Új hozzászólás Aktív témák

  • sifarr

    senior tag

    válasz DrBubo77 #58071 üzenetére

    Tudnak a várható rendeletről, és divatos szóval élve proaktívan léptek.
    Nem tudom, mi lesz a rendeletben, de nem valószínű, hogy hogy visszamenő hatályú lesz. Tehát egy cég létező keretszerződését lejáratig nem szünteti meg.
    Azt sem tudom, hogy a KÜF esetében nem az történt-e, hogy a keretszerződés lejárófélben volt, és nem felmondta a Yeti, hanem egyszerűen nem hosszabbították/újították meg.
    Ha nem járt le a KÜF-ös keretszerződés a felmondást akkor is megtehette a Yeti. Munkavállalói csomagokról beszélünk. A Yeti nem hinném, hogy szerződésbe foglalta volnak, hogy a CP Kft. bárkinek adjon munkavállalói igazolást. Hallgatólagos egyezség volt ez a felelk között eddig is. Most pedig a Yetinek elég volt elméletileg arra hivatkozni, a Kft. évi bevételei (a beszámolók nyilvánosak) kizárják a közel 40 ezres munkavállalót. Arról nem is beszélve, hogy az évi cégadatok szerint a munkavállalók száma 6-8.
    Ezt a trükköt egy jogszabály valóban kizárhatja.

    De ez igaz a továbbszámlázós flottákra is. Ott is pl. van egy mini kft., az évi cégadatok szerint pár fős alkalmazotti létszámmal, és közben van egy mobiszolgáltatóknál pl. 3-5 ezer előfizetése. Ezt a trükköt is egy jogszabályban ki lehet zárni. Szóval a továbbszámlázós flottákra se kalkulálnék a mostani helyzetben.

    Szóval én érdeklődve és kíváncsian várom a rendeletet.
    Mondjuk örülnék, ha nem csak a flottázások kiskapuit zárná be, hanem egyidejűleg arra mozdítaná el a mobilpiacot, ahol a végre virtuális szolgáltatók (több is) teret nyerhetnek és növelnék az (ár)versenyt.

Új hozzászólás Aktív témák