-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
mumtaz
senior tag
-
snowman
tag
válasz laskr99 #43544 üzenetére
Biztos rosszul mutatja? A magasabb érték lazább szíjat jelent.
Egyébként van nyomtatható jelző, amit a szijra kell csíptetni, és mutatóval jelzi a feszességet. -
Scallion
senior tag
válasz kesztió #43549 üzenetére
sajnos nem mondhatom hogy nem mert az uj nyomtatók már nagy asztalosok lesznek.Muszáj lesz megvenned ,de nem lehet vele azt csinálni mint az elődjével hogy 1,5 literrel elmegy. Sajnos a nagyot kell megvenned ,de szervezd meg a szennyezett alkohol kezelését. Én ez nagyon nem akartam pl. a mars 3 pro-nak le kerekítettem CNC-vel a sarkait hogy beleférjen a régibe. . De sajnos meg kell venni a nagyot.
-
Scallion
senior tag
válasz Mr.Csizmás #43548 üzenetére
oké ,de lefestette az extrusiont?
-
-
fuze
őstag
válasz mumtaz #43551 üzenetére
Jujj ez nagyon jó! Köszi! Szedhetem szét
Scallion
Amit nem zavart mechanikailag azt lefestettem. A sín ki lett ragasztva azon a részen ahol a BOM görgők vannak. Nehezen viseltem el hogy a minimál nagyrészt fehér nappaliban ott éktelenkedik. Tejesen esztétikai megfontolásból lett ilyen. Most nem vagyok otthon de teszek majd be képet. Addig is Instagramon: [link][ Szerkesztve ]
adms.hu | UI Designer
-
laskr99
addikt
Itt jól értelmezem, hogy a V2-höz csak ez kell, és felette lévő csavar mennyiség nem?
for V2:
6x T-Nut 8mm M3
4x M3 Lock Nut's
M3 Screws 14x 10mm, 2x 14mmMár csak ki kéne találni, hogy a 8mm mit jelent T anya esetében, mert lehet széltében meg vastagságában is az...
-
kzkz
őstag
Aki a fehérre gerjed: [link]
Ez a srác, még a szerszámait is fehérre fújja át -
fuze
őstag
válasz Scallion #43561 üzenetére
Már kinéztem azt is, de a kácsa audió kiköltözött valami külkerületbe és nem volt kedvem elmászni
#43563 dippe
Ezt a Tiki mono toohead remixet töltöttem le a 2.0-hoz. Tetszett, hogy kicsi. Így most az Orbiteres Bambus iránnyal elindultam a szuperkönnyű toolhead felé és ezt igyekszem tartani is.Persze a felfogatás ehhez sem volt magától értetődő. Blenderben nyeseteltem ezt a nem túl bíztató adaptert, és a kinyomtatott toolheaden is kellett csípőfogóval vagdosni. Sajnos semmihez nem volt STEP fájl .
Szerencsére egyben van, nem nyeklik. Stabil. Aztán az idő meg eldönti.
#43562 kzkz nem tagadom, volt inspirációm tőle. Imádom az arcot. Még akkor fedeztem fel amikor kb 2 videója volt csak. Az a vicc, hogy a srác nem is mérnök hanem UI designer. Meg is lepődtem, mert én is az vagyok...
adms.hu | UI Designer
-
dniki88
tag
Spectrum PLA filamenttel még nem jártam így, valami "idegen anyag" van benne. Még jó hogy a 35 órás nyomtatás első órájában állt meg.
-
tata93
tag
Sziasztok!
Tegnap próbálkoztam a Creality Ender 3 V2-esemmel egy filament cserés nyomtatást csinálni. Eljutott a nyomtatás 60 %-ig (kb. 6 óra nyomtatás) és sípoló hangot kezdett el kiadni. Mint amikor ébresztőt állítasz be, és először csak 2Hz-enként sípol, majd pár sípolás után már 1 Hz-enként, majd abbahagyta a sípolást és elkezdte hűteni a filamentet. Gondoltam biztos ez a csere jelzése. Ki is cseréltem a filamentet, folytattam is a touch screenen a nyomtatást, de ugyanezt csinálta. Van ötletetek, hogy mi lehet a gond?
Előre is köszönöm!
-
Reggie0
félisten
válasz szabieable #43568 üzenetére
Gozgepbol is volt 1MW-os, de ettol meg nem lesz jobb, mint a dizelmotor
-
Reggie0
félisten
válasz szabieable #43572 üzenetére
A forum egy ilyen mufaj. Ha nem tetszik valakinek, hogy hozzaszonak, akkor megtarthatja maganak
A 21. szazadban a trabantot is erdemes a trabantos topicban targyalni, nem egy olyan autosban ahol haladnak a korral.[ Szerkesztve ]
-
csipesz2020
tag
Sziasztok!
Új vagyok erre, nézelődök a gépek és márkák között hogy mit kéne venni. Kezdő vagyok a témában, kezdetben olcsóbb/használt gépeket néztem. Aztán ahogy olvastam a fórumokat, egyre jobban tetszett a téma és egyre mélyebbre mentem ahogy alakult hogy mit is szeretnék.
Néztem elegoo, sovol, clearity gépeket, ami pedig a legjobban megtetszett az az Elegoo Neptune 4 Plus.
Esetleg van valakinek? Vélemény a márkáról, vagy jobb ajánlat (max ilyen árban) es miért?I am a ninja...shhh!>:O now i have to kill you.
-
Reggie0
félisten
válasz szabieable #43574 üzenetére
Egy tuning trabantban ki tudok egyezni
-
Imy
veterán
válasz csipesz2020 #43575 üzenetére
Az a kérdés mennyit áldoznál rá. 700 euró körül már van Bambu... És most piszok jó áron van.
-
tag
válasz csipesz2020 #43575 üzenetére
Mire szeretnéd használni? Milyen árkategóriában keresel gépet?
Neptune 4 Plus-t írtad, annak már egész nagy az építőtere. Ki fogod tudni használni?
3DKRAFT.HU - PROFESSZIONÁLIS 3D NYOMTATÁS
-
csipesz2020
tag
válasz MrAlex #43580 üzenetére
Belekóstolni a hobbi világába, ennél a 130k körüli árnál olcsóbban gondoltam, de az említett gép tudás kategóriája tetszik így ez még belefér
A nagyobb építőteret kezdetben nem hiszem hogy kihasználom, viszont elfér és később jól jöhet.
Néztem az említett Bambu gépeket is, de az már egy másik szint számomraI am a ninja...shhh!>:O now i have to kill you.
-
poli27
Topikgazda
válasz csipesz2020 #43581 üzenetére
AZ A1 minit nézted? Egyébként el foglak keseríteni, veszel valami olcsó vackot, és elveszi a kedved a nyomtatástól az állandó szívás vele
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz poli27 #43582 üzenetére
vagy ha elég türelmes és tanulékony, talán behozza az árkülönbséget a tanulási görbe. talán. (ld. én, 5 év szopolda ender 3, saját testreszabott firmware, klipper, igazi öregotthon megváltás a bambusz)
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
fabula
őstag
válasz Mr.Csizmás #43583 üzenetére
+1
-
fabula
őstag
válasz csipesz2020 #43581 üzenetére
Nekem is volt nagy méretű nyomtatóm (310x310x310) és soha nem használtam ki. Én is azt hittem, hogy majd jó lesz az egyszer, de csak feleslegesen fűtöttem a nagy asztalt.
Bármit is több részre vágva ki tudsz nyomtatni egy kisebb nyomtatóval is.
De te döntesz, mit veszel, mi csak a saját tapasztalatainkat tudjuk leírni.
Nekem most egy Bambu P1P-m van Vision házban meg minden ventilátorral, kábellánccal felszerelve és toronymagasan ver minden tuningolt és agyon moddolt "olcsóbb" nyomtatómat (volt előtte 5 típus).
Én még drággábban vettem, amikor még nem volt P1S és még költöttem is a házra, a ventikre, a kábelláncra, stb. de azóta csak annyi gondom van, hogy legyen elég filamentem és csak nyomtatok ... . Nekem így is megérte, mert már március óta használom és sok örömet okozott a korábbi szívások után. Mert lesznek, ha "olcsó" nyomtatót veszel, hidd el nekem .
Én most kezdőknek az A1-et ajánlom, mert ár/érték arányban toronymagasan a legjobb kezdő nyomtató, ami örömet okoz és nem szívást, ha meg beválik és nagyobb kedvet kap a nyomtatáshoz, akkor jöhet a P1S+AMS kombó. Vagy ha van rá lehetőség, akkor egyből a P1S+AMS kombót kell megvenni, főleg a mostani áron.
Persze csak szerintem.[ Szerkesztve ]
-
gyantaszuz
aktív tag
E3D oldalán 20% kedvezmény van E3DBLACKFRIDAY kuponnal.
Szemetek amúgy, mert a postaköltség kicsit drágább lett tegnaphoz képest, de talán még így is megéri rendelni ezt-azt. -
HornedReaper
senior tag
válasz gyantaszuz #43586 üzenetére
nekem jó a knockoff az árak töredékéért most is egy valag pénzt hagytam az Alin, pl sunlu filament szárító most nagyon jó 43$-ért
Keress kínai shopokhoz kuponokért
-
poli27
Topikgazda
válasz Mr.Csizmás #43583 üzenetére
Nekem ezért nem volt eddig nyomtatóm, mert láttam a kínlódásokat vele.... kivártam és bejött
-
poli27
Topikgazda
-
csipesz2020
tag
Néztem igen, láttam több helyen is. Az árban csak magában férne bele nekem, esetleg valami filament adagolóra van megoldás vagy majd nyomtatnék hozzá?
Fabula #43585
Köszi a tapasztalatot, ezért is jöttem.
Tetszik ez az a1, a mérete amit kicsinylek de ha azt mondjátok akkor engedek + ahogy írtam nem fér bele anyagilag az a filament adagoló.Ez most egyébként teljesen pre order? Mennyi idő mire megérkezik, meg honnan érdemes rendelni?
I am a ninja...shhh!>:O now i have to kill you.
-
tag
Én az A1 Minit azért nem javaslom, mert ha PLA és PETG után valami mást is szeretne nyomtatni, akkor meg lesz lőve. Hosszútávon szerintem jobban járna egy Creality K1-el. Árban nem sokkal drágább és az új javított verziója már teljesen rendben van a bemutatók alapján.
3DKRAFT.HU - PROFESSZIONÁLIS 3D NYOMTATÁS
-
fabula
őstag
válasz MrAlex #43591 üzenetére
Azért dobozban még ABS is menne vele és a mérete miatt nem nehéz bedobozolni, szerintem.
Kezdésnek és kipróbálni a 3D nyomtatást kiváló opció az A1 és ha nem tetszik, el is tudja adni.
Egyből nem biztos, hogy komolyabb anyagokat is nyomtatni akar, de hát majd ő eldönti. Én személy szerint a K1-et nem javasolnám a P1S helyett, persze olcsóbb, de nem véletlenül .
Mindegy is, majd csipesz2020 eldönti, neki mi a jobb.#43590 csipesz2020
A pre order azt jelenti, hogy - állítólag - valamikor januártól lehet magában is kapni A1-et az AMS Lite 4 színű kiegészítő nélkül, de hát ez csak egy ígéret, majd meglátjuk, hogy így lesz-e.[ Szerkesztve ]
-
smithsys
aktív tag
válasz csipesz2020 #43590 üzenetére
Igen, pre-order.
Nekem a rendeléstől kb. 1 hónap volt az érkezés.
Filament adagoló alatt az AMS-t érted? Merthogy az nem szimplán adagoló, hanem automata színcserélő is.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz HornedReaper #43587 üzenetére
hol van 43 USdért én 50 felett találok csak
-
csipesz2020
tag
válasz smithsys #43596 üzenetére
Abba még beleesnek az ünnepek is sajnos.
Igen az ams-re gondoltam, meg hogy helyette valami sima adagoló gondolom kéne hozzá.Mi a baj az említett elegoo neptune 4 plus és hasonló tudású ( sovol, clearity) gépekkel? Ahogy olvasgattam a régebbi gépeken azokat foltozzák amit ebbe a kategóriába már beleraktak/újítottak. Teszem azt hotend, klipper...
Későbbi bedobozolás nem hinném hogy problémát okozna.
K1-en is megakadt a szemem, de az már drága, az említett 130k is sok és még kell filament meg apróságok. P1S meg már végképp más kategória számomra és gondolom a kezdők többségének isI am a ninja...shhh!>:O now i have to kill you.
-
fabula
őstag
válasz csipesz2020 #43598 üzenetére
Szerintem a "kezdő" nem mindig és nem egyértelműen azt jelenti, hogy nincs keret egy jobb nyomtatóra vagy "kezdeni" elég egy olcsó nyomtató is, hanem azt, hogy a technológiával akar valaki ismerkedni és tanulni.
Én is azt hittem évekkel ezelőtt, hogy a legolcsóbb nyomtatóval jó lesz kezdeni, de hamar rá kellett jönnöm, hogy ez nem így van. Többet nyomtattam tuning dogokat vele saját magához, mint "hasznos" dolgokat .
Ezt eladtam, majd vettem egy akkor jobbnak mondot nyomtatót nagy asztallal (mert miért ne meg hátha egyszer majd kell, de nem kellett ) és azzal is volt sok szívás meg hibás nyomat, pedig tanultam ezerrel ... .
Ezt is eladtam és vettem egy zárt gépet, főként az ABS nyomtatás miatt, amit már kevesebbet tuningoltam és tudott ABS-t nyomtatni, de lassú volt és időnként érdekes hibákat okozott.
Ezt is eladtam és vettem egy Anycubic Kossel Linear Plus Delta nyomtatót, amit szintén tuningoltam és még meg is van, bár már nem sokat használom, de olyan jó nézni, ahogy nyomtat ... . Na meg ha nem is túl gyorsan, de PLA-t és PETG-t szépen nyomtat, persze nem a gyári firmware-el, azt egyből cseréltem, olyan gyenge és hibás volt.
Utána vettem egy core xy lináris sínes gépet és persze tuningoltam ezt is, ez már jobb volt, de nem az igazi ez sem, mondom most már. Időnként muszáj volt újra szintezni, pedig trükköztem vele sokat. Ezen is cserélgettem a firmware-ket is és persze utána mindig tesztelgetni kellett, meg újra be kellett állítani sok mindent.
Végül idén márciusban eljutottam a Bambu P1P-hez és csak néztem ki a fejemből, hogy ez mijen jó gép mindenféle mókolás nélkül és dobozból kivéve csak nyomtat és kész. Mivel akkor még nem volt P1S, feltuningoltam egy kvázi P1S-re és innentől már ABS-t és ASA-t is szépen nyomtatott. Végül megvettem hozzá az AMS-t és ezzel teljesdett ki a gép igazi tudása, nem kell sem ki sem befűzni manuálisan a filamentet, automatikusan szintez és beállítja a Z eltolást mindig pontosan, nekem a textured PEI lapra minden is tapad ragasztó nélkül, valamint nem kell leszedegetni a fúvókáról a filamentet a nyomtatás elkezdése előtt. Sokféle gyártó sokféle anyagával kipróbáltam, és esetleges némi utánhangolás után (ami egyszerű) szépen nyomtat.
Szóval, amikor én elkezdtem ezzel foglalkozni, nem volt túl sok alternatíva, voltak az olcsó asztalrángatós kínai nyomtatók és volt nagyon drágán a Prusa.
Most azért már van a középkategóriában (igen, a Bambu P1S árban igencsak középkategória, mert a profi nyomtatók 3-5 ezer $-nál kezdődnek) megfizethető árú nyomtató, illetve az olcsó kategóriában az A1, ami szintén nagyon szépen és gyorsan nyomtat.
Én most kezdőként tanulni - persze a sok éves tapasztalatokkal a hátam mögött - egyből egy P1S-t vennék és hidd el, azzal is lesz még sok tanulnivalód, de nem a géppel fogsz szívni sokat, hanem majd a különféle anyagtípusokkal meg tervezési, szeletelési és nyomtatási trükkökkel, amiket szintén meg kell tanulni.
Egyébként amíg nem volt A1, addig én is a Sovol SV06-ot javasoltam olcsó nyomtatónak, de azért az A1 megjelenése után már nem tudom annyira jó szívvel ajánlani.
Szóval sok sikert a választáshoz .[ Szerkesztve ]
-
Brain75
senior tag
SZiasztok
Használt már valaki JAYO filamentet ?
JAYO aliexpressElég jó ára van és ha jó akkor rendelnék. Most SUNLU van folyamatosan, de kellene még és ezt néztem hogy eyetleg jó lehet.
Véleméynek ?!Köszi
/LOGITECH Kormány, Játékvezérlő, Hangfal, Egér, Billentyűzet, Dell, Toshiba, Fujitsu, Acer notebookok és minden egyéb elektronikai termék szakszerű, gyors JAVÍTÁSÁT vállalom/
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Beszámítás! Acer Predator Z35 UW-QHD 4ms 120Hz monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan állapotban
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 10 GPS + Cellular 46mm okosóra garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI P65 Creator 9SD notebook - i7 9750H 16GB RAM 512GB SSD GTX 1660TI MAX Q 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus VivoBook S513EA FHD notebook - i5 1135G7 16GB RAM 512GB SSD Inter Iris Xe IGP WIN11
- Ajazz First Blood F15 teal gamer egér (PAW3389, 68g)
- Logitech G302 Daedalus Prime gamer egér
- (új) Mchose M7 fekete gamer egér - (PAW3395, 3 üzemmód, 52g, Realtek chip)
- (új) Ajazz AJ159 Apex 8K sunset orange gamer egér (PAW3950oc, 56g, dock kijelzővel, 3 üzemmód)
- MSI Radeon RX 5600XT Mech OC HIBÁS VGA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest