Új hozzászólás Aktív témák

  • fabula

    őstag

    Az egy napos Tevo Tornado controll box furcsa dolgokat művel. Tegnap, mikor bekapcsolás után csak világított a kijelző és egyáltalán nem látszott rajta semmi, azt hittem, a kijelző panel vezetékei a ludasak, megmozgattam a csatikat és utána egy kicsit működött, bebootolt a firmware.
    Ma bekapcsoltam és megint ugyan az, kijelző világít, de nem bootol, nincs kép. Szétkaptam megint a controll dobozt és a következő furcsaságot tapasztaltam. Szétszedve, tehát a dobox alját a hátlapi csatlakozókkal és a táppal kifordítva működik. Akárhányszor kapcsolom ki és be, mindig bebootol és működik a kijelző.
    Minden vezetéket , csatlakozót, kábelrögzítést és amit csak lehetett átnéztem, de ha összerakom nem működik, ha kinyitom működik. Nyilván kontakthibára gyanakodtam, azért néztem át mindent, vezetékszakadást is kerestem műszerrel, de semmi eredmény.
    A legröhejesebb az az egészben, hogy ha nem csavarozom össze a dobozt és a felső részét a kijelzővel és az alaplappal együtt előbbre húzom 3 centit, akkor is működik, csak összerakva nem.
    Megnéztem mindent, hogy a táp fémháza vagy a hátsó csatlakozók nem érnek-e hozzá valamihez összerakva, de nincs ilyen sem.
    Ha teljesen összerakva, de csavarok nélkül bekapcsolom, akkor nem működik, csak a kijelző világít üresen, majd ha a doboz tetejét ekkor 3 centivel előrébb húzom (kijelzőstől, alaplapostól), akkor egyszer csak bebootol, de addig nem.
    Mi az istenverése hiba lehet ez? Valaki hallott már hasonlóról? Tápegység zavarjel lenne, amely csak ilyen kis távolságra hat? A táp amúgy jó, működik minden ha bekapcsol.
    Egyébként ha nem kapcsolom be a tápot és rádugom USB-n PC-re, akkor azonnal bebootol, majd ha rákapcsolom a tápot, akkor működik rendesen tovább. Erra akkor jöttem rá, mikor feltettem az 1.1.6-os marlint a Tornado csoportból, hátha firmware probléma, de ezzel is ua. csinálja. Ezek szerint az alaplap jó.
    Most kezdek megőrülni :W .

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák