-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
patomi
őstag
válasz Mercutio_ #24375 üzenetére
Valóban akkor ez már három. Mondjuk nekem a sharkoon tetszik, nem annyira csupasz az eleje. Bár a minőség szvsz elég kérdéses. A ventit azért nem emeltem ki mert inkább hátrány, abból kiindulva,hogy amit pár hónapja szereltem házat abban eléggé gagyi volt.
[ Szerkesztve ]
Fékezz ballal és fasza gyerek vagy :)
-
félisten
válasz Mercutio_ #24383 üzenetére
Ez a bajom nekem is. Egy csomó ház bejövős lenne, ha minimálisan tudnék rajta alakítani, de eszköz / tapasztalat híján passzolnom kell.
(#24385) imibogyo
Ne ködösíts itt nekem!Köszi, ha olyan lesz, írok pü-t!
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
imibogyo
veterán
válasz Mercutio_ #24388 üzenetére
Hát mondjuk olcsónak tényleg nem olcsóak az alu lemezek, de azért szerintem a 1500-2.000 Ft-os ársávba belefér bőven egy ilyen alkatrész legyártása még munkadíjjal együtt is. Inkább a fémháló a kérdéses, mert azt elég nehéz beszerezni, legalábbis vidéken (bár én továbbra sem tennék rá, olyan kis "gagyi" lesz tőle a kinézete).
AxBattler:
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz Mercutio_ #24404 üzenetére
A fő gépet nagyon nem használom filmnézésre, inkább netezős, fejeshez zenehallgatós, mindenre használt PC. Ezért gondoltam, hogy a 4 GB RAM modul nem lenne gond, mert általában 2-3 Giga körül alakul a kihasználtság.
És ha nem kellene, nem költenék most RAM-ra.
A média PC-nél már megérteném a dual channel-t de talán elég lenne. Lehet kipróbálom milyen az 1-1 slot-os felállás, mennyire érezhető a teljesítményben. Aztán ha nagyon zavar, akkor apróról szerzek 2x2 GB-ot (~10k) és ámen.
Ház: Most képbe került ez az alumínium csoda. Valakinek van esetleg tapasztalata vele? Szimpi kuckó, csak az ára....
A 60 W-os verzió kicsit olcsóbb (közel van árban az Antec-hez), de ez elég lenne az 54W TDP-s procihoz ? Vagy egy kis fesz-csökkentéssel és/vagy órajel visszavétellel pont elég lenne? Nem terhelném amúgy sem a procit, a videolejátszás, meg zenelejátszás szerintem általában 50% alatti proci terhelést jelentene.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
jNk
senior tag
válasz Mercutio_ #24433 üzenetére
A ThinITX+G1820T kombóra gondoltam már én is, de azzal igencsak karcolnánk a 100e Ft-os határt és én először az olcsóbb irányból közelítenék. Ha egy N2820 vagy J1900 is kiszolgál egy windows7-et évekig akkor nem költenék és raknék össze egy drágább rendszert feleslegesen.
Pista0001
A NUC procik Atom E3815-től i5-ig (vagy talán már i7-ig) tartanak és árban maximum a DN2820FYKH fér bele, a maga 2GHz-es Atomból lett Celeronjával.
Egy 10W TDP-s J1900 is igényli az aktív szellőzést egy ssd társaságában ? -
jNk
senior tag
válasz Mercutio_ #24439 üzenetére
A leendő tulaj új gépet szeretne, számlával, megcélozva a 3 (vagy ahol lehet több) éves garanciát.
ITX vonalon igazad van, ~40k marad a ház+táp kombóra a lap+proci 28k, sata ssd 20k, 1x4GB ram 11k mellett.
A ThinITX verziónál ugyanakkor 41k a lap+proci és máris ~28k marad a házra, amibe az Euler S éppen belefér, a táp meg még sehol.
Ezért is 2. vagy 3. opció egy ilyen gép összerakása és csak az N2820 és J1900 kizására után gondolkodom bennük. -
félisten
válasz Mercutio_ #24478 üzenetére
Azt hittem, használható úgy, mint a Gigabyte lapok modulja a WiFi-Share szoftverrel:
"GIGABYTE WiFi Share is a program that allows you to share your internet connection with your mobile or home devices without an extra wireless router. It also allows you to share files/folders between other devices over your wireless network in a fast and easy manner." LINKKérdés, hogy hasonló van-e az Asrock laphoz, illetve hogy esetleg a Giga programja futtatható-e az Asrock-on?
Mert, ha nincs, vagy nem használható, akkor nekem teljesen fölösleges.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
imibogyo
veterán
válasz Mercutio_ #24515 üzenetére
Nem hiszem, hogy a passzív hűtésem örülne annak az elrendezésnek. És VGA-ban is eléggé limitálva lennék. Szóval egyelőre maradok vagy az egyedinél, vagy a Core V1-nél. De azért köszi a felajánlást.
Most látom milyen poros a hűtőm. Na majd kezdek vele valamit ha hazaértem, most irány dolgozni.
[ Szerkesztve ]
-
pils00
tag
-
imibogyo
veterán
válasz Mercutio_ #24620 üzenetére
Köszi! Remélem akkor is tetszeni fog, ha készen lesz.
(#24621) viperabácsi: tartsd is meg. Az egy nagyon szép kezelésű ház és nagyon tetszetős is. Én annál nagyobb hülyeséget nem csináltam még informatikai területen, hogy nem tartottam meg a házaimat, pedig volt már egy pár.
-
Goose-T
veterán
válasz Mercutio_ #24747 üzenetére
Csak azért hoztam példának, mert egyesek elcsodálkoznak azon, hogy manapság már milyen kicsi házba mekkora erőt be lehet pakolni. Aztán a végén kiderül, hogy ezek az "ITX" házak igazából nagyobbak egy mATX-nél is, ahol meg teljesen magától értetődő mindez. Parasztvakítás, spanyolviasz stb.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
csiben1
tag
válasz Mercutio_ #24753 üzenetére
Alapvetően én is Elite 110-ben gondolkodtam, de 2 okból vennék 130-asat: Későbbiekben, bővítésnél könnyebb dolgom lesz videókártya keresésnél, nem vagyok annyira megkötve, illetve nagyobb ház = szellősebb ház. Vagy ezeket rosszul látom?
Illetve ez mennyire fedi a valóságot, hogy nagyon meleg lesz a házban és pörögni fognak a ventik mint az állat? Első itx házam, semmi tapasztalatom nincs, jó lenne egy kis útbaigazítás.You can walk straight through hell with a smile
-
Tibiajax
nagyúr
válasz Mercutio_ #24780 üzenetére
csak optikai van rajtuk, sajnos... az nem kell, csak a coax érdekes nálam, mint hangkimenet.
nem tudom így milyen lehetőségeim lesznek, egy pici házat akarok majd, egészen pontosan ezt, de hogy ebbe hogyan fogok normális koax kiemenetet varázsolni..
valami ultraslim hangkártya?.. de azoknál meg a linux kompatibiltás (openelec) lesz érdekes..vagy ez a lap.. de nem találok sehol már ilyet
-
sysrq
őstag
-
PeterPH
senior tag
válasz Mercutio_ #24841 üzenetére
Hasznos kis teszt amit linkeltél
Gondolkodtam a J1800 lecserélésén egy J1900-ra vagy J2900-ra, de így már teljesen biztos vagyok benne hogy teljesen felesleges, csak a fogyasztást növelném vele, viszont amire nekem szükséges, semmi többletet nem nyújtanak.
Az viszont meglepett, hogy a J2900 a J1900-hoz képest milyen minimális pluszt ad, főleg az árához képest. A J2900 helyett már mindenképpen érdemes inkább AM1-ben gondolkodni. -
vlevi
nagyúr
válasz Mercutio_ #25004 üzenetére
Gondolom HDD-től is nagyban függ, hogy mennyit lehet ráakasztani. Meg attól is, hogy milyen külső tápot használsz. 3.5"-s HDD fogyasztása között is elég nagy tud lenni a szórás, pl. pl. egy WD Greed, vagy RED jóval kevesebbet fogyaszt, mint egy Blue, Black.
2.5"-nál meg nem kérdés, szerintem, abból bele kell férnie.
Itt inkább az lehet, hogy egy kisebb SSD+HDD és esetleg ha kell, egy optikai meghajtót kiszolgáljon árammal.
Ha valakinek sokTB-nyi hely kell, úgysem DC tápos Mini ITX konfigban fog gondolkodni. -
-
andrisbandi
őstag
válasz Mercutio_ #25081 üzenetére
Még nem láttam semmit ezek közül élőben. Sem a deszkát, sem a házakat.
- Köszi az észrevételeket, szívesen veszek minden tanácsot.
Nagyon pici házat, pl a mocsi hátujára szerelhetőt nem akarok. Azt a típust nem érzem elég szellősnek. Tulajdonképpen, még azon is gondolkodtam, hogy csak simán felcsvarozom a könyvespoc aljára az alkatrészeket :-)
Megnézem ezt a 110-est, köszi!
Dell 5580 - i7 - akku 5ó _ https://hardverapro.hu/apro/dell_latitude_i7/friss.html
-
surami
tag
válasz Mercutio_ #25096 üzenetére
Az túl nagy "doboz" lenne... a hátamon hordanám vagy hol? Nehezen tudnám így elképzelni magam.
[ Szerkesztve ]
-
surami
tag
válasz Mercutio_ #25102 üzenetére
Ezek túl nagyok sajnos (a kamera paraméterei: 10,8cm x 6,9cm x 3,7cm) és valószínű redukálnom kell az elvárást arra, hogy csak simán tudja fogadni az adatot (ne kelljen bika proci hozzá), aztán le tudjam menteni munkaállomásra és kezelni (videókártya, monitor, bill. + egér) is tudjam valahogyan a gépet.
Nézelődök tovább és köszi a hozzászólásokat.
[ Szerkesztve ]
-
Patice
nagyúr
válasz Mercutio_ #25210 üzenetére
Elvileg.
A legfontosabb anyagokról külső vinyókon van most is mentésem. Ha megcsinálom ezt a NAS-t, akkor a Synology lesz az időzített backup site (+ persze a külső vinyók).
Synology-t lehet áttelepítem majd a szüleimhez 230 km-rel arrébb.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
r4z
nagyúr
válasz Mercutio_ #25287 üzenetére
Azért ITX a terv, mert végre egy olyan méretkategória ez, aminél el lehet felejteni a klasszikus PC házakat, és szebb, egyedibb formákba lehet csomagolni a konfigot anélkül, hogy drabális méretű lenne a körítés. Aláírom, a ITX-ek között óriásnak számít a 250D, de ezzel együtt is kisebb, mint egy hasonlóan szellős mATX. Az egyetlen hátrány, a korlátozottabb bővíthetőség pedig nem zavar túlzottan, egyébként is csak egy VGA kerülne bele. Úgyhogy marad az ITX, csak nem ilyen zsúfoltan
Into the void, into the emptiness, into the place beyond form
-
vlevi
nagyúr
válasz Mercutio_ #25441 üzenetére
Sharkoon CA-I / CA-M Mini-ITX / mATX Aluminium PC cases [en]
213x225x259 (mély, szél, mag) a CA-I, ezzel szemben 270x225x285 a CA-M mérete.
Vagyis 6 centivel mélyebb (ennyivel nagyobb VGA fér bele ), és 2,5 centivel magasabb, ez plusz 2 slotot jelent hátul. -
-
Goose-T
veterán
válasz Mercutio_ #25480 üzenetére
Ezek a közvetlen érintkezésű hőcsövek szerintem nem igazán jók procira. Véleményem szerint a csövek közötti árkok miatt kisebb felületen érintkezik a hűtő a processzorral, és ez nem tesz jót a hatásfoknak. A hővezető paszta ugyan kitölti az árkokat, de a paszta csak arra van, hogy levegő helyett legyen valami, mert annál éppen valamivel jobban vezeti a hőt. Nekem is volt egy Cooler Master GeminII M4-em, az is közvetlen csöves volt, és elég tré volt. Azóta van helyette egy Scythe Big Shuriken 2 rev. b-m, ami hagyományos kialakítású, és ezerszer jobb. Bár mondjuk nem is teljesen egy kategória a két hűtő, de a különbség mindenképpen szembeötlő.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest