- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
peugeotmate
őstag
Lehet tudni meddig lesz ilyen áron az Elegoo Mars 2? Igazából se sok időm, se sok energiám (nyilván), de 100 dollárért még a polcon szétszerelve is megéri tartani egy ilyet.
meg
-
peugeotmate
őstag
Sziasztok,
szárnybontogatok PETG-vel és nekem is sikerült a gyári Ender 3 V2 üvegének legfelső rétegéből leválasztanom minimális anyagot, úgy odatapadt a modellhez. (Majd levésem szerintem a modellről, mert a nyomat elég jó lett.) Pedig hűtöttem ezerrel a háztetőn is mielőtt nekiestem volna.
Kérdés: mit ajánlanátok, mit szerezzek be helyette PETG/PLA nyomtatáshoz? Fordítsam csak meg és használjam a síküveget? Vagy szerezzek be egy ilyen műanyag fóliát a helyére? [link] Mi a top ajánlás?meg
-
peugeotmate
őstag
válasz peugeotmate #38659 üzenetére
UP, mindig olyan jó ajánlásokat kapok itt:
Mit ajánlanátok Ender 3 V2 üveglapja helyett, mire cseréljem?meg
-
peugeotmate
őstag
Ez a lap jó Ender 3 v2-höz is, jól gondolom? [link]
meg
-
peugeotmate
őstag
válasz peugeotmate #38712 üzenetére
A [https://www.creality3dofficial.eu/] oldal egyébként valódi, nem fake?
meg
-
peugeotmate
őstag
Mostanában kicsit ad hocnak tűnhetnek a kérdéseim, de belefutottam abba, hogy rendeltem egy csomó 0.4-es nozzlet aliexpressről, és sokkal kevesebb anyag jön ki belőlük, mint az eredeti Creality 0.4-es nozzle-n keresztül. (nyomtató: Ender 3 V2) Az E3D MK8 fúvóka megéri az 5 ezer forint körüli árát? Ad annyi pluszt? Nyilván a jelenlegi hibásak mellett igen, de érdemes-e ennél olcsóbbal is próbálkoznom?
[ Szerkesztve ]
meg
-
peugeotmate
őstag
Sziasztok, ha van olyan aki Budapestről rendelne valamit 3djake-ről a közeljövőben, az szóljon!
meg
-
peugeotmate
őstag
válasz Mr.Csizmás #38946 üzenetére
Hmm, vahj' mennyiben tér el színben a Sunlu fehér PETG a Fiberlogy fehér PETG-től?
[ Szerkesztve ]
meg
-
peugeotmate
őstag
Sziasztok!
Tudtok ajanlani slurry-t es fillert PETG-hez? Hogy lenne erdemes keresnem ilyet hozza?
[ Szerkesztve ]
meg
-
peugeotmate
őstag
válasz Mr.Csizmás #39871 üzenetére
Kicsit lehet megfáradtam estére, de hogy érted, hogy USB-s végű?
meg
-
peugeotmate
őstag
-
peugeotmate
őstag
válasz Keef_Lee #39903 üzenetére
Nem fog szólni, totál manuális a cucc, nincs benne semmi ilyesmi érzékelő.
Én kiválasztom hogy szüneteltetem a nyomtatást ilyenkor, cserélem a filát majd kiválasztom hogy folytatom a nyomtatást. Cseréld ki addig, amíg ott vagy helyben, néha nehéz 100%-osan felhasználni ilyen módon a filamentet.meg
-
peugeotmate
őstag
Sziasztok,
van valami nagyon tuti vétel fekete PLA-ból most valahol? Lehet fényes is, azzal valószínűleg könnyebb dolgozni mint a matt társaikkal. Sunlu a Variometrumtól?
[ Szerkesztve ]
meg
-
peugeotmate
őstag
Sziasztok,
valahogy sikerült beletörnöm a hotendbe a nozzle-t az Ender 3 V2 nyomtatómban amikor cseréltem. [kép1] [kép2] [kép3]
Van ötletetek arra, hogy ezt még hogyan lehetne kiszedni? (Szerintem sehogy.) Mi lenne az a minimális alkatrész, amit szerintetek rendeljek hozzá és cseréljek ki, hogy újra minden jól működjön? Komplett hotend kellene? Szeretném viszonylag költséghatékonyan megoldani, ha lehet.
Köszi!meg
-
peugeotmate
őstag
Koszi mindenkinek! megprobalom! Az viszont biztos, hogy kicsit ra van szorulva mar, remelem azert igy is kijohet meg.
meg
-
peugeotmate
őstag
-
peugeotmate
őstag
válasz Reggie0 #41230 üzenetére
Köszi megint mindenkinek a segítséget! Mostanában szoktam aliról rendelni apróbb dolgokat és átlag 2-3 hét alatt ideérnek, ami tök jó szerintem.
Tudtok linket adni, hogy mire lenne érdemes upgradelni minimum Ender 3 V2 esetén? Van magyar bolt, ahol tök hamar hozzájuthatok egy (bármilyen) hotendhez?
[ Szerkesztve ]
meg
-
peugeotmate
őstag
-
peugeotmate
őstag
Sziasztok,
van olyan ismerősötök vagy kontaktotok aki nagyjából 40x40x40 cm-ben tud FDM nyomtatni ABS vagy PETG anyagból (elsősorban Budapest, de máshol is jó)? Netán 60x60x60 cm?
Jöhet privátban is, nagyon köszi!
meg
-
peugeotmate
őstag
Sziasztok,
rég jártam erre és kéne egy kis hátszél! Ender 3 V2 nyomtatóm van, lényegében gyári spec (ami más: szilikon hengerek alul rugók helyet, PEI lap, CHT Nozzle 0.4mm). Kb 1 évig nem használtam (sajnos) a nyomtatót, most próbálom újrakalibrálni. PETG-t nyomtattam vele utoljára tavaly és rendkívül lusta voltam, emiatt benne maradt majd egy évig a filament.
Amit azóta csináltam a nyomatóval:
- PETG-t eltávolítottam, PLA-t fűztem be a helyére
- lecseréltem a heating blockot (volt gyári új, tartalék), mert sikerült a nozzle-nek a mentetet tönkreteni, amit kiszedtem, új nozzle-t is tekertem a blockba
- flow calibrationt is próbáltam ezután újra beállítani, a new e-step érték 145.9 lett (előtte 109.4 volt), ami szerintem kicsit extrém, de 100mm-t beállítva valóban 100mm anyagot "szív le" a tekercsből
- és íme pár kép ez eredményről, ami hulladék illetve el is dugult (?) a végére a nozzle, nem jött már ki anyag a végén belőle
Mivel debuggolnátok tovább?meg
-
peugeotmate
őstag
köszönöm mindkettőtöknek! azért lóg ki ennyire a nózi, mert különben nem tudnám rögzíteni a heating blockot sem. a menet jónak érződik, könnyű volt ki és be ketekerni, de igen, lehet nem ez a heating block a legideálisabb neki.
visszaállok a gyári CHT nózira és onnan építkezem!
meg
-
peugeotmate
őstag
Sziasztok,
még mindig szívok az Ender 3 v2-vel. Hosszú ideje nem nyomtattam vele, és mióta újra használnám, egyszerűen kaka az egész. Ami általánosan a probléma minden esetben: sosem sikerült végigérnem a nyomtatással, mindig valamelyik szintnél abbahagyja a nyomtatást és a pályát ugyan bejárja a fej, de anyag nem jön többet. Mintha eldugulna a nozzle. Utána az extruderre kézzel rásegítve újra jön az anyag. PETG és PLA-val vegyesen ugyanez a helyzet. Van olyan tekercsem amivel jobb az eredmény, van amivel rosszabb. 0.6mm-es nózival próbálkozom.
Amit még hozzá szeretnék tenni, hogy a filamentjeim is már másfél-két évesek átlagosan. És egész nyáron egy tetőtéri szobában voltak tárolva, ahol némelyiket közvetlen nap is érhette. Plusz baromi meleg lehetett ott (volt bnőmék házában...), szóval lehet tönkre ment mind.Mi a következő lépés a debuggingban? Próbáljam meg egy telejesen új filament tekerccsel a nyomtatást? Esetleg az extruder szart be? Hőprobléma?
[ Szerkesztve ]
meg
-
peugeotmate
őstag
Köszi a gyors választ!
Csatolom a beállításokat sceenshoton (PLA-hoz, PETG-nél 240 a nozzle hőmérséklete):
Az extruder teszt megvolt (minden anyagnál megcsinálom fűtött nózival), 100 mm-t tol ki magából.Gondwana
Vatta új Creality 0.6 nózival próbálkozom, most cseréltem. 0.4-el is ez volt a helyzet, sőt általában előbb eldugult.
A cold pull pontosan micsoda?Emunem
Köszi a tippet! A filamentek amikkel próbálkozom nem ropik, rugalmasak. Némelyik PETG nedves, mert amikor átmennek a nózin, akkor hallani kis pattogó-sistergő hangot.
Extruder fogaknál melyik részt nézzem? Mit fotózzak le hogy egyértelmű legyen, kopott-e?meg
-
peugeotmate
őstag
Köszi a választ!
A max térfogati sebességem 15 mm3/s jelenleg. 10-re visszavéve várható jelentősebb javulás?
A rétegvastagság 0.16 jelenleg nálam, feljebb veszem.
A hőmérséklet szenzort hogy lehetne a legjobban debuggolni, hogy biztosan jó-e?
Az extruder dolgozik, illetve a 100mm-es tesztet is hozza (nem szélsőséges értékek mellett). De én is gyanakszom rá.ParadoxH
Köszi a tippet.
Pont egy Colorfabb elefántfüves bontatlan PLA-m van csak itthon nem régről, nem tudom ez mennyire vinné félre a tesztet.meg
-
peugeotmate
őstag
válasz Emunem #47937 üzenetére
Oksi, dokumentálom az extruder fogakat!
Hővezető pasztát van értelme házilag cserélni? Lehet egyáltalán? Bevallom, amióta a Bambu A1 Mini ára bezuhant 90k körnéykére, azóta minimális szívást szeretnék bevállalni az Enderen. Bár gondolom egy új extruder és esetleg a fűtéshez cuccok nem olyan drágák...vagy?meg
-
peugeotmate
őstag
válasz mumtaz #47951 üzenetére
Köszi szépen a hosszú leírást!
- A PTFE cső megolvadós dolgot ismertem, anno már volt ilyen problémám. A legutóbb két nyomtatással ezelőtt konkrétan új csövet vágtam már bele, illetve minden nozzle cserénél ellenőrzöm a csövet is azóta. Szóval én most nem gyanakszom PTFE-re, ennyi idő alatt nem szokta megadni magát.- Az extruder kar már simány esélyes szerintem. Megbontom és küldök fotót majd róla.
- A fűtő és hűtőblokk közötti részt a csőben érted, ahova érkezik a PTFE? Mert az a rész is ki lett tisztítva legutóbb.
Köszi a reddit thread-et, csekkolom!
meg
-
peugeotmate
őstag
válasz mumtaz #47953 üzenetére
Köszi a tippeket!
Szerintem első körben megnézem a vatta új filamentemmel, hogy azzal jobb-e a nyomtatás. Utána a Cura profilt ajánlanád?Joshi
Ezt mondjuk lehet berendlhetném így is-úgyis... Ennyi befeketetést bőven megér, ha ettől az extruder hatékonysága ugrik egy szintet legalább.meg
-
peugeotmate
őstag
-
peugeotmate
őstag
válasz peugeotmate #47948 üzenetére
Sziasztok,
Jelentkezem az Ender 3 V2 kálváriám újabb szeletével és úgy tűnik megvan a ludas, amire többen is gondoltunk legutóbb (még egyszer nagyon köszi az együtt gondolkozást!): az extruder karja van eltörve.
Próbálkoztam egy Cura retract és heat tower testtel is, de halottnak a csók, meg sem mutatom, látszik hogy nem jó. Szóval én úgy gondolom fixen ez a probléma. Nem tartom magam teljesen zöld fülünek, több száz órát nyomtattam az Enderrel anno. Ennyire nem állítodhatott el szoftveresen, hogy ne tudjam visszahozni. Én nagyon hardveres okra gyanakszom, pláne most.
Ugyanitt kérdem: milyen extrudert szerezzek be a helyére? Jelenleg mi a legjobb ár/érték arányú jelenleg? Minden gyári a gépen, nincsenek extra igényeim. Ha pár ezer forintos beruházás után újra normálisan fog nyomtatni, akkor nagyon fogok örülni neki.
[ Szerkesztve ]
meg
-
peugeotmate
őstag
válasz azbest #47993 üzenetére
Köszi, rendeltem egy fémkaros "mezei" bovdenes extrudert, jobbkezeset. Szimpi a direct drive-os cucc amit beszereztél, de bevallom ekkora upgrade-et én már nem szeretnék az Enderen.
Mellé még nagyon gondolkozom egy Bambu A1 minin amíg tart az akció.[ Szerkesztve ]
meg
-
peugeotmate
őstag
Hahó! Srácok, jelenleg mi a belépő szint SLA vonalon, ami már jól használható gép? Mi a legolcsóbb, ami nem adja meg magát rövid távon belül? Külföldi (lehetőleg EU-s raktárból) rendeléssel is jöhet!
meg
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest