-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
igi
aktív tag
Köszi, megfontolom.
Kellene 1-2 jótanács:
Most készülök leváltani a 8 éves Barton + Radeon9800PRO csodámat…
Univerzális és viszonylag csendes gépet szeretnék. Univerzális alatt értem, hogy nem kell egy erőmű, de azért játszani is lehessen vele (kölyköknek sims3, esetleg én is kipróbálnám ifjúságom játékainak folytatásait: SC2, Diablo III, HoMM6, Duke). 1280x1024-en, normál beállításokkal…Eleinte nagyon vártam a Llano-t, de a 100W kicsit durva, meg nem is tudom, hogy elég lenne-e a grafikus teljesítménye önmagában. Úgyhogy szép lassan az intel felé fordultam.
Jelenleg amiben gondolkodom:
Lian Li PC Q07
H67 alaplap + i3 2100 + Scythe Kozuti + 4GB RAM
64GB SSD + 640 GB HDD + DVD író
VGA - valamilyen lapos, egy slotos, tápcsati nélküli kártya. A jelenlegi favorit a Radeon HD6570 1GB GDDR5-tel.Igazán a táp miatt vagyok gondban, 3 megoldás kering a fejemben:
1. ATX táp (Be Quiet E8 400W) – belefér ugyan, de túl nagy helyet foglal, attól tartok zsúfolt és meleg lesz tőle a ház.
2. SFX (pl. BQ 300/350W) – ez kevesebb helyet foglal, de talán zajosabb, és beépítő keretet kell vadászni hozzá – vagy házat vágni. A SilverStone 450W-hoz adnak ugyan keretet, de drágállom, és nem is kell annyi kraft.
3. PICOPSU – viszonylag elfogadható áron max. 120W-os téglát találtam Magyarországon. Azt nem tudom, hogy elég lenne-e a konfighoz + a kábelekkel kell vacakolni. Mondjuk a CPU elvileg 65W-os, ezt nem tudom, mennyire lehetne letornázni a grafikus mag letiltásával, esetleges alulfeszeléssel, downclockkal - valahol olvastam, hogy 2.5 GHz-en gyakorlatilag ugyanannyit fogyasztott a 2100, mint a 2100T. Ha a CPU lemenne 30W-ra + 60W VGA + stb (Háttértára + alaplap + esetleg egy alacsony fordulatszámú venti) talán - de tutibb lenne egy 150/160W–os, ahhoz meg drága a tégla.A másik problémám, hogy nappaliban lesz a gép, természetesen a fali telefon aljzattal (és a routerrel) átellenes sarokban, így a kábelezés nem megoldható. Marad a wifi (talán még a powerline). Ezért gondoltam integrált Wifis alaplapra: ebből van az Asus (ami inkább nincs), az Asrockra meg nem megy rá a Kozuti…
Szívesen fogadom a jó ötleteket!
köszi:igi
this is the beginning of a beautiful friendship
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Google Drive
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
- ASRock B650E Steel Legend Wifi VADI ÚJ! 3 ÉV GARI!
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest