Új hozzászólás Aktív témák

  • kicsitrash

    aktív tag

    válasz caprine #37266 üzenetére

    Vigyázat Lányok, hosszú lett :)

    Ebben igazad van, hogy rengeteg kisvállalkozás ment tönkre. De ez részben pl. annak is köszönhető, hogy a város mekkora bérleti dijat kér pl. a forinton egy kisebb boltért... Ezt ma már nem tudják finanszirozni, mert nincs vásárlóerő.

    De ezek ugyanazok a vállalkozók, akik a gengszterváltás után hirtelen mercibe pattantak, felhúztak 2-3 házat, s legalább ugyanannyira nyúzták a saját alkalmazottaikat, mint a mai multik. Csak az idő megszépiti az emlékeket. Azok, akik szétlopták a termelő szövetkezeteket, az állami cégek vagyonát kimentették, felszámoláskor, privatizációkor fillérekért jutottak hozzá az értékekhez.

    Emlékeztek még a fogalomra: zöldséges merci? :)

    Sokan viszont nem szeretnek multiba járni. Pl kisbevásárlás (reggel 1 tej 1 kenyér) szinte mindenki a kisboltba megy, mert közelebb van, nem kell sorba állni stb.

    Műszaki cikkek: nehogymár a tescoba menj lapostévét meg számitógépet venni, mert oda csak az elektronikai hulladék kerül, meg másodosztály, meg tipushiba... s nem is értenek hozzá... s általában 2-3e forinttal olcsóbban hozzá lehet jutni webáruházakban. Mégis járnak oda az emberek, mert meg tudják tapogatni, ki tudják próbálni, van választék és a garanciát lehet érvényesiteni :)

Új hozzászólás Aktív témák