Új hozzászólás Aktív témák

  • bucsher

    őstag

    FiiO X1

    Először a méretével szembesültem, ami tekintélyes. Megközelíti a DX50 méreteit, persze kisebb, de csak milliméterekkel.
    Csinos kis ezüst darab, az anyaghasználat nagyon jó, de az előlap kályhaezüst jellegű fényezése annyira nem tetszett. A hátlap viszont nagyon szép.
    A képernyője színes, ügyes a menüje, minden kézre áll benne, nem igényel különösebb betanulást, mint a komolyabb lejátszóké. Skinezhető, de nekem tetszett az alapbeállítás, úgyhogy nem piszkáltam.
    Elvileg 128GB-ig kezeli az SD kártyákat, de az én 64-esemet nem ismerte meg. A kezelésije ajánlja, hogy a készülékkel formázzuk meg a kártyát, de én az idő rövidsége miatt nem akartam törölni a zenéimet, úgyhogy csak egy 32-essel teszteltem, azzal nem volt semmi gond.
    A gombok először furák, hogy nincs jelölve a funkciójuk, de kiderült, hogy halványan azért mégis rá van írva, mi mire jó. Ez végülis nem hátrány, mert eleinte az ember nem téveszti el, később meg már úgyis csak rutinból nyomkodja, felesleges az összhatásrontó feltűnő feliratozás. Így meg szép egységes a lejátszó kiállása.
    A tekerőgomb nekem nem tetszett, valahogy tapadós, fura érzés tekerni, de a feladatát jól ellátja. Ízlés dolga.
    Ha kikapcsol a képernyő, akkor csak az oldalsó gombok működnek, hangerő föl-le. Hosszan nyomva viszont ugyanezekkel léptetni lehet. Ügyes megoldás. Összességében tényleg igazán egyszerű az egész szerkezet kezelése.
    A hangja: jó hangos. Itt nincs gond a kicsit süketeknek, mert rá lehet tekerni a kakaót, bármilyen fülest szépen meghajt, talán még kisebb fejeseket is. 40-50%-os hangerővel nyomtam, pedig az átlagnál talán hangosabban hallgatom a lejátszókat.
    Sajnos a kapott hang minősége nem lett a legjobb, és ez a lejátszó legnagyobb hátránya. Bár részletes és dinamikus, nekem fárasztó volt hallgatni, nem volt késztetésem hogy még-még tegyek be zenéket, pedig a kedvenceimről beszélünk.
    Akkuidőt se tudtam tesztelni, de amíg használtam, jól bírta, úgyhogy feltételezhetően a célnak megfelelő.
    Sok tulajdonságában ügyes és csinos, de szerintem a kívánatosnál kicsit nagyobb, talán simább, emészthetőbb hanggal egy kihagyhatatlan vétel lehetne. Így csak egy csökkentett árú HD lejátszásra képes lejátszó.

    A tesztdarabot köszönjük szépen a forgalmazónak.

    In the pipe - five by five!

Új hozzászólás Aktív témák