Új hozzászólás Aktív témák

  • Cancer

    senior tag

    válasz batman. #38897 üzenetére

    Nem veszem bántásnak. Igyekszem értelmezni a leírtakat. Egy PENDrive-ra telepítettem az általad linkkelt MemTest86 free verzióját. Az első alakalommal amíg dolgozott a gép, a háttérben futtattam a (94 db) fontos windows frissítést és eközben lefagyott. Újra indítottam. A PENDrive-ról indult el a Memteszt86. Futott. Közben megnyomtam a (c) configuration gombot és állítgattam a paramétereken (elismerem, ha hiba volt). Utána a Memtest86 futása is furcsa lett. Olyan volt, mintha megállt volna. A space/enter/nyilak nyomkodására meg mintha szakaszonként futna.
    Megint újra indítottam. Most csak a boot pendrive-ot csináltam meg. Sikeresen elkészült.
    Újraindítottam, PENDrive-ról bootolt a Memtest86. Elindult, nem nyúltam hozzá. Lefutott 100%-ig, aztán még tettem-vettem, hagytam futni. Második kör 23%-nál nyomtam egy Esc-et. Ekkor indult a win boot. Felállt a rendszer, betöltött mindent, majd kb 10-15 mp-cel később lefagyott. Nem tudtam semmihez sem nyúlni.
    Újraindítottam. Beléptem a BIOS-ba, a proci hőmérséklete 37fok volt. Fura, hogy mindig ennyit ír ki és szép lassan fél fokonkét növekszik kb 50-ig. Akkor is, ha újraindítom és akkor is, ha hideg indítás történik. (bár a korábbival is ez volt.) Most viszont a HW/Monitor menübe ha lépek, akkor először a CPU Fan sebességét nem írja ki, csak 1-2 mp-cel később. Figyeltem, hogy menet és fagyás közben egyébként kiegyensúlyozott a hűtőventi működése. (Cooler Master Hyper 612 ver2)

    Az AsRock oldala szerint a lapnál ez támogatott processzor (3-ik sor. a jelenlegi bios P2.60 a proci modellszáma stimmel)
    Amire frissíteni próbáltam, az a P3.30. Jól gondolom, hogy ez tartalmazza a P3.20 újításait? Tehát lehe(ne) ezt direktben és nem kell a köztes verziókkal lépkedni?

    A táp Corsair CX400 80+-os. 2010 óta van meg. Szerdán kinyitottam és kiporszívóztam. (Ez ugye már a 3-ik fagyásos nap volt)

    Ami még eszembe jutott/érdekes lehet: Bár ezzel lehet, hogy csak rossz irányba viszem el a gondolatokat.
    A gép anno 2x4GB rammal lett összerakva(Curcial Bx 1866). Később került mellé még 2x4. Sajons az eredeti típust épp nem árulták sehol, így egy pár Patriot Viper (1866) került mellé. Hoppá, a Crucial 9-9-9-24, míg a Patriot 9-10-9-27. F.sza...Szívtam is sokat velük, ugyanis folyton fagyott az új memóriákkal a gép. Aztán 1600 végül talán az alap 1333-on elkezdtek stabilan működni és tették ezt hiba nélkül az elmúlt 2 évben. (Volt közben egy VGA csere). Elhelyezés A1-B1 Crucial, A2-B2 Patriot. Elvileg így mennek dual chanel párban.

    Amiért azon pörgök, hogy a proci lehet-e rossz, mert 2 év hibamentes működés után most csak az lett cserélve.

    Tegnap nejem telepítette az OpenOffice-t "excel" miatt. Ma írt, hogy el akarta indítani..
    scalc - Fatal error
    Az alakalmazást nem sikerült elindítani.
    általános hiba keletkezett a központi konfiguráció elérésekor.

    (szerk.)
    Korábban írtam, hogy nem ok az USB 3 port. Az előlapi teljesen kampó, a hátsókat nem teszteltem. Hacsak az nem számít annak, hogy a S.O.G. USB headset USB3 portban nem, USB-2-esben működik. Illetve most az egér van USB 3 portba dugva. Előtte a billentyűzet volt viszont akkor az nem reagált.

    [ Szerkesztve ]

    Az ügyvédem nélkül nem írok alá semmit...

Új hozzászólás Aktív témák