Új hozzászólás Aktív témák

  • mazso26

    tag

    szvsz nem szórakoznék semmiképpen hegesztéssel. Egyrészt az nagyjából egy szakma, már ha nem taknyolni akar az ember. Másrészt infrastrukturálisan is lényegesen több mindenre van hozzá szükség, mint pl. egy imbusz készlet/csavarhúzó (nem csak a gépekre gondolok, de pl. a nappali padlóján sem kéne és sok mindenkinek nincs műhely ahol próbálkozhat). Teljesen "overkill" megoldás egy 3d nyomtatónál, nem hiába nem futsz bele lépten nyomon fixre hegesztett fém/alu vázakba. Sajnos nem értek eléggé hozzá, hogy megmondjam mennyi a valóságalapja, de több helyen is hallottam, hogy az extrém hő miatt némiképp deformálódik a rúd a varratoknál így vetemedik/het a keret (logikusan hangzik).
    Nem utolsó sorban oldhatatlan (roncsolás nélkül) kötés, így ha átépítenéd, vagy valamit utólag változtatnál, esetleg elszámoltad, akkor jöhet a flex...

    Sok bejáratott, szép oldható kötés létezik, akár a korábban linkelt "corner cube" rendszer, akár a szokásos derékszögű sarokelemek - szintén rendelhető kintről (2020, 3030 és ezer más méretben), illetve 3. megoldás pl : menetet vágsz a profil végeinek közepébe, majd átfúrod a megfelelő helyen a hornyot (szerelőablak) és hengeres fejű imbuszt használsz (DIN912). Ezen kívül rengeteg egyéb megoldás van Bosch és Item oldalon is.

    Némi vizuális segítség a 3. opcióhoz:

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák