Új hozzászólás Aktív témák

  • #65675776

    törölt tag

    válasz #19103744 #42340 üzenetére

    Hogyne létezne? Az Erőforrásfigyelő megmutatja neked. Mint ebben a hsz-ban. Persze adott képen csak 2MiB ez a mennyiség, ami teljesen normális.

    Nézőpont kérdése, hogy mit szolgál. De pl hw-eknek is szükségük lehet saját memóriacímtartományra. A legjobb példa erre egy IGP, ami tipikusan lefoglal valamennyi helyet a rendszermemóriából magának. Ez az adott ábrán Hardverek számára fentartva kategóriába kerül. Viszont ez már a Win telepítésekor eldől, hogy ott van-e. Elméletileg ha abbahagyod az IGP használatát ezt a területet fel kellene szabadítania, de a jelek szerint néha nem történik meg. Ilyenkor többnyire csak az újratelepítés segít. (Hosszú ideig, míg az AMD nem rakta legacy státuszba a HD3300-at, én is használtam az IGP-t, de csak a SidePort-tal, ergo nem foglalt helyet a rendszermemóriából.) Első körben nézd meg az ábrát.

    Zsolesz1885: Nem osztogatnak semmit egymás között a RAM-ok. Egyszerűen arról van szó, hogy nagyobb a rendelkezésre álló sávszélesség. Egy CPU vagy dVGA ebből szinte semmit sem profitál, viszont a grafikus processzorok nagyon is tudnak örülni neki. Főleg az AMD megoldásai, mert azok megfelelő teljesítménnyel is rendelkeznek, hogy a memóriasávszélesség legyen a szűk keresztmetszet.

    A DC módok közötti különbség viszont itt nagyon kijöhet. IGP esetén mindenképpen érdemes Unganged-re állítani a memóriavezérlő üzemmódját. Ilyenkor ugyanis a két memóriavezérlő teljesen elkülönül vezérlésileg, így egy órajelciklus alatt két memóriaműveletet is végre lehet hajtani.

    hegi79: Ez egy fórum, és nem chat, szóval ne türelmetlenkedj! Szakmai topicokat eleve nem illik upolni.

    Egyesével próbáltad már a RAM-okat?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák