Új hozzászólás Aktív témák

  • tybsen

    addikt

    válasz Scooter74 #1809 üzenetére

    (#1809) Scooter74: nekem nagyon regota nem volt dolgom iphone-nal, szoval nem tudom megitelni. Elsore persze a specifikaciok alapjan tenyleg nagyon kemeny ez igy :) De bennem meg mindig az a (feltehetoen teves) kep el, hogy az ios nagyon jol optimalizalt es teljesen akadasmentesen fut.

    Erre racafoltak regi iphone 4 illetve 4s keszulekek a barati korben. Az egyik csaj ismeros peldaul egy uzletben a penztarnal akarta megmutatni egy vevokartya alkalmazasban tarolt egyik vevokartyajat es nagyon kinos volt mert kb 20 masodpercig toltott be az app (akkor ott ez meg tobbnek tunt mert mar allt a sor... en meg nem ertettem, mit csinal szerencsetlen ennyi ideig, mert nexus 4-en anno ez tokeletesen gyorsan mukodott ;] ). Egy masik esetben szinten iphone 4 vagy 4 s-nel az egyik gyerek akart gyorsan egy fenykepet csinalni a munkahelyemen es ott meg a kamera app nem reagalt, kb 2 percig probalkozott, aztan inkabb bementem a n5-ert amit a masik helyisegben hagytam, hogy csinaljak egy kepet. Az iphone addigra sem tert magahoz, a srac nem tudta megmagyarazni "szokott hulyeskedni de ilyeneket nem szokott csinalni" volt a reakcio. De hozza kell tenni, hogy ezeken ugye az uj szoftverek futnak amiktol hasznalhatatlanul lassu a cucc (ez ugye meg onmagaban egy vicc, de ez egy ujabb tema lenne).

    Visszaterve: bennem (valoszinuleg a regi iphone 3g-m emleke miatt, ami annak idejen gyorsnak tunt az androidos akadozo konkurencia mellett) tovabbra is az a (tev)hit el, hogy az iphone-ok a legjobban optimalizaltak es a leginkabb gyorsabbak, szep animaciokkal, stb.

    Szoval ha ebbol indulok ki, akkor szerintem eleg jo dolog es sokaknak tetszeni fog, hogy az eddigi 4" utan ez a jol optimalizalt es sok, igenyes alkalmazassal rendelkezo rendszer vegre 4,7" es 5,5"-on is elerheto ugyanabban a minosegben, amiben eddig. Hiszen azoknak, akik egy akadasmentes rendszert akartak, eddig nem volt alternativa, mert az androidot eleve leirtak magukban (ok eleve nincsenek kepben a nexus-okkal es valljuk be, hogy a sok samsung meg egyeb cucc tenyleg akadozik - ez engem is nagyon zavar egyebkent, ezert van nexusom).

    De hangsulyozom, hogy a reszemrol ez a rendszerrol alkotott kep csak felteves vagy a marketing hatasa, mert igazai szemelyes tapasztalatom evek ota nincs (kiveve a korabban emlitett ipad minit, ami ugyan tetszett, de megsem volt az igazi, plane a felbontas meg a felnagyitott alkalmazasok miatt amik pixelesek voltak, nagyon gaz volt). Vannak iphone 5-tel rendelkezo baratok, ok boldogan hasznaljak.

    A realitas amugy talan az, hogy az evek alatt az android is nagyon felfejlodott es szerintem ha az apple fejlodni akar, muszaj lesz valamit csinalni az arakkal, mert egyre kevesebben fognak akarni kiadni ennyi penzt, hiszen hasznalhato (meg ha nem is akadasmentes) androidos keszulekek is vannak fel-harmad-negyed aron. A nexus vonal pedig egyertelmuen a legerosebb ellenfel mert gyors es jol optimalizalt, raadasul felaron.

Új hozzászólás Aktív témák