Új hozzászólás Aktív témák

  • Tyrel

    őstag

    Üdv!

    Fejhallgató választásban szeretnék én is segítséget kérni. Itthon vásárolnám, boltból, lehetőleg újonnan. Zárt fülhallgatót keresek, kb. 60k HUF-ig.
    Egy Dragonfly Black hajtaná majd (valószínűleg, de nyitott vagyok más javaslatokra amíg nem túl drágák, USB-sek és egyúttal picikék is, mert laptoppal élek).

    Nagyjából mindenre is használva lenne, de ahol leginkább érdekel a hangminőség az nyilván a zenehallgatás. Ezen belül modern (epic?) szimfónikus zenét (pl. Two Steps From Hell) és power/symhonic/gothic metal-t (pl. Nightwish, Lord of the Lost, Therion) hallgatnék vele.
    Nem szintetikus tucc-tucc-ot kell jól megszólaltatnia, hanem valódi hangszereket, lehetőleg azok felharmónikusaival, térérzetével együtt.

    Jelenleg egy DT-990 Pro (250 Ohm) fülesem van, aminek alapvetően szép a hangja és tetszik a nagy hangtere (nem beszélek audiofil nyelven, de lényeg tetszik hogy nem érzem magam gyufásdobozba zárva)... Nagyon tetszik továbbá hogy elég nagy a fülpárnája ill. a hely benne (ez fontos!), kényelmes. Ezen felül a telefonzsinórt is szeretem rajta, mert (így laptoppal) nem lóg körülöttem a földön 3 méter kábel.

    Ami viszont nem tetszik benne, hogy szinte egyáltalán nincsenek mély hangjai. Gondolom ez elsősorban a nyitott kialakításának köszönhető. Próbáltam már több DAC-al is (pl. BlasterX G6), de a mély tartomány teljesen erőtlen, maszatos, akármit csinálok vele. Ezen felül kifejezetten gagyi szerkezetileg - a gyári fülpárnáit elég gyorsan cserélni kellett, és az a kis műanyag elem amiben csúszik a két fülhallgató szára ill. ami összetartja őket a fejpánttal, az is eltört és cserélve lett mindkét oldalon elég hamar. A fülpárnák cseréje ráadásul totál kínszenvedés, mi a francért nem lehet olyan egyszerű pattintós mint pl. a százezer éves Sennheiser HD477-en?...
    Azért egy ilyen árkategóriájú fejhallgatótól már többet várna az ember...

    Olyan zárt fülest keresek aminek nagyon szép, telt, magabiztos mélyhangjai vannak, nem keni el, nem csak remeg hanem szól is. Pl. egy ilyenen ne vérezzen el.
    Mindemellett szeretném, hogy azért zárthoz képest lehetőleg nagy hangtere legyen, ne érezzem úgy hogy vödör van a fejemen. Igazából ha a mély hangok rovására nem megy, felőlem lehet fél-nyitott is.
    Fontos továbbá, hogy a füles része nagy legyen, kényelmes, mint a DT-990 Pro-nak. Elvárás még hogy 3,5 jack dugója legyen, mert épp elég hogy a notebook-ból kiáll egy DAC, ha az mögött még van egy 6,3 jack átalakító is, azt hót ziher hogy első nap le fogom törni USB porttal együtt.

    Kézenfekvő választásnak tűnik a DT-770 Pro, de gyanítom hogy ugyanúgy szenved a fent említett szerkezeti hibáktól... :F szóval érdekelnének egyéb lehetőségek is.

    További előnyök (de nem kifejezetten elvárások): telefonzsinór, hordozhatóság/összecsukhatóság, mikrofon.

    [ Szerkesztve ]

    Turenkarn

Új hozzászólás Aktív témák