Új hozzászólás Aktív témák

  • TeebyKay

    őstag

    válasz Gzula[HUN] #88594 üzenetére

    Sziasztok!

    A Takstar HI2050 wireless modolásának a folytatása:
    Eltelt lassan 3 hónap és néhány dolog baszott megjönni aliexpressről, szóval abból gazdálkodtam ami van. Akartam csinálni munkafolyamat képeket de egyrészt egy pár dolog hiányzott így kedvem se volt hozzá, másrészt sokat bénáztam és kísérleteztem. Először bekötöttem a fejhallgatót a 4 pin-es csatlakozóra, beledugtam a receivert és ment is szépen.
    Utána fél napot kínlódtam, mivel a 3 pines csatlakozó nem jött meg egy másik 4 pinesbe kötöttem be a mikrofont és azt tovább az első csatlakozóba, de sehogy se akart jó lenni. Végül kipróbáltam vezetékkel, és úgy tökéletesen megy.
    Bár az ugreen külön kiemeli erről a bluetooth vevőről, hogy a headset mikrofonjával is használható, nekem valamiért csak a saját beépített mikrofonját hajlandó használni. Ha valakinek van ezzel tapasztalata szívesen fogadom.

    Egy-két infó amik biztos sokak számára ismeretesek, de hátha van akinek segít:
    Mikrofon csatlakozásból két féle típus létezik, CTIA és OMTP. Bár mindenhol azt olvasni, hogy a CTIA az Apple szabványa és a többi gyártó az OMTP-t használja, gyakorlatban senki a világon nem használ OMTP-t csak CTIA-t, illetve az Apple használ egy módosított feszültség értékekkel dolgozó de szintén CTIA szabványt.
    A bluetooth 4.0 szabvány nem elég szélessávú egyszerre 44.1 khz-es audio és mikrofon jel továbbítására is, így ha ilyen módon próbálsz egy bluetooth fülest csatlakoztatni, vagy nem fog működni valamelyik része, vagy az audio minőségét le kell verni 8 khz-esre (azzal hogy átváltasz a hands-free audio eszközre) ami egy régi telefon hangminősége. Az 5.0-ás szabvány elvileg már alkalmas rá, de ezt még nem tudtam tesztelni, az 5.0 bluetooth vevő se jött meg.
    A discord és a legtöbb hasonló szoftver nem tudja kezelni a hands-free eszközöket normálisan, így amíg ezek engedélyezve vannak a rendszerben és fut egy ilyen program nem fogsz semmit hallani. Elvileg megoldás az is, ha windowsban minden egyes eszköznek kézzel beállítod hogy a stereo csatornás audio eszközt használja, de ezt még nem teszteltem, csak az ilyen eszközök letiltását, az megszűntette a problémát.

    Egyenlőre el vagyok akadva, mert ha a mikrofont nem tudom vezetéknélkülivé tenni akkor kuka az egész projekt.

    Tibi

Új hozzászólás Aktív témák