- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- MinDig TV
- Milyen NAS-t vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
-
IT café
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Viper26
nagyúr
Egyébként inkább 280X-et érdemes a sima 280-nal szemben, ha csak pár ezer a különbség?
Bár jóval drágábban is láttam sajnos.
iPhone 15 Pro | Garmin epix™ Pro
-
papasoft80
tag
Konfigomba vennék VGA-t. 1600x1200-ban játszanék most, de esetleg menne az 1920x1080-is.
R9-ben gondolkodtam, de a VRAM, ami nagy kérdés nekem. Mert ugye a Mantléval kapcsoltban olvasni, hogy többet eszik ebből és a konzol portokat nézve, nagy eséllyel szükség lehet majd >2GB-ra.
Tápom azért bírja majd? Több évre szeretném. Nettó 50eFt-ig(63bruttó) gondolkodnék max.
Javaslatok?szerk.: ja, csendes kellene
[ Szerkesztve ]
-
DeckardCain
senior tag
Sziasztok!
4gh-en járatott 750k mellé full hd felbontásban mehet egy r9 270?
Sapphire dual-t néztem 41k.
Msi gaming 46k. -
haypro
senior tag
válasz DeckardCain #49458 üzenetére
Mehet, néhol kevés lesz, jobb lenne 4.4Ghz körül...
,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"
-
proxybition
csendes tag
Tiszteletem,
egy elfüstölt gtx560Ti helyett keresek egy azzal megegyező vagy annál kicsit erősebb kártyát, i5-2500 és 500W táp mellé, 1080p játékra.
A szervízben egy GigaByte GTX750Ti OC-t ajánlottak 35 ezerért, ami az itt olvasottak tükrében jó választásnak tűnik. Körülnéztem viszont a GTX 660-ok között is, és azok is tetszenek. Kérdésem, hogy vajon érdemesebb lenne-e rászánni még azt az extra tízezret valamelyik 660-ra (és ha igen, a millió típus közül melyiket érdemes választani), vagy a 750TI is elég?
A segítséget előre is köszönöm. -
123sylaar
aktív tag
válasz proxybition #49460 üzenetére
Nyilván megéri a kb. plusz 7k-t a 660. A Giga szokott 42 körül lenni, Asus , MSI már azért 50k körül van. Azért jócskán erősebb. De a 750 ti is jó választás lehet, ha számít a fogyasztás is, mert abban verhetetlen.
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása...
-
Viper26
nagyúr
Eddig úgy néz ki ilyen lesz nekem, ha jó választás.:
SAPPHIRE AMD Radeon R9 280 3072MB D5 Dual-X OC with Boost
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz proxybition #49460 üzenetére
Ha számít a fogyasztás, 750TI. Ha csak a tempó, 660. Fogyasztásra utóbbi is jobb az 560TInál, viszont tempóra a 750TIt is szépen veri..persze ~20% ~2.5Xes fogyasztással nem nagy szám, de ez nem a 660 szégyene koránál fogva, hanem a Maxwell érdeme. Pontos típust az adott kártya topikjában érdemesebb keresni, a visszajelzések alapján.
Egyébként 40 körül már ott az R9-270 is alternativának. De ha nV kell, 660kornel244
1600x900hoz nagyon túlzás..csak akkor javaslom, ha váltasz 1080pre hamar..
Ha nem tervezed, azt a felbontást egy jóval gyengébb/olcsóbb is simán elbírja.Viper26
Elégedett leszel vele, ha nincsenek túlzott OCelvárásaid. 1100 felett jóféle[ Szerkesztve ]
-
Demertin
tag
Mi az a maximum VGA, amit egy i5 4590 mellé tennétek. Egy r9 290-et szeretnék legalább, de nem tudom, hogy ez fölé érdemes-e menni. ( a proci adott, nem is szeretnék rajta változtatni).
-
haypro
senior tag
válasz kornel244 #49469 üzenetére
Ha még nincs meg, akkor 8350 helyett i5-öt vegyél. Már a legolcsóbb Sandy/Ivy/Haswell darabok is minimum egyerősek vele, játékokban, pláne kis felbontásban sokkal többet nyújtanak.
[ Szerkesztve ]
-
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz kornel244 #49474 üzenetére
Ebben a felbontásban jövőre sem fog kelleni 280X..addigra viszont bukod a fele árát kb. Ha pedig úgy alakul a jövő, ahogy AMD oldalon megálmodták, lassul az avulás mértéke teljesítmény terén..hisz tele leszünk GCN-konzolpotokkal.
Értsd, nem beszélnélek le, jó kari a 280X, de arra a felbontásra pénzkidobás kb. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz kornel244 #49479 üzenetére
Közel jársz az igazsághoz..kb. azért annyira fontos a Mantle az AMDnek, mert CPU fronton gyengék és valahogy meg csökkenteniük kell a difit, amit máshogy nem tudnak. Persze van egyéb jó oldala is, de kb. ez a lényeg..azért is nem mutat olyan nagy mértékű gyorsulást erősebb i5/i7 procik mellett, mert ott ritkább a procilimites szitu.
-
papasoft80
tag
válasz papasoft80 #49456 üzenetére
Erre valaki?
-
haypro
senior tag
válasz papasoft80 #49482 üzenetére
A tápod minőségi, de nem bírna el egy R9 280-at vagy 7970-t, pedig ennyiért az az ajánlott.
-
Gábor_79
újonc
Üdv!
Szeretnék segítséget kérni.
Videokártyára lenne szükségem.
Netezésre és filmekere használnám,játékra soha.
Fontos szempontok: lehetőleg csak passzív hűtése legyen,venti max. csak ha nagyon halk.
Képminőség számít!
Konfig:Intel Core 2 Duo /3GHz, Dell 24" 1920*1200, Windows 7 64bit.
Új kártyát szeretnék,bruttó 15e. de inkább alatta.
Köszi:Gábor[ Szerkesztve ]
-
-
Viper26
nagyúr
válasz Balathruin #49490 üzenetére
Akkor ezek szerint a 80+ 550-es ugyanúgy elég.
-
123sylaar
aktív tag
válasz Gábor_79 #49484 üzenetére
Ha csak netezésre és filmezésre kell és kritérium, hogy új legyen, akkor a létező legolcsóbb kártyát rendeld meg, mert ezeknek az elvárásoknak az is megfelel. Felesleges 15k-ért venni.
Pl. ez , vagy ez[ Szerkesztve ]
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyik nincs áram alatt. Csak más a fogása...
-
jejike
tag
sziasztok. az érdekelne hogy mire kell oda figyelni vga vásárlásnál? pl: hány ramos legyen, hány bites legyen, stb stb? előre is köszönöm.
-
JohnK
aktív tag
válasz jejike #49493 üzenetére
"- pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - adatlapod kitöltése
- milyen felbontású a monitorod?
- milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
- mennyi pénzt szánsz rá?
- új vagy használt kártyában gondolkodsz?"Megelőztek.
[ Szerkesztve ]
-
Bjørgersson
félisten
válasz dealerman #49498 üzenetére
Szerintem meg mindannyian bekaphatjátok, hogy képesek vagytok elvárni tőle vagy akárkitől a téma összefoglaló elolvasását és értelmezését..
[ Szerkesztve ]
As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility... • Samsung Galaxy S9, Fractal Design Define C, Kefine Delci HiFi IEM, Donner Dobuds ANC TWS eladóak: https://tinyurl.com/2jhv79td
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest