Új hozzászólás Aktív témák
-
DiXoN008
tag
Hali ez ugyan nem hiba, de nem szeretnék egy topicot csak szemétként nyitni, véletlenül nincs olyan progi a notikhoz, ami meghajtja a noti ventit, akár terhelt a proci akár nem, mert inkább most legyen hűvösebb a notim mint forrjon fel, az zaj annyira nem érdekel de ilyen aktívabb hütésként használni néha.
[Szerkesztve] -
SomogyiG
csendes tag
Szervusztok!
Egy problémám keletkezett, amihez nem találok megoldást, így segítséget kérnék.
Egy Portocom FreeForce 2700T notebook-ról van szó. Win98 SE-t telepítettem rá anno 4 éve, gyárilag valamelyik Linux volt rajt. Mostanra a netről annyira telecsöpögött bacival a T-Com víruskeresője ellenére, hogy teljesen defektes lett, nem indult el az op.rendszer.
Újraparticionáltam, s fel akartam telepíteni a Win98 SE-t, de nem sikerült. Bootolás OK, formázás lefut, s amikor átváltana grafikus képernyőre, lefagy. Ugyanez történik a Win95-nél is. A Millennium, a Win2K, és a WinXP csont nélkül felmegy. A jelenség kisértetiesen megegyezik a GeForce 4 MX 420;440;460 kártyák megjelenésekor tapasztaltakkal. De ott meg tudtam azt tenni, hogy kártyát ki, valami régi videokártyát be, s az első újraindítás során vissza lehetett cserélni az újat. De ezt egy notebook-nál nem lehet megtenni. Sajnos olyan DOS progik futnak rajta, amihez csak a Win98 vagy Win95 OK, a többi nem. A BIOS-ban nem találok semmi olyat, ami erre utalna, és a PortoCom-ot sem tudom már megkérdezni.
Előre is köszi a segítséget.A számítógép segít azon problémák megoldásában, amelyek nélküle be sem következtek volna.
-
Kuplung
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Gericom Blockbuster A 9600-os notebook-om, amelyik egyik napról a másikra elvesztette a modemet (a modemeknél a csatlakoztatva mezőben ''Nincs jelen'' szöveg olvasható). Driver újratelepítés, stb. nem segít. Lehet, hogy tényleg meghalt a modem?
(beépített SmartLink 56K van benne, az op.rendszer Windows XP Prof.) Tudnátok valamit tanácsolni? Előre is kösz. -
BFeco
aktív tag
Setupcore.exe parancsot használd, ne a setup.exe-t. Asztali gépen sem kell VGA kártya csre, ott is ez a megoldás. (telepítő cd win könyvtárban van).
20QQS32H0U, 21HM007JHV, MRX33MG/A, 20XW0056UK, MQ1F3YC/A, SM-S908B/DS, GTR7 PRO 7940HS, XM22AL5S, QHora-301W, XGS1250-12, WBE660S, DS918+, TS-673A
-
SunBreeze
aktív tag
hy
ha több mint 7 pixel hibája lesz a monitornak, akkor ki fogják cserélni garaciában?...a bilateriális árfolyamokból álló úgynevezett múltilateriális paritásrács...
-
Petro
tag
Hello!
A napokban kaptam egy IBM 600E tipusú notebokot. A problémám az lenne vele, hogy egyszer azt írja ki bootoláskor és a windowsban, hogy 96 egyszer meg hogy 128MB RAM van benne. Lefuttattam rajta az IBM-es rendszerteszteket de sem az alalplapnál sem pedig a memóriánál nem talált semmit, a memtest szintén nem jelzett hibát.
Nem tudja esetleg valaki mi lehet a baj, vagy ez notebokoknál normális? -
Petro
tag
válasz SunBreeze #63 üzenetére
Köszi a választ!
Az lenne még a kérdésem, hogy a notebookban 2 RAM foglalat van mind a 2-ben 32MB RAM, átakartam rakni a másik gépemből (IBM 380Z) egy 64MB modult az egyik 32MB-os helyére, de miután a bootoláskor lefutott a memoria teszt megált a gép.
A probléma abban lehet, hogy csak 2 ugyan olyan RAM megy párban a notiknál, vagy csak szimplán nem szerethette azt a ramot -
SunBreeze
aktív tag
válasz SunBreeze #32 üzenetére
korábban már írtam hogy recseg a hangja bizonyos idő eltelte után az új 1-2 hetes asus a6u 5040-es notimnak. meg volt 2 db kékhalálja és vagy 10x azóta lefagyott...
a lefagyások után a sis vga-hibáját írta ki. de nem tudtam mit csinálni. azt tettem fel ami a cd-n volt. aztán feltettem egy mac os-x designes-t ami enyhén elemészti a rendszer szabad memóriáját, és kibaxott lassú lett. meg akartam nézni hogy mit művelt a képernyőkímélőknél, erre meg ott lefagyott... újraindítottam megint megpróbáltam nézni és megint lefagyott... eh
másnap leszedtem a ''legújabb'' vga drivert és feltelepítettem, azóta csak 1x fagyott le, de szerintem nem a vga hibája (nem is írta ki) és azóta másfél napja folyamatosan megy. a hangja nem recseg, pedig voltam a notebook.hunál és ott is azt mondták ha recseg akkor alaplaphiba lehet. de ez most hogy lehet? vga drivert feltettem és elmúlt a recsegés?
valaki hallott már ilyenről?...a bilateriális árfolyamokból álló úgynevezett múltilateriális paritásrács...
-
Csepy
őstag
Valami nem stimmel. Ha 128MB RAM (néha 96MB) van a gépben, akkor nem lehet 2*32MB, csak 2*64MB. És igen, valszeg nem szereti ezt a típust a masinád (mármint, mait beleraktál. Előfordul. Ha nem bírja a BIOS-ban belőtt időzítéseket, akkor ez könnyen megeshet.)
Regards: CsepyRegards: Csepy
-
Adam.M
csendes tag
Üdv!
Acer Aspire 5672WLMi
Vásárlás időpontja: 2006. március 14
Hibák: 1. rossz a Dvd író/olvasó - nem olvas semmit, csak ha kedve tartja
2. a hátsó borító lap rosszul volt feltéve. ( procit, memóriát fedi le)
3. az y betű nem volt jól a helyén
4. szerintem a hűtő ventilátor túl lelkesen dolgozott.
5. egy szép kék hibás pixel a képernyő közepén. ( gyártók szerint nem hiba, de
engem nagyon zavart )
Mivel 3 napon bellül vissza vittem, ezért most várom a csere gépet. Megpróbálom, hátha most szerencsém lesz. -
Csepy
őstag
Utánanéztem és azt találtam, hogy a maximun memória, amit megeszik 576MB. Ebből ugye 64MB integrált, tehát marad 512MB (2*256MB), amivel bővíteni lehet.
Szóval, elvileg, ennie kell a 256MB-os SO-DIMM SDR modulokat. Csak PC100-ast eszi meg, így elég nehéz lesz bővíteni, mert a PC100-as notebook SD-k ára az egekben jár...
Regards: CsepyRegards: Csepy
-
sghc_toma
senior tag
sziasztok!
ide is belinkelem a kérdésemet az asus a6kt-vel kapcsolatban, eddig sehol nem válaszoltak rá
[link]in asm we trust
-
Miene
csendes tag
Sziasztok.
Nekem Asus A3L tipusu laptomom van.
A problemam az, hogy egyszer az ESC billentyum kiugrott a helyerol. Valahogy sikerult olyan benan megnyomnom, hogy kiugrojon. Elegge megijedtem, azt hittem kitort, de nem, vagyis nem tudom. Sikerult visszaoperalnom, de mas volt utana a puhasaga mint a tobbinek, eleg volt csak megerinteni es maris mukodesbe jott. Hagytam, orultem, hogy a helyen van, de kov. alkalomrol megint kijott. Csak egy muanyag kis gubacs van a gomb alatt semmi, mäs. Lenni kene ott egy kis rugonak is, ami visszanyomja a gombot lenyomas utan? Mert en a tollakban hasznalatos rugobol levagtam egy darabot es alatettem, igy mar jobb lett, de ha nem ovatosan nyomom, ugyancsak lejon az a franya gomb. Az elso leugrasa utan nem talaltam semmi rugot mellette, csak a gomb alatt levo kis gumi güböt.
Vissza lehet tenni szerintetek normalisan, hogy ne jöjjon le megegyszer, vagy eltortem benne vmit? -
Kiskokó
veterán
Helló! Nos ahogy látom mégse moylan húdejó ez az ASUS amikor tanácsot kértem mindenki intett az ACER-tőlés inkább ASUS-t ajánlottak de végül is azlet.. 3 hónapja van meg és semmi baja.. ahogy látom ASUS eléggé hibás jószág...
Egy hónapja volt hogy magától a beépitett hangszóró elkezdett sipolni de min állat és cask néha.. elősször azt hittem a vinyó az a karórámtól vagy valami más ékszert nemszeret ami rajtam van aztán 1 óra múlva rájöttem hogy rajtavolt egy mikrofon és annak beállitottam a Boost-ot aztán mivel a beépitett mikforon bevan alapból kapcsolva az fogta magát és a BOOSt miatt amikor arra téved a kezem vagy cak úgy amgától azmiatt spiolt be a hangszóró.. aztán BOOSt le és jólett.| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
placzek
csendes tag
üdv!
A gép egy 3 éves gericom silver seraph.
A betegség pedig a következők: gyakorlatilag bekapcsolom az esetek többségében a képernyőn nem jelenik meg semmi (csak a nagy sötétség), vagy ha megjelenik akkor egy idő elmosódott szürkés kép, ha ne adj isten 20-ból egyszer még a windows is elindul csökkentett módba akkor ott biztosan minden teljesen elmosódik és rövid idő után lefagy.
Mi lehet a gond....? (gondoltam megkérdezem itt, mielőtt szerelő-temetőbe vinném)
[Szerkesztve] -
BGAB
csendes tag
Sziasztok!
Hátha valakinek segítek...
2004 IX. hó-ban vásároltam egy Fujitsu Siemens Amilo L laptopot (2.8 P4 proc, 512 MB stb..) A gép hangszorója fél év után furcsán recsegett... Egy éves korára a monitoron 3 vastag fehér csik jelent meg! Természetesen szervízbe vittem, ahol közölték hogy a garancia márciusban lejárt (Holott a gép szeptemberben lett vásárolva...) de ha lenne is garancia nem tudnak vele mit csinálni mert szerintük túlfeszültség miatt ment tönkre... Elvittem egy másik szervízbe ahol azt mondták, hogy evvel a tipussal nagyon sok alaplap probléma volt... 120.000 Ft ért kicserélnék mind az alaplapot, mind pedig a monitort. A laptopot azóta sem csináltattam meg, de a következő laptop vásárlásakor biztos, hogy kérni fogom a 3 éves bővített garanciát, mert úgy vettem észre, hogy épphogy csak kibírják az 1 évet és tönkre mennek... -
HoHoHo
csendes tag
Sziasztok
Ez mond valakinek valamit ????
pci\ven_8086&dev_4220&subsys_27538086&rev_05
Ezzel hivatkozik egy ismeretlen eszközre ....... ''Hálozati vezérlő'' néven .
Mi ez mit kell felraknom , hogy minden rendben legyen ????
Előre is köszönöm
SONY VAIO VGN-FS315H -
senior tag
Hali!
A gép egy Dell Inspiron 6000, a beépített kártyaolvasó nem olvassa a kártyát, Angliában vettem ( itt is élek most ), 3 év kiterjesztett jótállással, és mivel a Dell nem tart fent boltot csak a telefonos ügyfélszolgálat marad, amelyik szép magyarosan elhajtott a halálba, hogy biztosan az én kártyám a rossz. Azóta utánanéztem különböző fórumokon, hát az alaplapcsere segítene, most meg a Wi-Fi lámpa gombja kapcsol ki néha miközben a Wi-Fi kapcsolatom él, de már meguntam a hadakozást a kitelepített indiai ügyfélszolgálattal, és a fórumokat olvasva rájöttem hogy a terméktámogatásuk + az egész hozzáállásuk botrányos, szóval aki Dellt venne külföldön az ezt is kalkulálja bele .No money, no honey.
-
Tiszteletes
aktív tag
Üdv!
Egy NEC VERSA 550-es laptopról volna szó. Kb 4 hónapja használom.
A következő probléma jött elő. ''A hálózati kábel nincsbedugva'' Egy Realtek Gigabites hálózati vezérlő van a gépben. A munkahelyi Wi-fi-n szoktam még használni, de egy hete jelentkezik ez a problem. Természetesen csak akkor, mikor vezetékes hálózatba csatlakoztatom. (otthon)
Teljesen újra raktam a Winfost, és arra gyanakszom, hogy ez valami szoftveres probléma lesz, de nem tudok rájönni, hogy mi okozza. Drivercsere sem segített sajna. A Swich-el sincs semmi baj, és a kábellel sem. Asztali gép vígan fut vele. Amikor a másik gépről hozzá szeretnék férni a laptophoz, azonnal bontja a hálózati kapcsolatot a szoftver. Már a tűzfallal is mahináltam, de semmi.
Valakinek esetleg volt hasonló problémája bármilyen géppel?Miért... vagytok... gyengék???! Játtszatok!!!
-
Poctar
senior tag
Hello!
Érdeklődnék, hogy a pixelhiba mit is takar pontosabban?
Hogyan lehet látni? Tovább terjed, ha már van vagy nem? -
sabex
csendes tag
Sziasztok!
Fontos segítségre lenne szükségem!!!
A notebook bármely hangforrás(audio CD, mp3, keverő progi, music maker progi, winamp lejátszó, stb.) esetén és bármely hangkibocsátó(saját hangszóró, Hi-Fi-hez csatlakoztatva, fejhallgató, stb.) eszközön idegesítően és zavaróan pattogva adja le a zenét, ill. hangokat!
Erre tudna vki konkrét, segítőkész megoldást adni???
Előre is nagyon köszi!!!
Típus: Fujitsu Siemens Amilo A 1650G
Választ erre a címre: sabex@beer.com
Kössz!!! -
gabaa
csendes tag
Tipus: Két darab Fujitsu-Siemens Amilo A1640
Vásárlás: 2005. 04.
Hiba: Mindkettőnél a billentyűzet egy-egy alsó sarkában kialakult 3-4 centis repedés egy-két hét eltéréssel.
Javítás: Garanciában, szó nélkül, egyértelműen anyaghiba, de 3 hétig bent rostokol a gép.
Konklúzió: Máskor drágább gépet veszek, nem vacak műanyag borításút.toshiba satellite - fusi amilo a
-
Chili7
őstag
-A pixeleket( 3 alpxel: RGB ) tranzisztorok vezérlik; vagy a tranyó kergül meg, vagy a folyadékkristály marad úgy mintha vezérelve lenne.
-onnan látod, hogy egy pont a kijelzőn mindig ugyanolyan színű, stb..
-nem terjed, max véletlenszerűen több is meghibásodhat.
Legalábbis én így tudom!
Én meg azt nem tudom, hogy előfordulhat-e az hogy helyrejön.
Vagy csak megszokja az ember? Fél éve vettem egy notit, egyből feltűnt egy pixelhiba, aztán később már nem tűnt fel, nem tudom megnézni mert eladtam. -
Caponee
csendes tag
Hogyan tudnám nullára kisütni az aksit?Az a bajom ,hogy már csak félig képes feltölteni és azt javasolták ,hogy valahogy süssem ki és majd fel lehet rendesen tölteni.
Asus M2400N -
Kenny_evo
csendes tag
Nem tud vki egy oan szervizet ahol megjavítják az én beteg uniwill 255ki/259ki típusú alaplapomat?
-
ReDPiTTY
tag
Hali!
Lenne egy olyan kérdésem ill problémám,hogy a notimon nem működik a tapi pad sem és a hozzá tartozó gombok sem!hol lehet megtalálni az ehhez tartozo drivereket illetve egyéb dolgokat?az eszközkezelőben sem találtam róla semmit!attol ugye nem halhat meg hogy nem használom,mivel egeret használok!Einstein nagy igazsága: "Csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.De a világegyetemben nem vagyok olyan biztos.”
-
danielmcload
csendes tag
Egy újonnan vett (egynapos) Fujitsu-Siemens Amilo M 1437G típusú notebookom van (2.0g Ghz Intel M proc, 512 DDR ram, 60GB SATA hdd, ati mobility radeon x700 128MB, dl DVD író, etc) ami szerintem nem működik jól. Használat közben a gép első része (ahol a toucpad és a bill van; a hdd felett) baromira felmelegszik. Ez nem lehet normális, ugye?
-
Chili7
őstag
válasz danielmcload #93 üzenetére
Ezek a notebookok ilyen melegedősek!
Kérdés, hogy a ''baromira'' az mit jelent?...A többi notebookhoz képest lesz baromi meleg, vagy egy abacushoz képest?
(a bőrt azért ne égesse le a kezedről !) -
danielmcload
csendes tag
Korábabn egy Albacomp D22ES gépet használtam (ez egy 2003-as vételű gép) és ahhoz képest jelentősen meleg. A bőrt nem égeti le a kezemről, de nem éppen kézmeleg. Nagyon kényelmetlen, zavaró így a használata, és a család szerint - akik nem értenek a gépekhez - az egészségemnek se tesz jót, ha hosszú távon ilyen meleg gépet használok. Most, hogy hány fok, azt nem tudom megmondani, de jóval melegebb, mint ami kellemes lenne. Mint egy forró tea, vagy sült hús...
-
dat
senior tag
Tegnap délután elszállt a notim Samsung vinyója, 1,5 év után. Mondhatni nem voltam boldog. Szerencsére a gép 2 év garis (mondjuk a munkáimat ez nem vigasztalja ).
Mindenki hall rémtörténeteket notebook-szervizekről, na most szeretnék egy ellenpéldát hozni.
Szóval bementem az IQnotebook szervizébe. (Nem a reklám helye, de ha már negatív kritikánál leírjuk a cég nevét, írjuk le pozitívnál is) Közöltem a sráccal hogy mi a gond, kérte a garipapírt, mondtam hogy nincs nálam, vidéki vagyok, Pesten csak tanulok.
És most tessék megkapaszkodni. Péntek délután, 16:30-kor, garipapír nélkül megtehette volna hogy elküld a fenébe, de NEM!. Kikereste a rendszerből a vásárlást igazoló számlát, elvitte a gépet, mondta hogy megpróbálja megnézetni még most hogy ne kelljen hétvégén nélkülöznöm a gépet(!) (magától, anélkül hogy nekem ezt külön mondanom kellett volna) és 10 perc múlva hozta is vissza, kicserélt HDD-vel.
Na valahogy így kellene hozzáállni a vevőkhöz. Ez az a korrekt magatartás amit követni kellene minden üzletben. Ezúton is köszönöm Balogh Vincének. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
Hali,ne haragudjatok hogy ilyen tróger módon linkelgetek,de most találtam rá a totyikra, és ide is bőven befér a problémám: [link]
Innen is várom az esetleges segitséget ha létezik tipp&trükk esetleg próbahardver formájában.
Thx_ -
pBandi
tag
Igen a Vince tényleg rendes nekem is próbált segíteni. De a másik kettő? Az inkább a bevesszük rá se nézünk és visszadjuk/elküldjük nagykerbe és az bebízonyítja, hogy hülye vagy apám típus... Az a legnagyobb gondom, hogy most nem tudom nélkülözni a cuccot, de majd nyárom lesz idejük szöszölni vele...
...
-
Zaji
őstag
Sziasztok!
Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy vettem egy PCMCIA- bővítőt a gépemhez ami soros portot hívatott a géphez adni. Viszont ahogy rádugom a gépre az ?meghal? semmire nem reagál. Amint kihúzom a kártyát abban a pillanatban minden újra működik. Van ugyanebbe a slotba egy wlan kártyám és azzal tökéletesen működik a gép azonnal felismeri. Mi lehet a hiba? A válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe SSD IR kam gar
- Latitude 5530 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe SSD ujjlolv IR kam gar
- Acer Aspire 5552 alaplaphibás bontódik
- Dell Inspiron 7306 2in1 (+ dell toll) - Intel i7 1165G7, 16GB DDR4, 512GB M2 SSD, Intel Iris Xe
- HP 250 G7 15,6" (i3-7020U, 8GB DDR4,256GB SSD, Win11.)
- Dell Latitude 3410 /I5-10310u/8GB/256GB SSD/14" FHD garanciás laptop eladó
- Laptop töltők és akkumulátorok (Dell, Lenovo, HP, Acer, Asus) AAM számlával és garival
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest