Új hozzászólás Aktív témák

  • Baltazár123

    senior tag

    válasz mike1334 #17130 üzenetére

    A Nintendo egyáltalán nem az a szent felhasználóbarát cég ám, csak sok a fanboy meg sokan valamiféle elborult gondolkodással védik körömszakadtáig a konzolt, ami éppen nekik van, mintha attól ők is a siker részesei lennének. Holott csak a fizető balekok, na jó a balek kicsit erős, de a siker kifizetői biztosan. A Nintendo ellenfelei is tudnának mesélni, pontosabban mesélnek is az intelt megszégyenítő gazdasági nyomásgyakorlásaikról, amikor még nyeregben voltak és megpróbálták a konkurrenciát kinyírni.
    Egyébként mitől lenne jobb egy játékosnak, ha jól megy Nintendonak? Igazából amennyi előnye van, annyi hátránya is, sőt inkább több a hátrány a felhasználóra nézve. Előny meg maximum annyi, hogy a darabszám miatt több fajta játék jöhet rá. Az MS is csak azóta jó fej például, mióta le van maradva.
    Egyébként hogy mennyire így van, érdemes ránézni az eshopra most. A derék nintendo egy elég általános 25%-os áremelést hajtott végre a dél afrikai shopban, de úgy nézem, hogy úgy általánosságban EU-ban. Nem néztem mindent meg, de ugye most vettem a Mario Bros-t és már 3e forinttal többe kerülne.
    Ráadásul kinyírták a dél afrikai shop árelőnyét is, tehát az emelés olyan nagy mértékű, hogy már nem számít olcsóbbnak EU-ban sem, csak pár címre. Rendben, akkor visszatérek a használt játékok vásárlásához és még annyit se látnak tőlem Nintendóék, mint eddig, mert a fizikai játékot el tudom adni kijátszás után, ráadásul egy használt játékon minimális a bukó így.
    Megteheti a Nintendo, hogy többet akar elszívni a játékosoktól, hiszen jól megy a konzol meg a szoftver is és meg is teszi, ezek szerint vagy nem tudom mi másért van ez az emelés. Remélem csak rendszerhiba és visszatérnek az árak, ahol voltak.
    Szerintem nem kicsit ostoba, aki csápol nekik. A játékaik zseniálisak, ezért megéri megvenni a Switchet, de maga a cég ahogy le akarja az utolsó fillért is szívni a játékosokról, az nekem gusztustalan. Meg mondom, érdemes megnézni a történeteket, hogyan próbálta kinyírni a konkurrenciát meg a saját vásárlóit is, amikor előnyben voltak, beszédes és nem hiszem, hogy ilyesmit akarna bárki is újra.

Új hozzászólás Aktív témák