Új hozzászólás Aktív témák

  • konkav

    csendes tag

    Egy hete szombat délelőtt kiváltottam a 4MAX-omat a postai raktár fogságából. Kisfiammal el is kezdtük összerakni, és vasárnap hajnal 2-re sikerült is elindítanom az első teszt nyomtatást (persze szombaton mást is csináltunk, nagyjából olyan 5 órát vett igénybe az összeszerelés). Az itt olvasottaknak megfelelően, az elektronikai dobozt is kinyitottam, és a csavarokat leellenőriztem, és milyen jól tettem. Több csavar nem volt rendesen meghúzva, és tippre pont az asztal és fej fűtésének a kábelei voltak eléggé lazák. Aki még nem nézte meg, érdemes lenne leellenőriznie (áramtalanítás után érdemes várni legalább fél órát, hogy a 230V-os kondi kisüljön, biztos ami biztos alapon).
    Hét közben nagyon nem volt időm, de tegnap bütyköltem még egy kicsit rajta.

    Első nyomat:

    0,3mm layer, 190/60 hőfok, a retractot még nem kapcsoltam be, valami PLA volt, ami itt hánykolódott már vagy egy éve kibontva. Azt hiszem 40mm/s sebességgel, 1000 acc. és 8 jerk. MatterControl-al szeletelve.

    Második nyomat:

    A fentihez képest a retractot bekapcsolatam, 2mm-rel, a sebességet megemeltem 60-ra. A PLA színben tér csak el a fentitől :)

    Tegnap feszítettem az Y szíjakon "1 fogat", és kapott egy nagyon kevés teflonos szilikon zsírt. De lehet, hogy még nem elég (a feszítés, lásd lejjebb). Egyébként nagyon nem vagyok megelégedve, ahogyan a csapágyak mozognak a rudakon. A Z nagyon jó, csendes, érzésre nagyon szépen mozog, de az X és Y, háááát. Valahol gyanítom, hogy ezért adnak meg 60mm/s max. sebességet :) Pl. az egyik X rúdon szépen megy bármelyik X csapágy, a másikon mindkettő csapággyal érezni, hogy "nem az igazi".

    Harmadik nyomat:

    0,2 layer. Egyébként meglepően pontosan nyomtat, egy digitális tolómérővel lemértem, és +2, +4 és +7 századdal lett csak nagyobb.

    Negyedik nyomat:

    0,3 layer, 195/70 hőfok, 1mm retract, 50-es sebesség, 800 acc. 6 jerk. Szerintem még nem elég feszes a szíj, látni is a berezgést.

    Ötödik Nyomat:

    A első nyomat, amit Cura-val csináltam. MatterControl-lal kezdtem, csak elfogyott a kék fila. Egyébként érdekes, mert a MC a hajótest belsején sok apró "kitöltést" csinált, amit a Cura nem.

    Mivel nem nyomtattam temp towert, így biztos, hogy látni rajta olyan hibát, ami a rossz hőfok miatt van. De ezek a szálak, amiket most használtam, mind pár méteres darabok, így nincs sok értelme. De ezt leszámítva, lehet-e valamivel javítani a nyomtatás minőségén? Lehet, hogy a rudak és csapágyak cseréje nélkül nem lesz számottevően jobb? Többieknek hogyan szolgál a fej? Nekem van egy E3D v6 direkt klónom, soha nem használtam. Érdemes lenne megpróbálnom rárakni?

Új hozzászólás Aktív témák