Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz zolko23 #21506 üzenetére

    csinálj esetleg egy extruder kalibrálást, hogy tényleg annyi anyagot húz-e be, mint amit kell. Ha a 10 cm helyett például csak 6 akkor az a bibi :D
    Azt is érdemes ellenőrizni, hogy a szeletelőben tényleg olyan-e a nozzle width, lyukméret, mint a nyomtatón. Ha 0.2-es valamiért és 0.4-es tipikusan a nozzle, akkor is alulextrudálás lesz.
    Esetleg még a Z steppinget is érdemes ellenőrizni, hogy pár mm vastag cuccot nyomtatva nem lesz e sokkal vastagabb az eredményt, mint az elvárt - lehet nem stimmel a z rodhoz képest a z stepping.

    Szisztematikusan próbáld, ne egyszerre és össze-vissza :D

    (#21504) Gabesz87
    tömör rétegeknél előfordul ez, nem feltétlen a magasság a probléma, bár lehet. Ha elforgatod a kitöltés irányát valsz akkor meg másik irányba lesz hullámos. Kicsit túl sok az anyag, ezért a sor végére felgyűlik, majd a megnövekedett nyomás miatt kibuggyan. Onnantól kezdve pedig minden további rétegnél megtörténik, mert picit megemeli a fejet, amikor ráfut a dudorra.

    Ha 0.1-es felbontással nyomtatsz, akkor kevésbé jellemző, hogy így csinálja, mint 0.2-essel. Ahogy elérsz az üreges részekre, onnantól már lesz hely az egyenetlenségeknek tágulni. Az alján picit látszódik, hogy nem egyenesek a vonalak, hanem picit hullámosak, de ezen kívül nem okoz más problémát.
    Ha naaagyon lassan 10-20 mm/sec-cel nyomtatsz első pár réteget, talán az is segít. Ha kicsit visszább veszed a flow-t az első rétegekre, talán az is segít. Lassú és magas hőmérsékletű első pár réteg is megoldhatja, lásd ventirács heggesztő kolléga nyomatait :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák