Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz Gaboman #21149 üzenetére

    Ez nagyon attól függ, hogy milyen módon szeretnéd végezni. Merthogy jelentős ideig is tarthat részletesebb modell kinyomtatása. Meg ugye, ahogy más is írta, nem mindegy, hogy nagyon részletes, de kisebb vagy közepesen részletes, de nagyobb (20x20x20 körüli max) méretben gondolkodsz.

    Ha kisebb, de részletes, akkor vannak már 200-300 dolcsi körül többféle lcd-s, folyadék alapú gépek. Viszont azokhoz kell olyan elkülöníthető hely, ahol a gőzeik nem érnek nagyon embert meg a kezeléséhez gumikesztyű, lemosáshoz isoprophil alkohol literszámra. Meg ezek veszélyes hullaékként kezelése. Uv lámpa utókezeléshez. Szóval, eh, ez nem irodába vagy szobába való. Mondjuk itthon talán ékszerészeknél lehet leginkább üzleti értéke, szerintem, mert létezik viaszhoz hasonló kiégethető anyag.

    Az alapabb jó ár-érték arányú műanyagszál olvasztós kínai nyomtató még most is valsz a creality ender 3, az is kb 200 dolcsi körül szokott lenni. Félig összeszerelt állapotban. Viszont azt hiszem ezeknél nem feltétlen van meg minden biztonsági opció, hogy magára lehessen nyugodtan hagyni például éjszakára. Meg beszerzési forrástól függően kisebb eltérések lehetnek köztük. Például a motorok zajosságát befolyásoló vezérlők. A kényelmi funkciók is hiányzothatnak az olcsóbb nyomtatóknál: filament elfogyás szenzor, automatikus asztal szintezés.

    Ha rendesebb terméktámogatást, európai beszerzést szeretnél, akkor üzleti céllal lehet a csehektől valamelyik prusa nyomtató jöhet jól. Ott ennek meg is van a felára. A szereld magad i3-uk bruttó 770 euro, a készre szerelt meg ezer. [link]

    Elsőre lehet valami normális, egész olcsó kínai (ender 3) arra jó lenne, hogy egyáltalán a műanyag olvasztós technikásat kipróbáld, megtapasztald. Plusz némi szerelési / karbantartási ismeretet és gyakorlatot is szerzel vele. Youtubeon érdemes nézni ilyen videókat, hogy kb sejtsd mivel jár. Nem mindenkiben van meg a türelem és a szisztematikusság, hogy hibát megtaláljon vagy egyszerűen csak a megfelelő beállításokat alkalmazni tudja. A különböző műanyagok tulajdonságaival is kicsit képbe kell kerülni, mert funkcionális elemekhez nem mindegyik jó és az meg alap, hogy a fröccsöntött tulajdonságaitól jelentősen eltér a nyomtatott eredmény.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák