Új hozzászólás Aktív témák

  • Bengio

    tag

    Sziasztok!

    Unoköcsém 7770-es Radeonja a héten megadta magát, így új videokártya után nézünk. Állítása szerint 50, max 60k a keret rá, én nem szeretném, ha az összes sprórolt pénzét elvágná videokártyára, így azt mondom, ha alatta van, az csak jobb. Mindenképpen új kártyát ajánlottam neki, a 2-3 év garik miatt (inkább 3), de már egy ideje nem követem a trendet, így több kérdés is felmerült (bennem, vagy benne, amiket én nem tudtam megválaszolni):

    Az általa (jelenleg) játszott játékok: Rainbow Six Siege, The Forest, Playerunknown's Battlegrounds, Rocket League, Serious Sam 3, CS:GO.
    Ezeket szeretné a lehető legnagyobb részletességgel (mindent kimaxolva), FHD-ban játszani (én nem ismerem ezen játékok gépigényét).

    Jelenleg talán egy 4. gen i3 procija van (3.5GHz), 8GB DDR3 rammal (1600MHz), 500W-os Thermal Master táp (gondolnám, ez nem lesz szűk keresztmetszet), ASUS H81M lapban mindez.

    1. Első javaslatom egy 1050-es GTX volt, de mint látom, a "sima", és a "Ti" között esetenként 10-15k különbségek is vannak. Valóban annyival többet tud / többet ér egy Ti?
    2. Én Gigabyte párti vagyok, de a kissrác még nem tette le voksát egyik gyártó mellett sem, így ajánlottam neki MSI-t, vagy ASUS-t is (árban kedvezőbbek). Gyártó esetében mik a javaslatok? Vannak-e ellenérvek bármelyiknél?
    3. Véleményem szerint 2GB bőven elég lenne, arra, amire ő használja, de elképzelhető, hogy ez 2-3 éven belül változik (nem az évente új VGA-t veszünk fajta). Kell-e a 4GB?

    Összegezve egy ár/érték arányban optimális döntést szeretnék hozni, ebben kérném a segítségeteket. Kell-e plusz pénzt kiadni a "Ti" feliratért, és a 4GB RAM-ért, valamint a drágább gyártó termékéért?

    Előre is köszönöm a válaszokat, és ne haragudjatok, ha valamit nem olvastam vissza, kevés időm van informálódni sajnos.

    :R

    [ Szerkesztve ]

    Ha megadom a számom privátban, kijelzett számról hívj! -> Rejtett számról érkező hívást nem veszek fel. Köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák