-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Akos.-
csendes tag
Sziasztok!
konfig:
Processzor: AMD fx6100+Artic cooling freezer A30
Memória: Geil evo corsa DDR3 1886Mhz Dual channel 2x4GB
Videókártya: Sapphire HD5670 1gb GDDR5
Op. rendszer: Windows 7
Alaplap: Asrock 970 Extreme4
Merevlemez: Samsung HD103SJ SATA II 1000GB/7200rpm/32M
Tápegység: Chieftec GPS-450A-B 450WProblémám: Ez egy félig teljesen új konfig, tegnap lett véglegesen összerakva. Indítottam a gépet, a gép szépen indult a vinyó hangját is lehetett hallani, mentek a hütők a processzoron és a videókártyán egyaránt, de viszont a monitoron se kép se semmi. A világon semmit nem jelzett ki mintha bese kapcsoltam volna a gépet. Többször ellenőriztem a kábeleket, másik PCIE slotba tettem a kártyát és semmi, még hátul a tévén HDMI csatlakozóval is kipróbáltam hátha de még ott sincs kép(egyébként a monitor VGA kimenetes és a videókártyán egy DVI átalakító van). Az alaplapon van egy 8 PIN es csatlakozó ahova nem tudtam kábelt bedugni mert a tápegységemnek nem volt ahoz kábelje, de viszont azt mondták, hogy akkor nem kell. Nem lehet esetleg, hogy az a próbléma?
Köszönöm a segítséget!
Üdv.
-
Lixon1
csendes tag
Sziasztok!
Egy jó ideje fennálló problémához szeretnék segítséget kérni. Próbáltam különböző módokon javítani rajta hátha megszűnik de semmi javulás. Valamiért valamelyest random módjára kifagy a gép, esetek többségében akkora ha fut valamilyen olyan tartalom ami a flashplayert használja, tehát például youtube-nál gyakran. Időnként a megszokott kifagyás és beragadt hangot ad, ritkán a videókártya omlik össze amikor bepöttyöződik a képernyő (de ez tényleg ritka tehát az lehet simán egyéb hiba) de gyakran csak megáll a kép. Néha az egér nagyon akadozva de mozdítható, valamikor az sem. Próbáltam hogy várok mert néha csak 10-15 mp-ig áll(tölt) aztán újra jó ami esetleg memória fogyás lehet, de valamikor semmi hosszú ideig.Elején gyanakodtam a videókártyára hisz jelenleg az a gyenge látszem, egy MSI 9600GT 1GB OC.
Sajnos a videókártya külső műanyag borítását lekellet venni mert sikerült egy mini verziójú alaplapot venni így egyébb csatlakozók miatt nem fért be a videókártya a borítással.
A probléma hogy bár a flashplayer és videókártya páros volt gyanús hisz legtöbbször ilyen tartalmaknál fagy ki (játék közben nagyon jól bírja, ritka a fagyások száma), de viszont ha egyszer kifagy, a gép újraindul, azután láncreakcióban többször kis szellőtől is kifagy, pl. böngésző megnyitása, egy kis program megnyitása vagy 2-3 perc böngészés után újra, azután meg órákig is tud menni rendesen.Még gyanús lehet a winchester mert bár a rendszer a diagnosztikával nem ad hibát de ez jó pár éves már, egy régi 250GB-os, már nem is tudom hány éves de az illesztőprogramja például 2006-os tehát biztos ez is valamikor azelőttről való.
Van valakinek ötlete?
Konfiguráció:
MSI 9600GT 1GB OC
Intel Core I3-3240
Asus P8-H61-M L3
4GB RAM
A videókártya gyengített hűtését elvileg a gépház ventilátorai megtudják oldani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- OLED TV topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- LG V30 - vezércsel
- LEGO klub
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Windows 11
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- További aktív témák...
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X -Új RTX 3050 GDDR6 - 256GB-4TB NVMe SSD -Új 16/32GB DDR4 -GAR/SZÁMLA!!!
- MSI Gamer PC: i7-6700K / RTX 2060 S 8Gb / 16Gb ram / 270Gb SSD / 500Gb HDD
- Dell OptiPlex 3080 MFF Intel Core i5-10500U / 8GB DDR4 / 240GB SSD nagyon szép állapot TÖBB DARAB!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest