-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
addikt
válasz fehér_ember #104566 üzenetére
Priority Shipping, nem jön rá más. Eddig legalábbis stabilan betartották.
"If we marked it is with all tax and duty paid, all tax and duty are prepaid to carrier by HiFiGo before shipping, so you dont need to pay any tax or duty when you get it."
-
bbuffy
senior tag
válasz fehér_ember #104566 üzenetére
Többször rendeltem, ha nem a szupergyors posta kell, akkor vámmentes.
...és jól jegyezd meg fiacskám, az élet, ha kicsit is jól jön ki a lépés, annyira, de annyira gyönyörű. /Bohumil Hrabal/
-
Dorien
veterán
válasz fehér_ember #104982 üzenetére
Ugyanarról beszélünk?
A legvacakabb kábel, ami valaha a kezembe került, beleértve a belépő árú Superluxokat is, meg az AD500X / 700X / 900X hírhedt tekeredős kábelét. Minth a HiFiMan azon versenyezne, hogy ki tud a legjobb hangú fejeshez a legsz**abb kábelt készíteni...
[ Szerkesztve ]
Wherever you go - go with all your heart.
-
bala6120
senior tag
válasz fehér_ember #104980 üzenetére
Szerintem semmi pluszt nem kell fizetned. Tavaj januárban az XS kínai raktárból érkezett, mert nem volt a német raktárban. Fedex hozta, semmit nem kellett fizetni, mert a feladó mindent kifizetett.
-
Dorien
veterán
válasz fehér_ember #105004 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy jelentősen eltér a véleményünk a jó kábelről.
Nem vagyok háklis az ilyesmire, de ez az Ananda kábel nálam most kib***ta a biztosítékot.A Denon D2000 vastag vasalózsinórja pl. nem zavar. A HE400 gyári kábele nehéz volt, ahhoz csináltattam egy kellemes, könnyű kábelt Bordorral. Emlékeim szerint minden máshoz nekem OK volt a gyári, ha nem volt kontakthibás.
[ Szerkesztve ]
-
bitrograde
senior tag
válasz fehér_ember #105013 üzenetére
...Pedig biztos jó kábel az a Noir Hybrid HPC.
Ha már így rákérdeztél: jó. -
szaki58
aktív tag
válasz fehér_ember #105013 üzenetére
Ugyanez a Noir kábel volt nekem. Ajánlom!
-
Remus389
veterán
válasz fehér_ember #105025 üzenetére
Igen, én is jártam már így, hogy lett különbség a kábelcsere hatására, csak éppen nem pozitív változás, hanem kellemetlenebb, rosszabb lett hallgatni. Ez is benne van a pakliban, ilyenkor visszateszed a régit.
Az ezüst, vagy ezüstözött általában talán lehet ad egy kicsit több részletet, de világosítja a hangot és elvesz a mélyekből, sok ember ezt nem szereti, én mondanám csúnya jelzővel hogy harsányabb lesz. A réz viszont nyugisabb, kiegyensúlyozottabb szerintem.
Szerintem az a jó, ha minél rövidebb, minél jobb minőségű a vezető anyag és szerintem ha fonott (ez az interferenciát szünteti meg a két párhuzamos drót esetén), de próbálgatni kell mi a jó, vagy legalább utánaolvasni, hátha a fórumban van valami jó tipp.
Olyan is volt, hogy ami a HD800S-nél bevált [link] Javult a hang és a részletek az érzésem szerint, pláne nem az a 3 méteres nehéz kábellel kellett harcolnom.
Ugyanez az érzésem szerint nem vált be az Audio Technikánál: [link] Harsány lett tőle, nem is értettem miért is nem hallgatok zenét rajta. A gyári kábelt visszatéve megnyugodtam és ismét hallgattam zenét rajta, de leginkább ez vált be: [link]
RCA kábelből pedig ez: [link] Elsőre elrontotta a dolgokat, de nem adtam el, később remekül passzolt a cuccaimhoz, miután az amp-ot és a fejest is cseréltem.
Tehát nem biztos hogy rossz kábel, csak olyan van ami nem passzol az aktuális láncodba, de lehet a későbbi fejlesztéseidbe remekül illik. Nem feltétlenül kell rögtön megszabadulni tőle, pláne ha tervbe van véve fejlesztés, érdemes az új cuccaiddal is kipróbálni.
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/apro/akg_k272_hd_kivalo_allapot/friss.html
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #105025 üzenetére
Bár ha tápkábelt nézem, ott pl. meg főleg ezüstözötteket használok
#105023 szaki58
Azt is néztem, hogyha valaki előtét kábelekkel univerzálisabbra akarná, akkor az a kis rövid kábel jó drága, illetve kell még az utána való. Vagy csak alapból 6,3-as jackkel szereltet venni. Azon azért meglepődtem hogy 2,5-es szimmetrikus jackkel is lehet kérni + olyan aljzatos előtétkábel is van.#105026 Remus389
Régebben vettem kácsáéktól lessloss ic kábelt, nemtúlrég tettem rá csatikat és kezdtem el használni. Egyelőre fonott jellege és neve ellenére nem nagyon győzött meg.Na jó; mostmár lehet elég lesz a kábelesdiből.
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz fehér_ember #105087 üzenetére
Egy nagyon indiszkrét keresztkérdés: melyik "szól jobban", a Beyer vagy a HiFiman?
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Gzula[HUN]
őstag
Én a Brainwavz Rounddal jártam így. "Mentsége" legyen, hogy azóta is bírja (ilyen rondán is, és "játszós" fejesen), bár 1-2 nagyon apró folytonossági hiány már jelzi, hogy nem fog örökké "élni".
-
Dorien
veterán
Nem vagyok biztos benne, hogy ezeket a HiFiMan fülpárnákat mosni kéne... Vagy csak nagyon finoman, kézzel, langyos vízben.
-
Zoliee
senior tag
válasz fehér_ember #105164 üzenetére
Kösz.
Ma délelőtt jött 0 km-es, még ismerkedünk.
A gyári kábele szerintem marad, mivel nincs vele "nagyobb" tervem. A 3pin mini XLR egyébként sem nem túl elterjedt. Na meg harmadik fejesnek vettem, filmezni, YouTube, egy kis zene, stb, miután "befürödtem" a vezetéknélküli túlárazott, számomra hallgathatatlan fejesekkel.
Meglepődve tapasztaltam, hogy kellemesen meghajtja egy mobil, vagy tablet is. (végülis azokhoz vettem)Mojo2: 2db 3.5mm outputja van, ha jól tudom egyszerre is szólhatnának, de én úgy nem...
Hifiman: Ananda volt nálam pár nap erejéig (kölcsönben), illetve "letoltobeze" fórumtárs Susvara és HEK1000SE fejhallgatóit volt szerencsém meghallgatni.
Saját nem volt.[ Szerkesztve ]
-
stellaz
veterán
válasz fehér_ember #105517 üzenetére
Én is azt hittem, aztán mire elértem a fizetési procedúra végére, valahogy megduplázódott az ár.
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #105697 üzenetére
Mondjuk a kellemetlen tapasztalatokat még sztk-s időkben szereztem, lehet azóta sokat fordult a világ
Amúgy mindenki úgy csinálja vagy csináltatja ahogy akarja és csakis a saját felelősségére. -
btraven
őstag
válasz fehér_ember #105698 üzenetére
Orvosa válogatja. Nekem sztk-ban volt idős férfi doki aki mindig rendesen, szó nélkül megcsinálta. Volt olyan is aki meg kikérte magának hogy ő orvos, és nem fülmosó. Meg is kellett néznem hogy a szék alatt nincs-e egy kutya és ahhoz beszél igazából.
Nálam az a baj hogy amikor felhalmozódik a fülzsír akkor már nem szellőzik rendesen és befülled és begyullad. Akkor meg víz már nem érheti. Ilyenkor egyszer víz érte és úgy bedagadt a fülem hogy még rágni is alig bírtam.
40 éves koromig sose volt ezzel problémám. Pedig vattás pálcikát is használtam mindig. Ne öregedjetek meg. -
Gzula[HUN]
őstag
válasz fehér_ember #105858 üzenetére
OFF
2,5 éves Redmi 7A telómon folyamatosan fagyott már a Brawl Stars, mivel már kevés volt neki a specifikáció. Mivel már a csere erőseb be volt tervezve, az aznapi kb. 20. fagyásnál úgy a földhöz vágtam, hogy szétnyílt, és a kamera kiesett belőle (szó szerint). Felvettem a padlóról, kiflibe csavarodva, szétnyílva, kamera fél méterre a telótól. Összepattintottam, újra indítottam. Kijelzőnek semmi baja se volt. Kamerázni ugyan nem lehet vele, meg a csavarodás miatt pár nap után a kijelző alól az egyik sarokban kiszivárog némi fény, de a kijelzőn egy karc nem lett. Persze, hogy az utójda is egy Redmi lett. (Note11S). A 7A-t meg megörökölte a gyerek, azóta is bohóckodik vele. Telefonokról részemről ennyi. Drágább telefont én sem szerenék. Pl. egy új Iphone árából én inkább egy laptopot veszek.
ON
[ Szerkesztve ]
-
Yodamest
veterán
válasz fehér_ember #105942 üzenetére
Jah hát alapvetően sokan szeretik ezeket a beyereket is, elvileg a dt700/900-as vonal még jobb lett minden tekintetben. Viszont azt azért elmonják, hogy alapvetően ezek inkább munkára, mixelésre stb. vannak, nem ellazult zenehallgatásra.
Ha egyet kipróbálhatnék, a DT900X Pro-val azért tennék egy próbát, biztos nem lehet egy rossz cucc, maga az építés minősége nagyon tetszik. Viszont most elég nagy bizodalmam van a 660s-ben is (elvileg kedden jön), annál kétlem hogy bármiben jobb lenne zenei fronton.
-
Yodamest
veterán
válasz fehér_ember #106044 üzenetére
Hát ahogy írtam is, ha valamit akkor egy A50s-t úgy kipróbálnék azért. Viszont szerintem karakterben lenne csak más, valószínű nem lenne olyan meleg hangzású, mint a k7. Előre lépésnek kevés lenne, annyira nem vagyok vájtfülű, hogy a mikrodetailon füleljek órákon, napokon át. Akkor váltok, ha valami egyértelműen jobb, de olyan meg ezen a ponton túl csak halmozottan drágábban van, mind amp terén mind pedig fejesek terén.
-
stellaz
veterán
válasz fehér_ember #106230 üzenetére
De hát magadnak vetted az új párnát, nem?
Kinek őrizgeted akkor? -
RetepNyaraB
veterán
válasz fehér_ember #106360 üzenetére
1656-os az opa.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
válasz fehér_ember #106689 üzenetére
Sajnos nekik semmilyen Shure-hoz nincs Dekoni párnájuk.
Muszáj cserélnem valamire, mert a gyári széthullik, elengedett a ragasztása meg kopik is.
[ Szerkesztve ]
Make Asia Great Again!
-
RetepNyaraB
veterán
válasz fehér_ember #106704 üzenetére
Csak az acél pánt maradt az eredeti, a teljes párnázat új. Szépet akartam, a tépőzáras vackok, meg a röhejes drága dekoni tégla is bénán fest. Összevarrni (géppel) azért problémás, mert meg van hajlítva (mivel képtelenség szétszedni). Az alkatrészes oldalt köszi! Bár 125 euro egy driver tartóért a faszt-faszt! kategória
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
bala6120
senior tag
válasz fehér_ember #106729 üzenetére
Szerintem csak "US&Canada countries" jelzésűeknél lehet egyéb költség.
-
stellaz
veterán
válasz fehér_ember #106845 üzenetére
Utóbbiak nagy előnye, hogy nem fülled annyira alá a fejed., nem tudja nyomni az áll ízületet, kompaktabb, könnyebb az egész cucc. A Grado pl teljesen nyár kompatibilis nálam.
[ Szerkesztve ]
-
Ba cy lus
addikt
válasz fehér_ember #106940 üzenetére
Ne viccelj, majd azon izguljon, az utazás során mi történik a 60 000 dolláros fejhallgatójával? Ha nyugit akar, olyat visz, ami miatt nem kell fájjon a feje.
-
szakibá...
senior tag
válasz fehér_ember #106940 üzenetére
Biztos vagy ebben a többszázmillióban? Mert akkor inkább a Meyer Bluehorn, ami az elsőn a folyosó végén volt, az csak 36 milla sztereóban, vezérlő elektronikával együtt.
Egyébként akar valaki fél-egy millát spórolni? Most a Focal Utopia olcsóbb!Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
stellaz
veterán
válasz fehér_ember #106963 üzenetére
A tavalyi rendezvény számomra inkább a kijózanodás volt, mint a csodálat megerősítése ezen eszközök irányában. Felső közép szinten a magam részéről nem is lépnék tovább jóérzéssel az igényekhez tágítható büdzsé kerettel sem.
[ Szerkesztve ]
-
Zoliee
senior tag
válasz fehér_ember #106970 üzenetére
Próbáld ki a hangsugárzós rendszeredben. (felcserélt +/- )
-
-NoVa-
addikt
[link] Eléggé felrúgja a sztereó teret, ha nem először hallasz ilyet, akkor könnyen rájössz.
-
szakibá...
senior tag
Szól minden, de semminek nincs igazi helye, kétoldalas az egész, határozott közepe nincs. Leginkább a szóló énekesen és a basszuson lehet észrevenni, hogy nem középen, a fejedben szól. Meg rossz érzés is hallgatni, én nagyon érzékeny vagyok erre. Most is volt egy idős úr, aki egy asztalnál a DIY cuccait mutogatta, gyártott néhány fejhallgatót régi AKG pántokból, rám pont azt a példányt tukmálta, amit fordítva kötött be és nem vette észre. Aztán utánam jött és mondta, hogy igazam van, másképp szól, mint a többi. De van korábbról rossz emlékem a B&W 800-as Diamond sorozatának valamelyik darabjáról, ahol vasárnap délután a bemutatót azzal kezdték, hogy rossz a szoba, nem találják a hangszórók helyét, elnézést kérnek. Hangszóróknál könnyebb az ellenfázist kiszúrni, rögtön feltűnt, hogy baj van. Mondom nekik, hogy ellenfáziban szól, mire ők, hogy az lehetetlen. Majd rápillant a doboz seggére és anyázik, hogy biztos valamelyik látogató piszkált bele. Ahelyett, hogy bevallotta volna, hogy elcseszték és másfél napja így demóznak egy hifi kiállításon. Egyébként a dolognak volt előnye, mert vettem már fejhallgatót, amin kábelt cseréltek, elkötötték, és nyilván nem tetszett a hangja, ezért eladták, én meg olcsón hozzájutottam.
Az EGYENLŐRE nem egyenlő azzal, hogy EGYELŐRE. Még nem!
-
stellaz
veterán
válasz fehér_ember #106988 üzenetére
"amúgy nem is értem az hogy lehet, illetve átadás után miért kötelezhetnek rá; mert mivan, ha pl. úgy már nem tartottál volna rá igényt"
A sarcokat előre ki tudod számolni, a nem tudás nem mentesít. Az nem érv, hogy arra bazíroztál, hátha átcsúszik a vámon.
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz fehér_ember #106997 üzenetére
Utoljára, nem akarom már ezzel tele szemetelni a fórumot. Szóval a 109$-os HE400SE-re, meg a Susvarára is 52$ a posta. Nem tudom... Szállítás minden esetben Hungary-ra volt állítva. Mindegy. Lényeg, hogy a HE-R9-nél kifejezetten "kedvezőnek" tűnik a Hifiman szállítási költsége. Logikát nem találtam benne, miért annyi amennyi.
[ Szerkesztve ]
-
-NoVa-
addikt
válasz fehér_ember #107043 üzenetére
Annyit teszek hozzá, hogy az olcsó HiFiMan cuccok sem váltják meg a világot, karakterben, hangban nem hibátlanok, csak más erősségeik vannak, mint az átlag dinamikus cuccoknak.aki nem fél szétszedni, változtatni rajta, és a meghajtásán, az nagyon sokat ki tud hozni egy 400-asból is.
Nálam a 400SE szellősebb ráccsal, lezárt hátsó 2. és 4. mágnes közti légréssel 2x3W -al hajtva impresszív. Annyira, hogy csak úgy elővegyem néha, amikor épp nem a Hemp-et akasztom le a fejhallgatóállványról. -
Ba cy lus
addikt
válasz fehér_ember #107108 üzenetére
-
btraven
őstag
válasz fehér_ember #107108 üzenetére
Nekem mélyütés volt anno a Susvara a hangfal kimenetről szól jól eset.
Veszel pár millióért egy fejest, aztán küzdöl hogy találj valamit, amiről jól is szól.
Ráadásul én fejeshez az integrált erősítőm hangfal kimenetét használtam még az első fejhallgató erősítő vétel előtt. -
Ba cy lus
addikt
válasz fehér_ember #107131 üzenetére
Nem ettől függ. Reggel próbálgattam, ha jól emlékszem, az azonos árkategóriában lévő HE4XX, HE400S, HE400i 2020 közül az volt 18 dolcsis szállítási díjú, ami csak USA/Kanada, illetve csak UK, ami csak EU, az 52 dolláros. De ez sem igaz általában, hogy az EU-ba 52 dollár.
Kipróbáltam azt is, hogy vegyesen ezekből (noha magyar címre, de a webshop rendszere engedi), akkor 52 dollár. Na most, ha ezeket külön helyekről küldik, miért nem számolja fel az 52 és 18 dollárt is? Vagy 52 a maximum?
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz fehér_ember #107143 üzenetére
Nem értem: ha a másik végén 6,3-as Jack van 3 pólussal, akkor minek a túlsó felére 4 pólusú XLR, hiszen a jack soha nem lesz balanced.... Tényleg kíváncsi vagyok rá...
Vagy az majd egy későbbi projekt lesz a balanced kimenetű fejhallgató-erősítő?
Én végül 2 db 3 pólusú beépíthető aljat, és 1 db XLR dugót rendeltem, meg egy komplett 6,3Jack-3 pólusú XLR OFC füleskábelt Ali-ról tegnap. Így a mostani kábelemet is el tudom látni dugóval...
[ Szerkesztve ]
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz fehér_ember #107274 üzenetére
kösz.
-
fehér_ember
addikt
válasz fehér_ember #107285 üzenetére
"Annak alapján bejövősnek kell lennie."
Vagyis inkább úgy mondom: nem teljesen halott ügy belevágni, van rá esély hogy előrelépésnek fog tűnni.
A fejpánt kényelmétől kicsit tartok, a kábel "külső" tulajdonságaival viszont nem lesz bajom.[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz fehér_ember #107286 üzenetére
Meg azért a he6se nem fülalakú. Én a hifiman fülalak fejeseinek kényelmébe első hallgatáskor beleszerettem...
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
bitrograde
senior tag
válasz fehér_ember #107286 üzenetére
A HE6SE megtartós. Nem csak a kábel küllemével, de a hangjával is baj van. A FAW Noire Hybrid helyre teszi. Nekem a kényelmével sem volt gondom (nagy fej, kis fül, szemüveg ). És még cső és Ferrum próbája meg sem történt.
-
Ba cy lus
addikt
válasz fehér_ember #107261 üzenetére
Milyen az a hibrid kábel?
-
bitrograde
senior tag
válasz fehér_ember #107297 üzenetére
Az egyik legjobb kábelem hibrid volt: a pozitív szál volt az ezüst, a negatív a réz. Egyensúlyt hozott az erőben.
Headfis kedvezménnyel vettem a készítőjétől, de ment a fejes, ment a kábel is. Kicsit már bánom, hogy eladtam, át is lehetett volna dugózni. -
Zoliee
senior tag
válasz fehér_ember #107309 üzenetére
Én kizárólag roon-ba integrálva használtam/hallgattam.
Nem vagyok tisztában a technikai háttérrükkel (mármint azzal hogy mitől/miért/hogyan lesz az az X album cd minőségű náluk, és az miért is szól így nálunk).
Egyébként se hallgattam az utóbbi időben, ezért mennie kellett a Netflix-es, HBO max-os, Skyshowtime-os előfizetéseimmel együtt.
A filmes szekcióban a tartalom lett kritikán aluli az utóbbi időben.
Maradt a Disney+, az Apple Music, meg egy Google családi csomag a reklámmentesség miatt. -
Mathiask
senior tag
válasz fehér_ember #107416 üzenetére
Még annyit, hogy az állványa haszontalan, mert nem lehet rárakni, ha be van dugva a kábele.
Amúgy nyilván ezek az én első szubjektív benyomásaim.
Most kicsit(-3dB-t) lejjebb vettem az "aljából" (300Hz alatt), lehet nekem túl mély orientált ez a fejes. -
s4tch
veterán
válasz fehér_ember #107444 üzenetére
Köszi, kíváncsi leszek én is rá. Viszont annál jobban drukkolok, hogy neked beváljon.
[ Szerkesztve ]
-
Mathiask
senior tag
válasz fehér_ember #107435 üzenetére
Mondjuk 109 usd-ért(ami a rendeléskori árfolyam függvényében 40eFt alatt van), a minőségi problémák jó részét könnyebb elengedni. Meg aztán hangban is jobb ha te döntesz, azt is el tudom képzelni, hogy valakinek ez a végállomás.
-
s4tch
veterán
válasz fehér_ember #107479 üzenetére
Míg el nem felejtem: köszi itt is, hogy megfülelhettem saját rendszerben az erősítőt. Fejessel brutál jó, előfokként aktív hangfal előtt szintén, iem mellé nem való. Majd írok róla a szaktopikban is, ha lesz érkezésem.
-
Ba cy lus
addikt
válasz fehér_ember #107479 üzenetére
Az tényleg elég fura, elvileg a 600 ohmos DT880 Editionnél is keményebb dió (hangerőben is). Nálam meg a DT880-at nehezebb hangerővel kiszolgálni, mint a HE560 V4-et. Persze te DT770 Pro-t írtál, de a 600 ohmos DT880 tapasztalataim szerint nehezebb eset. Persze ez HE6SE, nem a sima HE6, de akkor is nagyon meglepő.
szerk.: Pedig az ASR tesztje alapján ezt még nehezebb:
[link]
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC