Új hozzászólás Aktív témák

  • imibogyo

    veterán

    Az előfordulhat direkt drive esetén, hogy ha a hotendet kicserélem (fúvóka, fej, heatbreak), de úgy, hogy az extruder egység és a motor is ugyanaz marad mint eddig, akkor is újra kell kalibrálni az extrudert anyagmennyiség tekintetében (100 mm-es teszt...)?

    A tegnapi nyomtatás egész szépen kijött az új egységgel, nem láttam rajta semmi különöset, de most mint ha túl sok lenne az anyag (nem változott semmi sem, csak a hotend), az egyes kinyomott "csíkok" két szélén, mint ha túlcsordulna az anyag.

    Szintezés volt a hotend cserét követően (és ez még csak a második nyomtatásom azóta), szóval nem tartom valószínűnek, hogy túl közel lenne a fej az asztalhoz (ez lenne egyébként a második gondolatom mint hibaforrás, de ezt majd csak a nyomtatás leállítása után tudom megnézni, nem szeretnék menet közben a szintezésbe belenyúlni). Egyszerű lenne a flow-t is átállítanom tesztként, hogy változik-e valami pozitív irányba, csak épp az X1 gyári FW-je ezt nem tudja menet közben állítani, új FW-t még nem volt időm rárakni, ezért agyalok itt a topikban ahelyett, hogy "tennék valamit". :B

Új hozzászólás Aktív témák