-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
copass
veterán
válasz bszotak #12014 üzenetére
hidd el átérzem azt amit mondasz, én is így jártam.
de, ha nem is raw-ban kezdesz egyből, elég ha az M,Av,Tv módokat próbálgatod minél kevesebb teret engedsz az automatikának, sokkal szebb képeket tudsz kicsikarni már jpeg-ben is."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
k1csi
senior tag
Dobj már fel valahova néhány képet.
Nekem ugyan 550D-m van, de elég használható fotókat csinált még a kittobival is (18-55 IS, a nem IS-es 18-55 meg a megazoomok felejtősek, nem tudják kiszolgálni a szenzort; Sigma megazoomot meg alapból fentartással kezelnék).
Jobb obival megtáltosodik.
A Digic IV-ben lehet nem a legjobb JPG motor van, de a mai napig RAW+JPG-ben használom. A legtöbbször a JPG is elég jó, a RAW-t csak akkor használom, ha tényleg kell.
Hobbi célra több mint jó az a JPG.Amit a fotózásról szeretnél tudni Chuck Gardnertől: http://super.nova.org/DPR/
-
csakb
őstag
"Mindenesetre kíváncsian várom, hogy teszt képeket készíthessünk RAW-ban, majd töltök fel belőlük."
Ha már tudatosan készítetek tesztképeket, akkor légyszi RAW+JPG-ben, hogy aztán majd össze lehessen vetni a vázból kihulló JPG-t (ami nem tetszik) az utómunkázott RAW-val.
-
zolka78
senior tag
Nekem is 500D-m van, ugyan ez nem egy komolyabb gép, de még is csak FÉNYKÉPEZŐGÉP. Az az fényképezni kell vele. Vagy is neked kell megcsinálni a képet nem a masinának. Maga a gép csak egy eszköz, hogy mi jön ki belőle az leginkább rajtad múlik, ez nem a Canon hibája. MOst, hogy egy képet ki hogy csinál meg az megint csak egy más kérdés. Én is sokáig használtam a kitobival, lehet vele szép képeket csinálni vele. Sőt, most sincs csúcs minőségű objektívem, még is elvagyok. Az tény, hogy jpg képet nem igazán jót ad ki magából.
Meg ne idd a vizet! Az egy nagyon erős ital, fenn tartja azokat a nagy nehéz hajókat!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest