Új hozzászólás Aktív témák

  • lezso6

    HÁZIGAZDA

    válasz Norb0 #29613 üzenetére

    1. Ne használj EQ-t, hanem vegyél neked tetsző karakterű fejest. Másrészt várd meg amíg bejáratódik (pár nap), addig simán kevés lehet a mély.

    2. Jó fejeshez jó forrás / DAC / AMP is kell, hogy meg tudja mutatni valódi énjét.

    3. A hangerőváltozás (továbbiakban pumpálás) azért van, mert a kiemelés szoftverből nincs ingyen, kb három lehetőség van:

    a) csak erősíti az adott tartományt viszont itt megvan a veszély, hogy pl mély-kiemelés esetén egy nagyobb "brummhoz" nem elegendő a dinamika és nagyon csúnyán torzítani fog a hang, mert elfogynak a bitek, azaz (hard) clipping lép fel.

    b) a kiemelés mennyiségével arányosan lehalkítja az EQ a forrást, hogy semmiképp se következzen be a torzítás, azaz igazából a többi tartományt halkítja, de effektíve kiemelésnek fogod érezni, csak kevesebb lesz az elérhető maximális hangerő és dinamika.

    c) nem halkít, csak az első verzióban említett kritikus részeknél, hogy ne torzítson, azaz limiter (soft clipping) van az kiemelés után. Na ez okozza nálad a pumpálást.

    Zenehallgatás esetén a limiting / clipping minden formája ördögtől való loudness war fasság, kivéve persze ha a zene szerves része, lásd pumpálós tucctucc számok.

    [ Szerkesztve ]

    A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

Új hozzászólás Aktív témák