Új hozzászólás Aktív témák

  • Thocy a ZAGY

    tag

    válasz dkaro #6644 üzenetére

    Nekem a szépen beállt gyepemet túrták és túrják fel (max. egy vagy két állatról beszélünk), felemelő érzés négy év megfeszített kerti munka után bokáig érő túrásokat nézegetni az első kávé mellett a teraszról. Meg azt várni, hogy egy kiadós zivatar után hol fog beszakadni a talaj.

    A napelemes riasztók semmit nem érnek. Valószínűleg egyik sem.

    A komolyabb, 4 góliát elemmel működő rudak kicsivel jobbak, de hamar megszokja őket az állat. Túrt ki ilyenből változtatható frekvenciájút is, ami elvileg ezt hivatott elkerülni. Elég drága kísérlet volt.

    Aztán vannak a járatokba, lyukakba helyezhető vakondriasztó golyók, illetve a talajra szétszórható (esővel, öntözéssel bemosható) porok, amelyek ricinus tartalmúak. Ezek egy darabig jónak tűntek, de egyrészt pár hónap alatt elmegy a hatásuk (a rájuk írt 3 hónap helyett jó, ha a felét tudják) és nem olcsó mulatság folyton pótolni őket, másrészt ezek sem az igaziak.

    Ilyen földbe ásott sörösüveget/dobozt, üvegcserepet a járatba, meg füstpatront nem próbáltam és nem is fogok, ahogy mérget sem. Tele van kisgyerekkel a ház és a szomszédság is.Talajfertőtlenítőt sem, rengeteget költöttem bio trágyákra, hogy legyen talajélet és szép fű (meg minden más).

    Vettem élve fogó csapdát, de eddig nulla eredmény, simán kikerüli. Ettől függetlenül valószínűleg ez lesz a megoldás (több csapda egyszerre, nem olyan veszélyes az áruk és csak egyszer kell megvenni őket), mert fél éjjel nem fogom lesni a túrásokat szívlapáttal a kezemben (kiásni, világ végére vinni, mert ha ki akartam volna nyírni, akkor nem költök egy kisebb vagyon az elriasztására, bár gondolatban szívesen a szomszéd macska elé vetettem már párszor).

    Amúgy a szomszéddal közös a territórium. Ha fűnyírózok, gyepszellőztetek, akkor hozzá menekül, ha beindítja a betonkeverőt (a nyáron még elszórakozik a kocsibejáróval és egy melléképülettel), akkor hozzám. Ezen valószínűleg egyébként sem segít semmilyen elriasztó.

    A legtöbb ember nem jut el a ''Miért pont Én?''-től a ''Miért ne?''-ig.

Új hozzászólás Aktív témák