- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
válasz boorit #39250 üzenetére
A ptfe-s hőrés tleg filléres darab, azt a pucolással se vacakolva cserélném. Bimetálra csere már igényel pár €/$/£-ot, és utánanézést melyik üti meg a minőségi szintet. Én is nézegetem, az egyiknél olyanokat ír minden 3.vásárló, h szétgyalázott menettel küldték😅
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
boorit
csendes tag
válasz t72killer #39251 üzenetére
tudom, hogy nem kerül sokba, de péntek délután nehezen beszerezhető
amúgy használtam már másik nyomtatón bimetalt, csak a mostanihoz egyelőre nem vettem, jól működött ezzel is, és csak pla-t nyomtatok. ha már veszek, akkor vagy brozzl, vagy trianglelab (kb egy árban vannak), trianglelab cucokkal eddig nem volt gondom (láttam 2-3 ezerért is alin, de azokban nem bízok) -
Dalee
aktív tag
válasz MrAlex #39246 üzenetére
Bár tegnap bontottam fel a filát, a tegnapi eredmény után azért szárítottam éjjel, illetve reggeltől kb. 17:00-ig. Összedobtam egy "temp tower"-t 225,230,235,240 szintekkel, Már a 240-es is sokkal jobb a tegnapinál, de a 225 a legjobb:
Érdekes, PETG és PLA filávalmmég nem jártam így, hogy kibontás után ennyire rossz legyen és már szárítani kell. Nektek mi a tapasztalatotok a eSUN-al?
Ha lehetek szemtelen még egy kérdéssel:
Az ABS-t azért vettem elő, mert nyílt vízben használatos kötél átvezetőt kell nyomtatnom. Az átvezető két része 30-as menettel csatlakozna.
1 Milyen menetet javasoltok 30-as méretben ami jó önzáró (fusion360), illetve a menetet a 'menet tool' után milyen utómunkának kell alávetni?
2. ABS nyomtatásnél mire figyeljek. Az étvetető két fele egy egy 90mm átmérőjű, 5mm vastag tárcsára illesztett hüvely. Az egyik fél hüvelyén lenne a külső, a másik fél hüvelyén lenne a belső menet?
Eddigi segítségeteket köszönöm, illetve a továbbiakat előre is köszönöm! -
pchris
tag
válasz boorit #39250 üzenetére
Esetleg még érdemes lehet még PFTE helyett capricorn csőből vágni pontosan olyan hosszú darabot, mint a gyári. Persze amennyiben a 4mm-es külső méret egyezik a gyárival. Én erre cseréltem, és amiatt azóta nem volt nozzle dugulásom.
Ami miatt volt, de legalábbis azt gyanítom, hogy az okozhatta, az az hogy órákon át 240 fokra hevítve volt az abs a nozzle-ban nyomtatás nélkül. Flashforge Creator Pro. IDEX printer és gondoltam nem bajlódok filament cserével, majd egyik szín megy az egyik extruderhez, a másikba meg a másik. Egyik színnel nyomtatott kb 2.5 órát, és utána kezdett a másik filamenttel rányomtatni a következő rétegnél. De nem jött semmi. Nozzle teljesen be volt dugulva. A nyomtatás elején még a "tisztítócsíkot" kinyomtatta, de a váltás után semmit. Kitakarítottam amennyire tudtam. Ment is szépen, majd újabb próba a problémás nyomtatással, és az eredmény detto. Lehetséges, hogy ennyi ideig hevítve ABS-t esetleg pl kokszosodni kezd, vagy valami hasonló? Ha igen, akkor legközelebb belenyúlok a gcode-ba, hogy csak a rétegváltásnál fűtse fel a 2. hotendet. Sajnos a Flashprint, ami natívan kezeli ezt a nyomtatót dual nyomtatásnál mindkét hotendet felfűti a nyomtatás megkezdése előtt, és végig fűtve maradnak. Prusaslicer-rel meg nem jöttem rá hogy hogyan tudnám a rétegváltás utáni hotend váltást megoldani. Modjuk nem is küzdöttem vele. Kis trükközéssel, de azóta sikerült a már kinyomtatott alapra a felső részt rányomtatni egy második lépésben.
-
axlfsi
veterán
Hűha! Mi van készülőben... ?!
[kép]
(bambu competitor? )˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
t72killer
titán
válasz Reggie0 #39262 üzenetére
Nekem ez az anyag megváltásnak igérkezik: féltem tőle, hogy Nylon-ig kell felszerelést bevásárolni+saját tudásomat elvinni, de elvileg ASA-ból mindent meg tudok oldani, ami az életünkkel kapcsolatos . Ahogy nézem, már ugyan nem a legolcsóbb kategóriában de még megfizethetően már szénszálas kompozitban is kapni (nálunk 50£/kiló).
-
t72killer
titán
válasz brumi1024 #39266 üzenetére
Hu, látommár, 5kFt tényleg extra óccó, kb 2x-es szorzó az ASA-hoz képest . Aki hetente kilókat nyomtat, és egyébként teljesen ok a feladatra az ABS, akkor megértem. Nálunk 15£ alatt még nem láttam ABS-t, így nem olyan nagy az árelőny, mint nálatok.
[ Szerkesztve ]
-
Scallion
senior tag
válasz t72killer #39267 üzenetére
Sokszor van 15 alatt. Nézni kell az amazont. Ez mondjuk petg ,de nyomtattam már ezt a márkát és nem rossz.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Amatőr kérdés (lesz még sok ): a filamentszárító (sunlu alapmodellem van) mennyire hatékony extra szilikagél belepakolásával, csupán melegítéssel? Ez ugye egy közel zárt doboz, a filáról lemelegített pára marad a kis légterében így x% alá sose lehet levinni a rel. páratartalmat/az abszolút meg marad fix = kihűlés után újra vizes lesz a fila. Lehet érdemes a melegítés közben 1-2x kiszellőztetnem?
Azért a hiszti, mert a menőmanó félkilós szilikagéles "szatyraim" nem férnek bele , szétvágni nincs kedvem egyiket se, majd veszek kicsit, ami belefér.
#39268: sunlu petg-t vettem, jó lesz az tanuláshoz címszó alatt, 14£-ért, a szárítóval egy csomagban jött
[ Szerkesztve ]
-
-
Tomika75
tag
Meddig érdemes szárítani a filamentet?
Megérkezett az Easy dry x és próbaképpen nekiálltam egy PETG tekercsnek. 41%-ról indultunk, 2 óra múlva 19%-nál járok. Meddig tudom levinni ésszerű határokon belül?
Lehet az Ikeás zacsi nem zár olyan jól vagy így megszívta magát amíg nyomtattam vele?
Én amint befejeztem a nyomtatást, szedem ki a filamentet és megy vissza a zacskóba. Eddig nem nagyon volt problémám a buborékosodással és a szálazás is általában minimális volt. Viszont a frissen bontott Spectrum TPU igen csak pattogott és a rétegek közti tapadás sem világbajnok. -
Aftershock11
csendes tag
Üdv!
Potenciálisan nagyon banális kérdés, de azért felteszem...
Mennyire lenne biztonságos egy E27-es foglalatba illő, 3D nyomtatott akasztót becsavarni egy működő lámpatestbe?4 darab izzónak van benne foglalat, az egyiket szeretném "átalakítani" úgy, hogy egy belr illő 3D nyomtatott kábel horgot/vezetőt csavarok a foglalatba.
VR headset tether kábelét vezetné/tartaná, tehát nem nagy súly. A másik 3 izzó emellett használva lenne, így aztán áram alatt lenne az a foglalat is
-
Scallion
senior tag
válasz Aftershock11 #39274 üzenetére
Inkább kikötném azt a foglalatot. Én egyébként eléggé rángatom a oculus kábelét, főleg a horror játékok alatt nekem erősen oda van tépözárazva a fejpánthoz.
-
Tomika75
tag
válasz Tomika75 #39272 üzenetére
12%-nál megállt a szárítás nem ment lejjebb ott ugrált 12-13 között. Most elkezdtem nyomtatni vele és látom nagyon sokat számít a szárítás.
Betettem egy másik tekercset szárítani ott viszont nem ment feljebb a páratartalom sőt lejjebb ment 11%-ra. Eltelt kb.fél óra. Nem kellene már feljebb mennie? Nem hinném, hogy ez a tekercs olyan száraz lenne, bár pár nappal ezelőtt sütőben szárítottam 4 órán keresztül. Mégis jól zárna az Ikea zacskó? -
t72killer
titán
Ennyi gyűrődés még belefér a szalagkábelnek? Quality China passed :
-
axlfsi
veterán
válasz Mr.Csizmás #39278 üzenetére
P1P? Mennyire vagy elégedett vele, worth it? :)
...nagyon csalogató az a gép ...és szép is!˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
Tomika75
tag
Itt valami képnek kellene lennie?
-
tag
Akkor a P1P ezek szerint nem tudja azt a sebességet, mint az X1C?
3DKRAFT.HU - PROFESSZIONÁLIS 3D NYOMTATÁS
-
t72killer
titán
válasz imibogyo #39283 üzenetére
A gép többi része ránézésre jól össze van rakva, bár elfelejtettem a kaszni alá bekukkantani mielőtt felállítottam a "guillotine"-t. Reméljük marad esztétikai bakinak és a működésbe nem zavar be. Hnap főpróba🫣.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz MrAlex #39282 üzenetére
Picivel lassabb, mert alapból nem jár hozzá a kiegészítő elemhűtés, így a gyári profilokban a minimum layer time hosszabb. Hozzáadva azt a ventit ugyanaz a sebesség hozható vele. De az előreszeletelt benchy != behúzom a bambu studioba a benchy stl-jét és print nowra nyomok.
[ Szerkesztve ]
-
Boyrob
csendes tag
Sziasztok.
Vettem nemrég egy Two Trees Bluer nyomtatót és csináltam rajta pár fejlesztést.
Legutóbb a hotbed kapott egy 10mm szigetelést és egy új tapadó felületet ami kompatibilis több filamenttel, anyagát nem tudom (Suitable for PLA, ABS, HIPS, PETG, TPE filament, nylon, PC, RETT material.) A jó hír hogy a szigetelés szépen működik és a tapadó felület is pazar, a HIPS-el voltak gondjaim előtte de erre tapad az is szépen.
Viszont az alu asztal azóta brutálisan deformálódik. Előtte se volt teljesen sík ugye de használható volt. Azóta képtelenség be kalibrálni, a közepe valami irdatlanul púposodik mert ott fűt legjobban és a szigetelés tartja a hőt vagy nem tud úgy eloszlani.
PLA 50 fokos asztallal még épp sikerül de a HIPS-nek a 95 fokos asztal az már durván deformálódik. [link]
Olvasgattam és néztem videókat is a témában de nem lettem sokkal előrébb.
Üveg lapra gondoltam de ugye az is csak billegne így rajta, ha ki szintezem a 4 sarkát valami alátéttel akkor meg légrés marad közte. Vagy másik minőségibb hotbed lehetne még a megoldás gondolom de ezek nem tudom milyen árban mozognak.
Vagy szedjem le a hőszigetelést róla? AgyhalálHogy érzékeltessem a szélein már vagy 1-2mm rés van a fej és az asztal közt de a közepén egy részen nem tud nyomtatni még mert a fej bele ér az asztalba így is.
Valami értelmes megoldást tudtok erre javasolni? -
Mr.Csizmás
titán
válasz axlfsi #39279 üzenetére
+ Tomika75 teljes mértékben, képet varázsolok mindjárt
+ MrAlex printables.com-os benchy, nem az sd kártyán levő (azokat nem is piszkáltam)
+ brumi1024 bár így is sima 100%-on ihaj, ahogy dolgozik, és a benchy kis mérete miatt még csöndesebb is, érdekes nagyobb tárgyaknál a nagyobb mozgások miatt jobban rázkódik - azt figyeltem hogy besötétítve, ledes lakásvilágításnál a led hz lassabb mint a fej mozgása, látszatra teleportál[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
axlfsi
veterán
válasz Mr.Csizmás #39290 üzenetére
A gyártó oldalán is látható képek alapján írtam korábban, hogy szép, de amúgy megnézném az asztalodon is, hogy mutat... bambu perverzitás ftw
... attól félek, hogy ha egy ilyet is beszereznék, már sosem akarnék nyomtatni se az Ender 3 V2-vel, se AS X2-vel, de sem a Sovol SV06 vagy annak pluszjával...˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
tsilver
aktív tag
Azt tapasztalom most már sokadik alkalommal, hogy bármilyen előre elkészített tervet nyomtatok ha egyiket a másikba kellene illeszkednie (pl akár csavar, stift, stb) nagyon szűkek vagy egyáltalán bele sem mennek egymásba. Ez nyomtatási probléma vagy a tervek nem jók, utóbbit azért nem gondolnám, mert akkor többen is szólnának. Hogyan kellene ezt orvosolni?
AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D
-
dugesz77
őstag
válasz tsilver #39293 üzenetére
Valószínűleg sok anyagot nyom ki az extruder. Flow értéken állíts vissza. (kalibráció)
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Mr.Csizmás #39290 üzenetére
akkor újra [Benchy poszting ] normális géppel, 0.2 factory default. (egyik PETG, másik PLA)
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
bbmt
senior tag
válasz Mr.Csizmás #39296 üzenetére
A narancssárga a PETG?
A szeletelő mennyit mutatott? 41-et vagy többet? Kíváncsiságból beraktam én is a printables benchyt, alap beállítással 0.2mm 53 percet mutatott. Ha a plusz hűtéssel ez még lentebb megy, akkor parádés, mert amiket néztem már azokat is veszett jó idővel csinálja.A kanál a gyengék villája
-
bbmt
senior tag
válasz Mr.Csizmás #39298 üzenetére
hmm mitől lehet az a 12 perc különbség? Lehet, hogy akkor kalkulál pontosan ha össze van csatlakoztatva a nyomtatóval?
A kanál a gyengék villája
-
brumi1024
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Synology NAS
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Autós topik
- Sorozatok
- LED világítás a lakásban
- Realme GT Neo2 - ők már nem zöldfülűek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest