Új hozzászólás Aktív témák

  • #79335424

    törölt tag

    válasz dt451 #8327 üzenetére

    Nem mélyedtem bele alaposan, de nekem úgy tűnt, hogy Mediatek modulos és jók rá az MX1,2 firmek, a gyári kernellel (rootolt rom, img kiterjesztéssel, mikro sd -s update -hez). Ha van reset, akkor nagyot nem tudsz hibázni, de biztos, ami tuti, jó lenne beszerezni egy teljes gyári romot (ami a kernelt is tartalmazza, nem csak update), hogy a kernelben is biztonságosan garázdálkodhass. Egy CWM mentés a gyári romról is jól jöhet később.
    A rom megoldja a rootot is, de ezt most is kipróbálhatod. Playről töltsd le az Android Terminal Emulator -t (később is hasznos lehet)! Nyisd meg, írd be:
    su
    Ha erre kapsz egy # jelet, akkor a kütyü rootolt, ha bármi mást, akkor nem. Pontosabban pre -rootolt, mert még kell egy (de inkább kettő) alkalmazás, ami a többi alkalmazás root kéréseit manageli. Ez ICS esetén a Superuser, JB esetén a Supersu (ikonja egy S), vagy a Clockworkmod által készített Superuser (ikonja egy #). Azért írtam, hogy inkább kettő, mert egyes programok Busyboxot is igényelnek. Ez tulképp egy előre megírt parancskönyvtár (remélem, helyesen definiáltam). Ezt a Play -ről, a Busybox installerrel szoktam telepíteni. Ha ez a két alkalmazás is telepítve van, akkor teljes értékű a root. A Titanium Backup is feltelepíti magának a Busyboxot, de erre volt néhány program, amik benyafogtak, hogy nem jó. Tehát a sorrend előbb Busybox installer, aztán TiBi. De ha már TiBi telepítve van, akkor a Busybox installer telepítése kütyü -orvosilag ellenjavalt!!!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák