Új hozzászólás Aktív témák

  • #70869248

    törölt tag

    válasz gV #7048 üzenetére

    Nem tudnám ennyire biztosra mondani,...Lassan azt kell gondoljam, hogy ilyen nincs, Melandri-ról is jó véleményem van, és Hayden-ről is...ráadásul ahogy pl. Biaggi-nál éreztem, hogy nem igen tudott sikeresen nyomatékos motorra váltani a kétütemről, Malendri és Hayden-nél nem érzem azt hogy probléma lenne nekik stílust elsajátítani...de ha még az is, akkor sem 1-2mp lemaradás az ami ezzel magyarázható, tizedek igen, de nem másodpercek.
    Stoner nem varázsló...és a tehetségkülönbséggel sem lehet ezt a dolgot megmagyarázni, Rossi-Edwards, Rossi-Lorenzo...nem érezhető ekkora szakadék (oké, Edu és Lorenzo nme gyenge motorosok, de Stoner-Melandri, Stoner-Hayden párosok állják az összehasonlítást).
    Mindenképpen a technikai oldalon kell keresnia a problémát, ahogy látványos volt Hayden visszaesése a Pedrosa-ra szánt fejlesztésekkel, úgy hasonlóan valahol ilyen téren kell keresni a problémát.
    Mi az ami olyan mértékben Stoner-re lett állítva, hogy annak megbolygatása, és más irányba történő fejlesztése esetleg Stoner eredményeit rontja...mert ott van a kutya eltemetve. Ez lehet kipörgésgátló is...szinte mindegy, sok minden számít és oda-visszahat a vezethetőségre egy ilyen versenygépen.
    Azert a Ducati-nál tudnak motort építeni, nem hinném hogy egy felfüggesztés-vázmerevség-kigyorsítás behangolása, összefejlesztése akkora probléma lenne.
    Rossi-nál is volt ilyen probléma emlékszem...mindketten szenvedtek, Edwards is és ő is, mert nem tudtak összehangolni a gumikat-felfüggesztést-kigyorsítási tartományt...ezáltal pattogtak,..pattogtak mind a ketten, panaszkodtak mind a ketten. Sztem az nincs rendben hogy van egy probléma amivel az egyik 2mp-t bukik, a másik meg észre sem veszi (illetve nem zavarja az abszolut idő támadásában)..ezek versenygépek/célgépek, és a háttérben telemetriai adatok elemzése, nem hülye emberekkel.
    Valami van, amit nem akarnak erősen bolygatni, hozták az új vázat...eddig elmondható hogy semlegesen jó fejlesztés, mindkét versenyző jobb lett vele, ill. érzi a potenciált.
    De van valami ami miatt az egyik versenyző nem érzi magabiztosan a gépet...Melandri többször beszélt arról, hogy van hogy úgy megy el az eleje a motornak, hogy nem érti...és ezáltal önbizalmát veszti, másként támadja a kanyarokat...és itt már igen is veszíthet másodperceket valaki, a bizalom a tapadásban, a motorban nagyon fontos.
    ...és néha aStoner is megemlítette ezt (pl. jellemzően Brno-ban ami már 2.lépcsős fejlesztési időszak), tehát ez azt jelzi hogy valamit megpróbáltak az évközi fejlesztésben, hogy talán Melandri-nak segítsenek...de a probléma nem javult nála igazán számottevően viszont Stoner-nél is jelentkezett. Erre itt ez a minden szempontból királynak tünő váz, de a fejlesztés semleges 'irányú'.
    Sztem a Ducati-nál két motort kellene fejleszteni...már ez évre ezt kellett volna, mert jelen pillanatban van egy problémájuk...amitől még akár világbajnok is lehet az egyik versenyzőjük....de a problémájuk megvan és igen is komoly. Mert ha Stoner bármi okból kiesik a pikszisből, akkor nincs aki átvegye a helyét....és ez igen komoly probléma és veszélyforrás egy csapatnak. Addig oké míg az egyik versenyzőjük harmatos eredményét elkendőzi a másik csillogása, de ha az nincs...viszont a probléma megmaradt.
    Így eddig csak Melandri 'szívta' meg...de maga a csapat is kerülhet a 10. helyekre...
    A Ducati-nak mindig is voltak kigyorsítási gondjai (de szándékoltan motorerőre fektették a hangsúlyt és ez sokáig ezzel járt, lassan javult)...Loris meg Bayliss is rángatta a motort sokat,de az hogy egy versenyző nem bízik a motor elejében?...Melandri nem kispályás, ha ő nem bízik/bízott a tapadásban, akkor az komoly probléma. Nem lehet neki azt mondani, hogy hát bizzál vazze, ha ő nem bízik benne akkor ott valami nem stimmel.
    Mindketten igen tudnak fékezni, és pl. Hayden néha őrültmód 'fektet', nagyon gyorsan leviszi a motort abba a dőlészögbe, aminél már nem igen kell jobban mert elfekszik....na ha ő nem bízik a motorban/tapadásban, akkor ebből sima kullogás, vagy sorozatos esések lesznek :(

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák