-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
tsilver
aktív tag
Anycubic jelenlegi és leendő tulajoknak.
Kipróbáltam a supportot, néhány órán belül válaszoltak, küldtek fájlt. Majd 2 napra rá mivel nem jeleztem vissza érdeklődtek, hogy minden rendben van-e. Eddig pozitív.AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D
-
JulianSinulf
senior tag
válasz Mr.Csizmás #38799 üzenetére
Belső tárolóra küldi a fájlt, nem az sd kártyára. SD kártyáról még nem nyomtattam vele. Arra a videót menti, mert olyat is tud. Viszont 1 óra meg is tölti a 4 GB-ot. Sajnos csak FAT32-vel játszik.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz JulianSinulf #38803 üzenetére
á, köszi, remélem idővel kap exFAT, vagy NTFS-t.
------------------------------------
filament kérdés továbbra is: sima Sunlu PLA és PETG 6-7k körül (variometrum közel van) jó vétel minőség szempontjából?"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Mr.Csizmás
titán
itt valami elárazás van, 14k-ért kilós PA nylon, ha jól értem?
C-TECH PREMIUM LINE PA6 3D nyomtatószál RAL9017 közlekedési fekete - 3D nyomtatószál | Alza.hu"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
brumi1024
veterán
válasz Mr.Csizmás #38804 üzenetére
filament kérdés továbbra is: sima Sunlu PLA és PETG 6-7k körül (variometrum közel van) jó vétel minőség szempontjából?
Az alzas Meta PLA fantazianevure gondolsz? Abbol vettem 4-et, a szurket probaltam eddig, teljesen korrekt szerintem, nem volt vele kulonosebb bajom.
[ Szerkesztve ]
-
Scallion
senior tag
válasz Mr.Csizmás #38805 üzenetére
Ez sok vagy kevés?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Scallion #38807 üzenetére
kevés, google alapján fél kiló kerül 10-15 ezerbe máshol. dik, átírták 17k-ra
brumi1024 nem a meta - abból van piros, és tetszik nagyon -, hanem sima sunlu. (lila pla kell, meg valami petg csak hogy legyen)
[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Scallion
senior tag
válasz Mr.Csizmás #38808 üzenetére
-
Scallion
senior tag
válasz Mr.Csizmás #38810 üzenetére
Gyártottam belöle bilincset és már kapott -10-et is ,de még bírja.
-
boorit
csendes tag
sziasztok!
sidewinder x2-m van, mostanában feltűnt, hogy kicsit mintha laza lenne az x gantry. megnéztem a görgőket, kézzel simán tudtam tekerni őket, illetve eléggé lötyögött az egész.
meghúztam a kék nyíllal jelölt csavart mindkét oldalon (utána próbáltam a pirosakat meglazítani, azt írja a manual-ban, hogy "Loosen the 6 screws holding the carriages on both sides then tighten them ONLY when wheels on Z carriages not properly seating on the aluminum extrusions.", de konkrétan beletört az imbusz kulcsom)
így már nem lötyög, és a görgőket sem tudom kézzel tekerni, viszont totál ferde lett az egész (0,6mm van a két oldal között):
azóta próbáltam már meglazítani/megszorítani ezeket a csavarokat, de vagy lötyög utána, vagy ferde (lötyögve azóta nem néztem egyenes-e, mivel úgysem használnám úgy).
van valakinek tapasztalata, hogy ilyenkor mit tehetnék? ezekkel a csavarokkal próbálkozzak tovább, vagy hagyjam így meghúzva, és próbáljam meg kiegyenesíteni a gantry-t?
-
Ton-ton
tag
Nagyon elégedett vagyok a Sunlu PLA-val.
Szintén Variometrum.
(Mondjuk előtte csak endert, és noname-t próbáltam)
Főleg a silk-ek jönnek be, illetve az ezüst.
A bronz színe viszont nem tetszik.
Tapadással, nyomtatással nem volt gondom.PETG-t nem tudom, mert nem használtam.
[ Szerkesztve ]
http://qtp.hu
-
t72killer
titán
PETG festéséhez tudtok ajánlani komplett készletet? Kérdés2: festékkel vagy "glow in the dark" filamenttel érdemes inkább fluoreszkáló figurákat csinálni?
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Gaben92
őstag
Nezegettem az elmult napokban, hogy mifele polcot kellene epiteni (ekezetek hianya miatt bocsanat, ceges gepen vagyok, ö betum van csak. ) aztan felmerult bennem par kerdes.
Valoszinuleg beszerzek egy Platsa szekrenyt aztan kicsit furok/faragok, hogy fel tudjam rakni a Sindvik uvegezett ajtot (mert a Platsara valo Värd ajtokat kifuttatta az Ikea ) Macskaim miatt mindig zarva lesz tartva szoval gondoltam furok egy lyukat a tetejere, oda megy HEPA szurö es egy Noctua venti, aztan meg van oldva a problema. (Mondjuk olvastam, hogy PLA-t inkabb nyitott ajtoknal erdemes nyomtatni de ez nalam eselytelen. Megoldja a dolgot egy elszivo venti magaban, vagy nem art egy intake is? Bocsi, ha hulye a kerdes. )
Ket dolog van amiben nem jutok dulöre. Vegyem a 120 magas szekrenyt es a filamentek csak menjenek a tetejere (kesöbb akar szaritoba vagy valami), vagy inkabb 180-as szekreny es legyen a filament is a szekrenyben a nyomtato felett? Utobbi esetben vagy egy nagy terben lenne a nyomtato es a filamentek mindenfele köztes polc nelkul, vagy pedig berakok egy polcot amit megfurok par helyen a filament atvezetesehez es akkor kulön terben lesznek. A masik pedig nyilvan az elektronika. Az emberek felenel latom kiteve a dobozon kivulre, van akinek viszont csak be van dobva az egesz nyomtato mindenfele display vagy PSU kihelyezes nelkul.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
DiszNóÓl
senior tag
én onnan vettem petg-t 3 tekerccsel, régi 4max-al nyomtatom 200fokon és 65 fokos asztalnál várnom kell sokat hogy "elengedje"
HATER
-
Mr.Csizmás
titán
válasz szabieable #38818 üzenetére
koronafúróval és nem budgetteszkó géppel (=legyen mérhető nyomatéka) lehet.
-
tag
Van olyan vállakozó szellemű tag, aki bedobozolta a Bambu P1P gépet és nyomtatna Nylon-t és Polikarbonátot vele? Keresgéletem a neten videókat, de nem igazán próbálkoznak ezzel. Tudom, hogy a gyártó nem ajánlja ezeknek az anyagoknak a nyomtatását a P1P-vel, pont ezért lennék kíváncsi rá.
Erősen gondolkodom, hogy beruházok egy P1P gépre, nagyon érdekel, hogy mit lehet kihozni belőle.3DKRAFT.HU - PROFESSZIONÁLIS 3D NYOMTATÁS
-
Reggie0
félisten
válasz szabieable #38818 üzenetére
Erdemes kiszedni belole a papirt es kionteni betonnal Az atvezetot meg ki kell nyomtatni es ugy szep lesz.
-
szabieable
aktív tag
válasz Mr.Csizmás #38819 üzenetére
nem szepsegre mentem, 8as furoszarral korbefurtam a 120as venti nyilasomat , resines elszivonak tervezem hasznalni, alulrol kihuzhato talca, majd a gyakorlat eldonti mennyire hatekony, perpill egy sima pc ventit szerelek be, nem cel a nagy teljesitmenyu elszivas
-
Lookup
tag
Én elégedett vagyok mindkét anyaggal. Ennyiért szerintem bőven jó.
-
t72killer
titán
Elegáns, helytakarékos 2tekercses filamentszárítója van valakinek? Jól sejtem, hogy ez így túl bumszli közvetlen ráapplikálni a sidewinderre és elakadhat a filament, ahogy nagyobb tárgyak nyomtatásakor változik az építkezési magasság? (Ikertesó, én ha veszek a közelség miatt innen)
[ Szerkesztve ]
-
Janos46
tag
Sziasztok.
Kis segítséget kérnék. A FreeCAD-nek a bejelentkező (induló) képét kissé elkeféltem és nem tudom visszaállítani még úgy sem, hogy uninstalláltam és újra felraktam. Megköszönném ha leírná valaki hogyan lehetséges.Artillery, lelkes újonc vagyok, tanulni akarok!
-
Gaben92
őstag
válasz Mr.Csizmás #38817 üzenetére
Szerintem majd elkérem ha tényleg az lesz.
Itt vannak a variációk amúgy amiken vacilálok. Ezek Platsa vázak Bestára való Lappviken előlapokkal de minimális fúrással minden gond nélkül felapplikálhatóak. A Besta zsanéroknak kicsit más a furatelhelyezése (és az előlapok magassága is más) de gyakorlatilag annyi a történet, hogy zsanéronként 2 extra furat a vázba és hasonlóképp az alsó fiókoknál ha Platsa fiók akkor 2-2 extra furat az előlapba, ha pedig Besta fiók akkor a 2-2 extra furat a vázba megy.
A bal 120cm magas váz, a vitrin és a fiók között 18cm hely tápnak, kijelzőnek, stb.
Másik kettő annyiban tér el, hogy az alsó fiók magasabb így a középső verziónál 14cm, a jobb oldalinál pedig 26cm hely lenne a vitrin alatt. A nagy szekrényeknél az üveges és a felette lévő egy nagy tér, filament a plafonról lógna valami ilyesmivel, a kicsinél pedig nyilván a teteje meg lenne fúrva és oda lenne szerkesztve valami filament tartó vagy később valami szárító.Amitől már előre tartok, hogy a nyitott részt a macska úgy fogja értelmezni, hogy kuckó mindegy melyik mellett döntök.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
t72killer
titán
válasz JulianSinulf #38827 üzenetére
Ez jó, ha akadás van lopom az 5letet . Azt még kitalálom, h egyes vagy kettes doboz legyen, az egyes lehet könnyebben mozog.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Gaben92 #38828 üzenetére
[link]facsavar készletet vegyél, egy áldás lesz még akkoris ha csak pár darab kell nálam az elrendezés miatt a cipőkanál tartója van az oldalán azzal felfúrva (meg a tűzoltókészülék)
-----------------
cicc ügyileg meg miért nem nevezel ki egy lukat nekik? védelmi pénz megfizetve, hogy békénhagyják a többit[ Szerkesztve ]
-
Gaben92
őstag
válasz Mr.Csizmás #38830 üzenetére
Facsavar készlet felírva.
Közben rájöttem, hogy tök faszán leírtam mire gondoltam csak a kérdést nem tettem fel amit eredetileg akartam. Szóval, ti tapasztaltabbak melyik elrendezést ajánlanátok? Bal oldali gondolom előnyös ha szárítót is akarok venni később, a nagyokban viszont bekerülne a szekrénybe minden (és ha úgy van berakok egy polcot a szárítónak ha nem gond neki a zárt tér). Nekem személy szerint a középső a legszimpatikusabb de nem tudom, hogy a ~14cm nyitott rész elég-e.
"cicc ügyileg meg miért nem nevezel ki egy lukat nekik?"
Fogalmazzunk úgy, hogy nálunk ez nem egészen így működik. Zárt ajtót kinyitják, ágyneműtartót (oldalra kihúzható ládák) kihúzzák, hogy be tudjanak feküdni a nem haznált paplanok közé, az éjjeliszkerényt is néha kihúzzák és kirámolják a tartalmát de még a Besta TV állványt is megtanulták, hogy erős seggodaverésre kinyílik. Ma is arra jöttem haza, hogy az egyik macska sehol. Nyitom ki a ruhásszekrényt, Yato alszik nyugiban a pólóim között. Kinyitni már láttam tőlük szinte mindent, de arra még mindig nem jöttem rá, hogy miután bemászik a szekrénybe, hogy a jó életben tudja magára zárni az ajtót...If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
JulianSinulf
senior tag
válasz t72killer #38829 üzenetére
Nem tudom a mozgással mire céloztál, de fixen áll a helyén a szárító, nem mozog sehova. Még a Bambu mellett sem. (Mert egyelőre ezen az asztalon van balra, csak nem látni.)
Az biztos, ha mozgatni kell, akkor egy tekerccsel könnyebben odébb teszed, mint kettővel.
Ennek a verziónak az elején a csöcs iránya állítható. Mehet lefele és felfele. Így kerülhet a nyomtatóval egy szintbe vagy alá, de akár fölé is. Nekem most felfele áll. A filament mozgása néha ki tudja húzni a csövet. De ez csak azért van, mert gyorskötözővel rögzítettem a nyomtatóhoz és tud mozogni. Kicsit közelebb tolom a szárítót a nyomtatóhoz és máris jó, amíg nem cserélek benne filamentet és nem mozgatom odébb. Ilyen szempontból könnyebb mozgatni, viszont könnyebb anyagot is cserélni, mert jobban kézre tudom állítani.Amire szerintem mindenképp figyelj, hogy nagy tekercsek is beleférjenek. Legalábbis ami épp kéznél van, ahhoz jó legyen.
A dupláknál általában az a jó, hogy nagyon széles tekercsek is belemehetnek, max csak egy kerül bele.Anno nézegettem sok DIY szárítót. Láttam olyat is, ahol műanyag áttetsző dobozt csináltak meg szárítónak és egyben adagolónak is. A tekercsek számát csak a doboz mérete határozza meg. Annyi lyukat teszel rá, amennyit akarsz és minden csövezheted.
Silica golyó az aljára és kész is. Csak úgy önmagában is nagyon jó szárító, igaz, hogy több idő kell neki, mint egy fűtöttnek, de, ha nem nyitogatja az ember állandóan a dobozt és az éppen nem használt fila csövét le tudja zárni, akkor sokáig nem kell szárítani a golyókat. -
csadi0011
őstag
Valaki próbálkozott már PCB élcsatlakozó aljzat készítéssel?
-
Mr.Csizmás
titán
Udv ismet Fillamentum anyagokrol van tapasztalatunk? Gyari oldal alapjan szimpi. (itthon meg dragabb is, ahogy nezem)
-
Saccco
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #38835 üzenetére
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
t72killer
titán
válasz JulianSinulf #38832 üzenetére
Amiket néztem, mindegyik fűtött, a két linkelt is. Érzésre jó dolog lehet, ha kicsit előmelegítve érkezik a filament az extruderbe . De a fűtés mellé kapna pár tatyó szilikagélt is, 2db kilós tekercs mellett annak is kell hely.
-
JulianSinulf
senior tag
válasz Mr.Csizmás #38835 üzenetére
Üdv! Van. A pla pókhálósodik. Egy csomó tesztet és beállítást próbáltam. Aztán hagytam. Majd kipróbáltam a prusament-et és meglepődtem, hogy mennyivel jobb.
Színre viszont szépek tudnak lenni. Van pár fajtám. -
Scallion
senior tag
De jó ez a új tasmota plugin. most vettem észre hogy be is kapcsolja a nyomtatót, ha ráküldöm a szeletelőről a tárgyat. Lehet régóta ilyen de én csak most vettem észre
-
kzkz
őstag
válasz Mr.Csizmás #38841 üzenetére
Itt leginkább csak dísztárgyak vannak, engem inkább a használati tárgyak érdekelnek, de azért köszi, nem ismertem ezt az oldalt!
-
Mr.Csizmás
titán
-
kzkz
őstag
válasz Scallion #38847 üzenetére
https://github.com/kantlivelong/OctoPrint-PSUControl
Nemcsak ki, hanem bekapcsolni is tudja a nyomtatót...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Noctua NF-A14 INDUSTRIALPPC-2000
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X201 - i7-620M I 6GB I 128SSD I 12,1" I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T420 - i5-2GEN I 8GB I 320GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L440 - i5-4200M I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Pokémon Crystal játékot keresek 35-40 ezer között!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-5G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- MAPED ErgoLogic kézi nagyító eladó! Bontatlan Csomagolás!
- Eladó Gigabyte 1050 Ti 4GB!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro A40-D: i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest