az OC-s az olcsóbb, akkor jobb választás ha mindenképp Asust szeretnél.
Youtube tele van hibás, hangos ventis Gigabyte videókkal.Én az MSI Armort ajánlom, olcsóbb és jobb hűtésű az Asus Dualoknál, azt vettem pár napja. Félpasszív, terhelésnél sem hallani, a merevlemez hangosabb nála.
[ Szerkesztve ]
-
scarabeus86
tag
-
scarabeus86
tag
Csak 73k, és Armorból nincs bp-es. Szemre kicsit mintha hajlott volna a kártya, a tápkábel is lefele húzza, ezért támasztottam ki WC papír gurigával, ez volt kéznél. Mindig jobb mintha 2-3 év múlva deformálódna, mivel 4-5 évre vettem. Gondolom így a PCI foglalatot sem terheli annyira. Esetleg keresek majd vmi szebb támasztékot neki, a héten úgyis megérkezik az új gépház.
-
scarabeus86
tag
Amikor a fejlesztőgárda/kiadó úgy programozza/programoztatja le a játékot, hogy sokkal lassabban fusson az alig gyengébb kártyán, egye meg a vRAM-ot. Nem lepődök meg, UBI márcsak ilyen. Ezért sem vettem 6 gigás 1060-at, pedig tellett volna rá. A jól optimalizált játéknak elég a 3 GB-os 1080p-n. Azért nem fizettem+20 ezret, hogy 2-3 játéknál High helyett Ultrán játszhassak. Pénzt sem adnék ki ilyen optimalizálatlan játékokért, kalózoldalról beszerzem, már ha lesz rá valaha krekk. Ha nem, akkor játszok mással, van választék.
Persze ez csak az én véleményem.[ Szerkesztve ]
-
scarabeus86
tag
válasz Apollo_21 #7486 üzenetére
Nálam működik rendesen a HotS, órajel 1924-en volt. 50% fölé nem ment a GPU kihasználtság. GF Exp nincs feltéve, nem is volt, driver: 375.95
FPS 110 alá nem ment, igaz most csak ai meccset próbáltam ki. Ezek a mobák inkább prociigényesek, dotánál is hasonló a helyzet. -
scarabeus86
tag
válasz Sondi1986 #7506 üzenetére
Nálam ugyanez van de csak Chromenál: próbaként megnyitottam Yt-on random 10+ videót, aztán a fülek között ctrl+tabbal váltogatva néhány videó képe szétesett, aztán megjavult. HTML5-ben játszotta le a videókat. Süti sem zavarhatott be, mivel frissen raktam fel a Chromeot. 375.95-ös driver van fent amit nem frissítek mert FF-t használok, azon meg jó minden. +1 ok hogy továbbra se használjak Chromeot, bár tudom h ez nem a böngésző hibája.
-
scarabeus86
tag
Pár napja a WinUpdate a VGA driverét frissítette 376.53-as verzióra, előtte egy régebbi volt fent. Erről a verzióról nVidia oldalán nem találtam semmit. Akkor ez az MS írta, nem az nVidia? Nektek is frissítette a W10 a drivert?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kés topik
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- nVidia tulajok OFF topikja
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Gumi és felni topik
- A pontos idővel sem marad adós a Xiaomi
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- PlayStation 5
- Nokia 3210 - felélni az örökséget
- További aktív témák...
- Zotac RTX 4080 16GB GDDR6 Gaming AMP Extreme AIRO - Új, 2 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ÁRGARANCIA! ÚJ GIGABYTE GAMING OC RX 7800 XT 16GB GDDR6 videokártya 3 év garancia
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- Sapphire rx470 4gb GDDR5 256 bit 1x DVI
- -57% DOBOZOS: NVIDIA RTX A2000 6GB GDDR6 (minden gyári tartozékkal) - videó szerkesztés, 3D tervezés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest