Új hozzászólás Aktív témák
-
Kvazár
őstag
Sziasztok!
Tud valaki olyan helyet Budapesten, ahol plexit lehet kapni olcsón.
Sima egyszerű átlátszó kéne, max. 5 mm vastag.
Az lenne a legjobb, ha méretre is tudnák vágni, de mm pontosan, különben semmi értelme. Nem kéne valami nagy flik-flak, csak 2 téglalap alak kéne, de a gépben nincs túl sok hely, ezért kéne a mm pontos váltás.
Rögzíteni, meg ragasztással szeretném, így ha ragasztót is tudnátok ajánlani hozzá, az lenne csak igazán tuti.
Thx. Üdv.
Eladó cuccaim: -
-
Kvazár
őstag
Ezt a tápos topicba légyszíves.
Ott minden 2. sor, az, hogy az everest nem multiméter.
Valahogy nekik sem jön be az evereset által kiírt érték.De, ha megméred multiméterrel, hogy jó-e, akkor nem tartom valószínűnek, hogy gáz lenne.
Na jó talán nem minden 2., de elég sűrűn oltogatják az olyanokat, akik azzal kezdik, hogy az everest szerint...
-
Kvazár
őstag
Rengetegféle ilyen megoldás van.
Egy alap Nokia
Ilyeneket után gyártottan tömegével lehet kapni. Áruk 1-2e-től akár 5e is elmehet.
Némelyikbe több elem is rakható.Ezek szerintem mind vackok. Nekem is van egy olyanom, amibe 4 db AAA-s elemet kell belerakni, és bár a teló ilyenkor jelzi, ha rádugom, de semmit sem ér. Nincs benne elég kraft.
De vannak az aksisak: [link] [link]
Ezek talán megérnék, ha többféle telefonod van, és 1 eszközzel akarod megoldani, de a legtisztább, és legjobb, ha veszel pótaksit és kész.
-
Kvazár
őstag
Nem tudom milyen a telefonja, de ennyi pénzért, akár már 2 aksit is vehet, ha meg UT.- vesz, akkor 3-at.
Ezt a típust nem ismerem, de más típussal már találkoztam. Az olyan volt, hogy 3-4 óra napoztatás után lehetett a telefont 5-6 percig használni, így szerintem az is a semmire nem jó kategóriába tartozik.
Igaz, amit linkeltél, abban van aksi is, ami dicséretes, és gondolom az árát az is megdobja rendesen.De amúgy jó kis cucc. Ha 5e-be kerülne, még meggondolnám, hogy vegyek-e én is egy ilyet, pedig semmi szükségem sincs rá.
[ Szerkesztve ]
-
Kvazár
őstag
Az volna a kérdésem, hogy van két azonos típusú, de más színű dupla-dupla fénycsövem, és azt megcsinálhatom, hogy a transzformátorokban át kötögetem őket, hogy ne 2 azonosom, hanem 2 vegyesem legyen?
Csak azért kérdem, mert hátha nem azonos a munkapontja, vagy a fesz, vagy áram, vagy mittom én igénye az eltérő színű fénycsöveknek, és akkor a 2 szettemet lenulláznám.
Egyébként az eltérő munkapontok miatt van az is, hogy amikor a zöld led helyére kéket raknak, az olyan erősen világít, hogy majd kiégeti a szemedet.
Képek:[link]Lehetőleg olyan írjon, aki kontárkodott már ilyennel, és ne olyan aki úgy kezdi, hogy úgy gondolom..., mert azt már egy tápom bánja
-
Kvazár
őstag
Ha 5 V-od van és 20 mA-ral szeretnéd a ledet meghajtani, akkor 250 "ohm" -os ellenállás kell, de nekem tök 8. R=U/I.
És mivel sorosan van kapcsolva a led az ellenállással, így tök mindegy milyen ledet teszel oda, azon 20 mA fog folyni. Az, hogy ez az adott led esetén mire elég, azt meg kell nézni a katalógusban.Mint írtam ez nekem tök 8, mivel nem ez volt a kérdésem.
-
Kvazár
őstag
Bocsi, siettem, mert indulnom kellett, a led nyitó feszültségét tényleg lehagytam.
Tehát az ell.áll. értéke=(Tápfesz-led nyitófesz(kat adat))/led kívánt árama (kat adat).
Ezen neked nem tudom mi a nem áramgen.-es meghajtás, de nem is érdekel.
Remélem ez már korrektnek tűnik.De még az alap kérdésemre most sem kaptam választ, csak 1 téves megnyilvánul lett korrigálva.
Tehát aki tudja az alap kérdésre a választ az írja meg.
-
Kvazár
őstag
válasz schlecker #8888 üzenetére
Ha csak azért szeretnéd, hogy tudd monitorozni, akkor biztonságosabb, ha csinálsz egy csatlakozó átalakítót, és a fekete-pirosát a táp fekete-sárgájára kötöd, majd a pumpa sárgáját csak úgy külön a lapra.
Így 100%-os biztonsággal tudod használni, mert a tápodnak azért illik bírnia, és mégis tudod monitorozni.Eladó cuccaim: -
-
Kvazár
őstag
Hali!
Nekem Revoltec zöld, és uv 2-2x30 centis van.:[link]
(igen mennek átkötve)Még az oldallap alakítás alatt áll, majd utána nemfognak kilátszódni, és vakítani.
Feszben. meg igen, csak 12 V kell nekik. De én a vinyókkal nem tenném 1 ágra, kitudja milyen zavarokat termel az invertere.
[ Szerkesztve ]
-
Kvazár
őstag
A rácsatlakoztatáshoz tuti kell egy kis barkácsolás, de igen, elfogja bírni. Igaz nem fog max.-on forogni, de szerintem az is elég lesz.
Pontosa, hogyan is teszed rá a ventit? Leveszed a modem tetejét és mellé rakod?
A legegyszerűbb házi praktika az, hogy fújd ki levegővel, és állítsd az oldalára, de ha ez nem elég akkor jöhet a venti.Eladó cuccaim: -
-
Kvazár
őstag
Amikor büdös volt, akkor miről ment a venti?
Szagold meg külön is azt a modemet, amikor nincsen bedugva. Ha alapból is büdös, és össze tudod úgy rakni, hogy nyoma ne maradjon a szétszedésnek, akkor, hívd ki a szolgáltatót, mert annak a javítása/cseréje az ő dolguk.
A minéknél legalább is régen így lett volna, ha tönkremegy, hisz a szerződés szerint az nem a mi tulajdonunkat képezte, hanem a szolgáltatóét.[ Szerkesztve ]
-
Kvazár
őstag
válasz superecneB #8939 üzenetére
Egy erősítő felső (és alsó) határ frekvenciája, a maximális erősítéstől számított -3dB-es pontban van. (Vagy a max erősítés, ha nem dB-ben van, és szorozva gyök2-vel.)
A másik, meg csak szép szerkesztés, vagy behelyettesítés az átviteli függvénybe.
1. max freki, 2. Fa, és kész.Eladó cuccaim: -
-
Kvazár
őstag
válasz jaja1981 #8953 üzenetére
Egy ilyen karakterisztika így néz ki: [link]
A karakterisztikák ledeknél, és diódáknál is azonos, csak a munkaponti pontok vannak máshol.A ledeket, és a diódákat csak és kizárólag nyitó irányú előfeszítéssel használjuk. Ez alól csak a zener dióda a kivétel.
Amíg a letörési tartományt nem éred el, nem fog tönkremenni, csak szakadásként fog viselkedni, de nagy felelőtlenség arra számítani, hogy úgy sem léped túl.
-
Kvazár
őstag
válasz olisadebe #8957 üzenetére
A sima atx-es tápok esetén a zöld (power on) vezetéket, kell a fekete (föld) vezetékkel, de ha régebbi tápod van, akkor csak terhelés kell neki, pl egy venti.
Nekem is van egy régi at-s tápom, és csak annyit kell csinálni, hogy bekapcsolás előtt egy ventit ráteszek, nem kötök semmit semmihez, és a kapcsolóját átbillentem, és már megy is.
-
Kvazár
őstag
válasz TESCO-Zsömle #8964 üzenetére
Talán, ha az adót és a vevőt a rovátkázott tárcsa másik oldalára rakod.
Mert azon a részen a fel fele irányú mozgás lefele van.Eladó cuccaim: -
-
Kvazár
őstag
válasz TESCO-Zsömle #8966 üzenetére
Jah , ok.
Passz.Talán valamit lehet szoftból ügyeskedni.
De, hogyan akarsz lézeresből hanyatt egeret?
Hogyan fogod mozgatni?Eladó cuccaim: -
-
Kvazár
őstag
válasz TESCO-Zsömle #8968 üzenetére
Hát ez jó kérdés.
Nem hiszem, hogy egy sima inverter elég lenne a szenzor mögé.Viszont, ha 2x is megfordítod a szenzort benne?
1x hanyatt, 1x meg hátra és kész!Érted mire gondolok?
-
Kvazár
őstag
-
Kvazár
őstag
Hát, ha kivágod és csúnya lesz, akkor tényleg gáz van. Akkor kereshetsz másik oldallapot.
Valahogy nekem nem kerek amit írtál, ha 3 cm a venti a vastagsága, akkor az 3 cm-t lóg is ki.
Az oldallap belső, vagy külső felére akarod feltenni?
Ha külső, akkor oda teszed ahova neked tetszik. (célszerű cpu, vga, nb környékére, hogy érjen is valamit)
Ha belülre, akkor azért légy óvatos, nehogy egy merevítő, vagy a táp, vagy valamelyik kártya belelógjon. Ha rossz helyre vágod a lyukat, akkor azt nagyon nehéz helyrehozni.Amikor azt kérdezted, hogyan lehet kivágni, ott az eszközre gondolsz?
Erre alkalmas eszközök: dremel, dekopír fűrész, lomb fűrész, fúróval körbefurkálod majd reszelővel eldolgozod a szélét. A legjobb viszont a fúróba szerelhető körkivágó.Eladó cuccaim: -
-
Kvazár
őstag
válasz phanzetomox #8988 üzenetére
Az új házad vezetékei láthatók a felső képen?
Az egyedül állók lesznek a táp, reset, táp led, hdd led, esetleg speaker. Ezekre ezek mind rá vannak írva és az alaplapod leírásában tuti benne van hova kell kötnöd.
A másik 2*2 szürke vastag, ami később szálakra bomlik, na az előlapi usb csatid.
Ennek a bekötése is tuti benne van az alaplap leírásában[ Szerkesztve ]
-
Kvazár
őstag
válasz phanzetomox #8990 üzenetére
( bár lehet nappal több fénynél megtalálom ) -> kapcsold föl a lámpát
Leírás a lapodhoz, de ezt te is megtudtad volna keresni: [link]
-
Kvazár
őstag
válasz nemethati #9001 üzenetére
Keres apró pénzért egy ~100 W-os AT-s tápot. Ha jó helyen kopogsz, ingyen odaadják, csak vidd el, és ne ott porosodjon.
A DDC-nek 12 V-kell és 10 W-os, a gyári számítógépes Ledek általában 5 V-osak, a venti, meg olyan amilyenre te csinálod.
Én az AT-s tápra szavazok, azt akár ingyen is be lehet szerezni, de láttam már 1 tábla milka csokiért is.
Ha állítható feszültségű adaptert veszel, akkor tudnia kell az 5, és 12 V-ot, és min 1 A-t, de inkább 2-t, az a tuti.Vagy, összerakod a rendszered és a saját ATX-es tápod nem kötöd be az alaplapra, hanem a 20/24-es csatlakozó során a zöld vezetéket összekötöd egy feketével és kész.
De ha zárlatos a rendszer ami építettél, akkor nem egy tartalék tápot vágsz haza, hanem a rendesedet.[ Szerkesztve ]
-
Kvazár
őstag
válasz phanzetomox #9003 üzenetére
Már láttam akváriumban is.
Hajrá! És küldj képet, ha kész.Eladó cuccaim: -
-
Kvazár
őstag
válasz nemethati #9014 üzenetére
Simán mehet.
Én csináltam olyat, hogy 7805-ből csináltam fesz vezérlőt, és ilyen vezérlőből 4-et tettem egy ágra, azokra meg vagy 8 ventit szétosztva, és simán vitte a 400-as Dtk-m 3 évig.
(7 évesen pukkantak el a kondijai. R.I.P.)Táp oldalról nézve ezek is egy ágon voltak.
[ Szerkesztve ]
-
Kvazár
őstag
válasz antal27 #9028 üzenetére
Hali!
Szerintem egy egy kicsit hiányos az az ábra.
Szerintem így kéne kinéznie: [link]
Zöld, és piros vezeték amit hiányolok, természetesen, csak az egyiket kell bekötni. Ezt te döntöd el. A végkimenetelben a különbség, csak a poti forgásiránya lesz. Az hogy merre növekszik a kimeneten a fesz és merre csökken.
De volna még 1-2 dolog amire figyelni kell:
1. a poti lin poti legyen
2. ha LM317T-t használsz 5 V alá mehetsz, és így ha nem figyelsz kikapcsolod a ventit
3. akármilyen fesz regulátort használsz, annak a végén, ha 12 V ment be, soha nem fog kijönni 12 V, csak kevesebb. (Én ezért betettem egy kapcsolót, és ezzel bármikor át tudom kapcsolni a ventiket 12 V-ra a regulátort teljesen kikerülve.)Ha 5 V-os küszöböt akarsz használj 7805-öt.
Zoltanz, igen mert az nem neked szolt, hanem 78 rpm-nek.
-
Kvazár
őstag
válasz Kicsiguszti #9031 üzenetére
Menni fog.
Abban az esetben, ha a légszállítása kisebb mint az eredetinek volt, akkor drasztikusan csökkenhet a tápod élettartama, de attól még menni fog.Én is kicseréltem anno a DTK 400-asomnak egy sokkal gyengébbre és halkabbra, majd utána már csak 3 évet ment, és a kondik elpukkantak benne.
(Igaz, akkor már 7 éves volt.)Eladó cuccaim: -
-
Kvazár
őstag
-
Kvazár
őstag
Általában Dremerrel szokták/szoktuk, de jó a lombfűrész, a lemezvágó olló, a dekopírfűrész.
Nem tudom, pontosan, hogyan van a házad elrendezve, de akár 80 -> 120- átalakítót is lehet kapni, az talán a legegyszerűbb. (Minden sértés nélkül, ha már az eszköz nevekkel is gondban vagy. ) [link]
Szerk.:
Bocsi a múltokira nem reagáltam, a bolti és az esti viszonyok tök mások ez tény, de az a bolt egy vidéki családi házból van kialakítva, és olyankor minden zajforrást kikapcsolnak a kedvedért. ( Mert ők olyan rendesek. És, ha még akkor is olyat vásárolsz, ami neked mégsem tetszik, akkor lévasárólhatód az árát. (Régebben én is így alakítottam ki a rendszeremet.))[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest