Új hozzászólás Aktív témák

  • opr

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz KKaresz45 #16008 üzenetére

    Ez, amit irsz, akkor lenne igaz, ha ugy tortent volna a dolog, hogy fent eldontottek, aztan lecsereltek a big bossman-t, aztan egy heten belul megtortennek ezek a dolgok. Mivel leanyvallalatokrol beszelunk, amik valamilyen szinten kulon entitasok, abban sem vagyok biztos, hogy az a szintu micromanagement, amirol Döglött Róka beszel, egyaltalan legalis-e.

    Az van, hogy mindket oldalnak igaza van, mert:
    Az MS dontotte el, hogy koltsegcsokkentes lesz.
    Meg az is eselyes, hogy az MS dontotte el azt is, hogy leepitesek legyenek.
    Azt, hogy konkretan kiket, mikor, hogyan, az mar a leanyvallalat dolga. Fentebb ebbol annyit latnak meg annyi erdekli oket, hogy azt mondtak, hogy x penz legyen megsporolva, aztan ha ez a szam megvan, akkor orulunk, Vincent.

    Kicsit jobban utanaolvastam, mert erdekelt, meg kezdett a vita elbutulni, nem szeretem, ha ennyire elbeszelnek a nepek egymas mellett. Mondjuk segitene, ha frazisok helyett erveket puffogtatna a nep, dehat ez ilyen. :D

    Kis utanaolvasas utan ugy latom, hogy (aztan max tevedek, de ennel sokkal tobb energiat mar nem akarok raforditani): A nagy kulonbseg a sony fele layoff meg ezek kozott az, hogy teljesen mas a vallalati struktura. A sony-fele layoffnal az volt, hogy tenyleg a sony kezeben voltak a studiok (sony a kiado meg a tulaj is), az MS eseten meg a kiado van az MS kezeben, a konkret studiok meg a kiado kezeben. Tehat a sony eseten a kommunikacio ugy tortent, hogy ami reszleg/studio be lett zarva, ami projekt el lett kaszalva, az altalaban teljes mertekben sony dontes volt, azaz leszoltak fentrol, ami studio meg megmaradt, de kellett embert elkuldeni az ugyanugy nezett ki valszeg, mint itt, hogy szoltak a studionak, hogy x penzt kell sporolni, layoff mehet, aztan lett ami lett. MS eseteben "felulrol" ezt az utasitast a kiado kapta meg, aztan onnantol mar az o kezukben volt a dontes.

    Tegyuk hozza, az MS kezeben van a hatalom tovabbra is, tehat ha ugy szoltak volna le, hogy x penzt kell megsporolni, y studiokhoz viszont ne nyuljatok plz, akkor ez termeszetesen megtortent volna.

    Persze ez soha nem lehet ennyire egyszeru, nem fekete-feher a dolog, ezer meg egy bonyolito tenyezo van. Olyan szinten, hogy mar az se olyan trivialis, hogy mit is jelent igazabol az, hogy egy studio xy ceg kezeben van, de ennyire melyen mar tenyleg felesleges lenne belemenni szvsz.

    "Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin

Új hozzászólás Aktív témák